Nastaveni Firewallu pro sdilenou sit

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
OnO
Nováček
Nováček

Nastaveni Firewallu pro sdilenou sit

Příspěvek od OnO »

Zdarvim. Mam k PC pripojeny NTB pres druhou sitovku podle navodu na PCT. Vse funguje jak ma, ale potiz je v tom ze kdyz zapnu Firewall Zonealarm nebo jakykoliv jiny tak spojeni nejede. Muze mi nekdo poradit jak mam nastavit Firewall, abych se mohl na NTB pripojit na net. Jinak pripojeni je Chello Easy. Diky moc.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

koupit router :oops:
pavduf
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni Firewallu pro sdilenou sit

Příspěvek od pavduf »

OnO píše:Zdarvim. Mam k PC pripojeny NTB pres druhou sitovku podle navodu na PCT. Vse funguje jak ma, ale potiz je v tom ze kdyz zapnu Firewall Zonealarm nebo jakykoliv jiny tak spojeni nejede. Muze mi nekdo poradit jak mam nastavit Firewall, abych se mohl na NTB pripojit na net. Jinak pripojeni je Chello Easy. Diky moc.
Mělo by být ve firewallu, že počítač používáš jako bránu. Kerio to má.
Toshiba Satellite
OnO
Nováček
Nováček

Příspěvek od OnO »

Dobry napad z Routrem, ale bohuzel nemam prachy na Routr. Jinak tu branu tam mam zaplou. Dalsi napad :oops:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

problém je, že tyhle programy umí chránit kompík jako standalone a ne kompík, který funguje jako gateway k internetu
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
OnO
Nováček
Nováček

Příspěvek od OnO »

Hmm takze to teda nepujde jo :( . No a kdybych chtel koupi ten Routr tak jaky mi doporucite. Vsichni tady doporucuji Asus WL-500g Deluxe a co treba OvisLink WL-1000R. Necham si poradit. A nebude vadit ze mam neverejnou adresu? Aby to nejak nehaprovalo.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ja mam router OvisLink IP-3047(nepotrebuji WiFi) a nestezuji si, videl jsem uz hafo moc asus routeru a taky byly v pohode.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ovis bych nekupoval, vem něco od ZyXELu, má v nabídce routery do 1500,- a jsou úplně v pohodě
OnO
Nováček
Nováček

Příspěvek od OnO »

pavel.minarik píše:ovis bych nekupoval, vem něco od ZyXELu, má v nabídce routery do 1500,- a jsou úplně v pohodě
A muzete mi doporucit nejaky model od toho ZyXelu? Dival jsem se na ZyXel P-335WT, ale co jsem se dival tak doporucujete ZyWall G2000. Je v nich nejaky zasadni rozdil? Chtel bych aby tam byl i ten PrintServer. Diky za odpoved.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

G-2000 nemá print server, to zaprvé a zadruhé stojí zbytečně moc, stačí Ti ZyXEL P-320W (router s integrovaným APčkem)
OnO
Nováček
Nováček

Příspěvek od OnO »

No jo, ale ten nema PrintServer. Takže P-335WT bude asi vpohodě ze. A ještě jeden dotaz. Chtěl bych do toho NTB koupit WiFi kartu, ale nevim jestli radeji koupit MiniPCI INTEL PRO/Wireless 2200 nebo MSI MP54GBT2 802.11g+Bluetooth a nebo přez USB ZyXel G-260 802.11g Wireless USB 2.0 Adapter. Diky.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“