SEGATE VS. MAXTOR

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Martinsix
Začátečník
Začátečník

SEGATE VS. MAXTOR

Příspěvek od Martinsix »

Co je lepši koupě?
MAXTOR DIAMON MAX PLUS 9 120GB 8 Mb cache nebo
Segate ST3120026A 120 GB 8Mb cache.
Na ceně nezáleží, spíš na Hlučnosti :o , Výdrži :sad: a Rychlosti :twisted: .Jsem slyšel že ty MXTORY moc dlouho nevydržej.Je to pravda?A jsou hlučnější než Westerňácký Digishity?
djyoyo
Nováček
Nováček

Příspěvek od djyoyo »

AMD ThoroughBred 1700+@12,5*150 JIUCB 0251RPDW, ASUS A7N8X DeLuxe rev. 1.04, 256 Ram DDR PQI 333 mhz, VGA Manli ATI Radeon 8500 Vivo 64 MB , WD 80 GB 7200 ot. 8MB cache
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Maxtor vs Seagate
dle mích zkušeností je maxtor hlučnější (odost), víc topí, a je rychlejší
s výdrží je to těžké - záleží na štěstí - odejít může všechno

já osobně bych bral WD 1200JB, řeklbych že je rychlejší než Maxtor, hluk ale asi tak stejně, ale topí míň.
Pokud jde o tu rychlost tak v tomhle segmentu jsou rozdíly z pohledu běžného uživatele opravdu minimální takže pokud chceš opravdu tichej disk vem ten Seagate.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já osobne bych se taky primlouval za WD. Nejen pro to ze jejich disky uz pouzivam X let, ale po vsech tech letech mi proste prijdou jako nejkvalitnejsi..... Ted mam doma 120JB a nemuzu si vynachvalit.

Rychlostne je na tom VELMI dobre a hlučnej rozhodne neni.....

btw. to označeni "digishit" si nech od cesty at se to tu nezvrhne.....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Nidzo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nidzo »

Ja uz mam druhej den doma ST3120026A a je to opravdu markantni rozdil v rychlosti poroti me staricke U5. :-D
Jinak po dnech instalovani atd. sem s ni totalne spokojenej!!!
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... :)
Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

Maxtor je hlučnější než Seagate, ale tišší než WD. Zároveň je rychlejší než Seagate a zhruba tak rychlý jako WD. V něčem je WD rychlejší, v něčěm jiném ne. U Maxtora taky záleží na tom, kolik má zrovna tvůj kousek kapacitu na plotnu. Dodávají se s 60, 67 a 80 GB na plotnu. Já mám ten 80 GB a můžu zodpovědně říct, že je leckdy rychlejší než WD (a leckdy ne :( ) - porovnáno s kámošovým WD 800JB.

Sente, kolik má ta tvoje 120JB přenosovou rychlost na začátku disku?
Veterán
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jestli si dobre pamatuju, tak jak jsem delal testík tak čtení na začátku bylo kolem 50 MB/s. (HD tach)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

Spectral
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spectral »

No vidišto, Maxtor má 59 MB/s a furt na něj někdo bude plivat, že je pomalejší než WD. By mě zajímalo, kolik z nich ten disk mělo...
Veterán
Tom's
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom's »

Ja osobne mohu doporucit jedine HDD znacky WD. Mam doma uz 6 kousku a zatim nic (2xWD40, 2x WD80, WD180 a WD60). A to jedou skoro neustale tipuji asi 18h/d. Zato SG jsem uz 2 reklamoval :-(( a pri druhe reklamaci jsem si uz vydupal, ze mi misto SG dali WD.

Ja vim nekdo namitne, ze to je kus od kusu, ale proc teda musim porad poslouchat, ze se nekteremu kamaradovi porouchal SG?

Ale je to pouze muj osobni nazor a zkusenost!

Jo jeste jedna pripominka. Me na HDD ani tak nezajima jak jsou hlucne (PC samotne o sobe je hlucnejsi), ale zajimam se spise o bezpecnost dat na HDD. A v tom me WD presvedcil. NA co Vam bude mala hlucnost HDD, kdyz po nekolika tydnech budete postradat sva drahocena data? Jak jsem psal je to muj nazor! :-)

Zatim Tom's
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Spectral píše:No vidišto, Maxtor má 59 MB/s a furt na něj někdo bude plivat, že je pomalejší než WD. By mě zajímalo, kolik z nich ten disk mělo...
no specialne kvuli tobe to premerim jeste jednou.... :-D par Maxtoru jsem taky mel a vykonove me teda nepresvedcily... nejde jen o data na zacatku. jde taky o to jak makaj kdyz uz jsou zasekany po 3 mesicnim pouzivani. a tady jednoznacne vede WD..

nevim proc klades takovej duraz na rychlost na zacatku disku, kdyz tam je nasekanej jen system... nemyslim si ze by to byl nejdulezitejsi parametr. (btw. ty testy jsem tenkrat provadel jeste na wd80JB... takze tipuju ze 120 bude trochu rychlejsi.) zjistim. :) porovnam je oba vedle sebe.

KuKla

Příspěvek od KuKla »

Sentenced píše:
Spectral píše:No vidišto, Maxtor má 59 MB/s a furt na něj někdo bude plivat, že je pomalejší než WD. By mě zajímalo, kolik z nich ten disk mělo...
no specialne kvuli tobe to premerim jeste jednou.... :-D par Maxtoru jsem taky mel a vykonove me teda nepresvedcily... nejde jen o data na zacatku. jde taky o to jak makaj kdyz uz jsou zasekany po 3 mesicnim pouzivani. a tady jednoznacne vede WD..

nevim proc klades takovej duraz na rychlost na zacatku disku, kdyz tam je nasekanej jen system... nemyslim si ze by to byl nejdulezitejsi parametr. (btw. ty testy jsem tenkrat provadel jeste na wd80JB... takze tipuju ze 120 bude trochu rychlejsi.) zjistim. :) porovnam je oba vedle sebe.
nejrychlejší WD JBčko je 80gigový :wink:

to Spectral: Maxtor JE pomalejší než WD i než IBM - Sentenced si to špatně pamatuje - WD nemaj STR na začátku disku 50MB/s ale těsně přes 60MB/s...
xombox
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Seagate vs. maxtor

Příspěvek od xombox »

Maxtora uz mam par let a zatim bezproblemu, az na tu hlucnost :(
Jinak, predevcirem jsem si objednal seagate SATA, 8MB Cache, 120GB a jsem na nej zvedavej, dokoupil jsem k nemu jeste dva vetraky :) Seagaty maj nejlepsi "cestovni" baleni, takovy zadny jiny disky nemaj :wink: a taky malou pristupovou dobu, ani narazova rychlost disku neni spatna...
Ať si bylo, jak si bylo, prece jaksi bylo, ješte nikdy nebylo, aby jaksi nebylo :-)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

nejrychlejší WD JBčko je 80gigový
TAK ted jsi mi udelal fakt radost, ja myslel ze patri k tem pomalejsim... super....
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Re: Seagate vs. maxtor

Příspěvek od Jája »

xombox píše: Seagaty maj nejlepsi "cestovni" baleni, takovy zadny jiny disky nemaj :wink:
Maj - SAMSUNG má podobnou krabičku + do ní navíc dávají 4 šroubky :wink:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Sentenced píše:Já osobne bych se taky primlouval za WD. Nejen pro to ze jejich disky uz pouzivam X let, ale po vsech tech letech mi proste prijdou jako nejkvalitnejsi..... Ted mam doma 120JB a nemuzu si vynachvalit.

Rychlostne je na tom VELMI dobre a hlučnej rozhodne neni.....

btw. to označeni "digishit" si nech od cesty at se to tu nezvrhne.....
Přesně tak. Taky mám WD 120GB JB. Je rychlej a tichej. je rozhodně kvalitnější než Seagate Barracuda 5. Nemá teplotní čidlo narozdíl od Barracudy.

A jen tak okrajově. S.M.A.R.T po roce používání mi hlásí těměř 100% zdraví u WD a u Barracudy, kterou mám půl roku je zdraví už v půlce.
Meřeno S.M.A.R.T. monitoringem pod programem Speed fan 4.09
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Mě už odešly následující disky: Conner (DSP), Fujitsu (BB), 2x Seagate (náhlá smrt), 3x WD (BB).

Zatím neodešly:
- Maxtor (18 měsíců a běží)
- Toshiba 2.5" (36+ měsíců a běží)

Samsung a IBM jsem nikdy neměl. Tady vidíš, že co je pro někoho modla (viz. všemi vychvalované Barracudy), je pro někoho šmejd největší (já už Seagatůpm prostě nevěřím, náhlá smrt disku je to nejhorší "loučení" - zlatý badblocky, tam je ještě nějaká naděje...)

Zatím tedy chválím Maxtory, ovšem pouze do doby než mě zklamou. Prostě co člověk to rozdílný názor. Máš raději kočky, nebo psy?
Guzii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

WDshit sedí

Příspěvek od Guzii »

Mě odešla 3x za se bou 20 a to je už nějakých dat. A že nevíte jak? 1x pouhým přeinstalováním systému(XP+SP1) a po druhý pouhým naformátováním v partition magic(8). Taky neunesla FSB 200. Unesl to starej 8,4 seagate(5400rpm) ale wd ne. Já se zrovna rozhoduju nezi SEAGATE a MAXTORem. Ty S jsou opravdu tichý-až se mi omu nechtělo věřit. A taky nehřejou. Tan maxtor je opravdu rychlej...i když pořád né dost, ale zase je hlučnej a hřeje. Ten hluk mi moc nevadí, protože mám odhlučnění. Všem ho doporučuju. Pouze jsem polepil CELÝ case 10mm molitanem a "křoupání" disku neslyším. To že se zmenší chlazení plechem ... pcha, nezaznamenal jse ani stupěň navrch.
P.S.: Mám větrnej tunel a mezi zdrojem a mechanikou 2x 80 fan
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Mne odesly disky:
- 2x Seagate (oba nahla smrt, 2GB kousky) po 3 letech provozu s odstupem cca 2 mesicu
- 1x Quantum Fireball 15GB (loucil se dlouho) po roku provozu

Pred smrti:
1x Barracuda 5 80GB po roku zacala vydavat prapodivne zvuky. Podle mne nebude dlouho trvat nez umre.

Nezklamaly:

1x Seagate 340MB slouzi nyni v otcove pocitaci jiz devatym rokem.

1x IBM 60GXP 45GB z Madarska udajne nejvetsi smejd (2.5 roku temer nonstop provozu) prodal jsem ho a slouzi dodnes, uz to bude 3.5 roku

1x WD800BB slouzi 1.5 roku
1x WD800JB slouzi 1.5 roku

Nutno poznamenat, ze se ke svym diskum chovam velmi slusne. Dobre chlazeni, zadne supliky, zadne prenaseni atd.

Stejne to jsou vsechno statisticky bezvyznamne udaje. Jen distributori budou mit smerodatna cisla.
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

tak to muj milovanej WD 40BB je na tom spatne....stari 2.5 roku a uz mam BB!!!! a to jsem na disky extreme hodnej, sice bylo par prevazeni ale vzdy "jako ve vaticce"..... no nepotesi uz abych sehnal nahradu......
PS: z nejakeho duvodu me na nej nejde S.M.A.R.T a nevim proc, zkousel jsem vsechny mozne programy ale bud disk vubec nenajdou (jako disk co pouziva a podporuje smart) nebo se seknou hned jak dam DIAGNOSTIC......takze fakt super :sad:

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

taky kdyz ten komp tahas vecne na lan party a sahas na nej neuzemenej :)) kopes do pc atd :)))))... BTW: mas ten smart zaply v biosu?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“