možná bych ten dotaz měl položit v sekci Rady s nákupem komponent, ale zde předpokládám větší, pavlominaříkovso-bajgovský think tank
Potřebuji si koupit nějaké Wifi zařízení v režimu zejména klient (AP je vedle v baráku), ale do budoucna bych nepohrdl ani šířením signálu dál..
Potřebuji něco s dostatečně kvalitní anténou, neboť klasická PCI Wifi od Dlinku, kterou jsem zkoušel na příjem, signál nijak zázračně nechytala...
A tak jsem tak nějak sondoval trh a narazil na toto zařízení:
OvisLink WL-5480USB-80 802.11g USB 8dBi panel anténa
( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34035 )
(P.S. Neříkám, že to hodlám kupovat přímo tam, to jen pro názornost)
Anténa na mě působí solidně, máte s tím někdo s tím zkušenosti?
A jak si mám vysvětlovat ten sofwarový AP a jaký je jako rozdíl oproti "normálnímu". Bude možné ten Wifi signál, který bych chytal z AP z vedlejšího baráka, šířit dál po našem vlastním baráku?
Nebo jaké byste pro tyto účely doporučili jiné zařízení? Tedy pokud možno příjem i šíření (po baráku) dál do ostatních počítačů. Nebo s nějakou externí anténou? Doporučili byste mi nějaké kompatibilní řešení?
Nezastírám, že ve WIFI jsem opravdu amatér, takže nějaká rada nebo tip na konkrétní produkt nebo potvrzení výše uvedeného jako vhodného by se šikly
Jenom připomínám, že řešení musí být kompletně WIFI, žádnej ethernet přes kabely..