Restarty

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
daner
Nováček
Nováček

Restarty

Příspěvek od daner »

Mam problém, když mam vytížení procesoru na 100% tak se mi pc restartuje. Je to jen po týdnu kdy namažu procesor nově pastou, týden to vydrží a pak restarty. Myslím že to je přehřátím procesoru. Myslel jsem že to je špatnym bo mým starym větrákem tak jsem koupil kvalitní měděnej větrák za 1300. Doufal jsem že to bude držet ale ouha a po týdnu zase restarty. Co je špatně? Je to procesorem nebo dokonce základní deskou? Zprvu jsem si myslel že to je grafikou tak jsem jí reklamoval a dali mi novou. Mam nejnovější ovladače na grafiku. Zkoušel jsem jestli to není virem proto jsem reinstaloval systémy a zformátoval celý HD. Poradte prosím už nevím co dělat napadla mě kvalitnější pasta ale přece není možné aby se za týden vypotřebovala. Díky za rady

//edit mhl, přesun z intelu
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Restarty

Příspěvek od Dzin »

daner píše:Mam problém, když mam vytížení procesoru na 100% tak se mi pc restartuje. Je to jen po týdnu kdy namažu procesor nově pastou, týden to vydrží a pak restarty. Myslím že to je přehřátím procesoru. Myslel jsem že to je špatnym bo mým starym větrákem tak jsem koupil kvalitní měděnej větrák za 1300. Doufal jsem že to bude držet ale ouha a po týdnu zase restarty. Co je špatně? Je to procesorem nebo dokonce základní deskou? Zprvu jsem si myslel že to je grafikou tak jsem jí reklamoval a dali mi novou. Mam nejnovější ovladače na grafiku. Zkoušel jsem jestli to není virem proto jsem reinstaloval systémy a zformátoval celý HD. Poradte prosím už nevím co dělat napadla mě kvalitnější pasta ale přece není možné aby se za týden vypotřebovala. Díky za rady
Tak zaprvé nam řekni sestavu, pak teplotu CPU a hlavne jaky máš zdroj...
vetšinou nestiha zdroj...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
daner
Nováček
Nováček

Příspěvek od daner »

Dzin píše:
daner píše:Mam problém, když mam vytížení procesoru na 100% tak se mi pc restartuje. Je to jen po týdnu kdy namažu procesor nově pastou, týden to vydrží a pak restarty. Myslím že to je přehřátím procesoru. Myslel jsem že to je špatnym bo mým starym větrákem tak jsem koupil kvalitní měděnej větrák za 1300. Doufal jsem že to bude držet ale ouha a po týdnu zase restarty. Co je špatně? Je to procesorem nebo dokonce základní deskou? Zprvu jsem si myslel že to je grafikou tak jsem jí reklamoval a dali mi novou. Mam nejnovější ovladače na grafiku. Zkoušel jsem jestli to není virem proto jsem reinstaloval systémy a zformátoval celý HD. Poradte prosím už nevím co dělat napadla mě kvalitnější pasta ale přece není možné aby se za týden vypotřebovala. Díky za rady
Tak zaprvé nam řekni sestavu, pak teplotu CPU a hlavne jaky máš zdroj...
vetšinou nestiha zdroj...
2.8 pentium4, 1 gb (400), ATI Radeon 9600 256 mb, socket je 476, teplota je na začátku týdne max 58, po třech dnech 60, po dalších 61.5 a pak je to ten tejden a restart
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

daner píše: 2.8 pentium4, 1 gb (400), ATI Radeon 9600 256 mb, socket je 476
No a ten zdroj? :?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Hmm v podstatě si neřek ani teplotu ani zdroj. Ještě bych se podíval na napětí CPU , bud bios nebo třeba CPU-Z. To že pada při 100% vytížení muže být způsobeno malým napětím.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
rFx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rFx »

Já vím že asi melu blbost. Ale 61 teplota je docela v poho. Nemáš v biosu něco jako vypnutí pc na 65 stupnů? Na starým kompu se mi stávalo že se nevypl, ale resetoval.
daner
Nováček
Nováček

Příspěvek od daner »

Maddogg píše:Hmm v podstatě si neřek ani teplotu ani zdroj. Ještě bych se podíval na napětí CPU , bud bios nebo třeba CPU-Z. To že pada při 100% vytížení muže být způsobeno malým napětím.
Teplota na ploše je kolem 40 a při hře to stoupne na těch 60 a víc, zdroj mam 300W model: 300X
daner
Nováček
Nováček

Příspěvek od daner »

rFx píše:Já vím že asi melu blbost. Ale 61 teplota je docela v poho. Nemáš v biosu něco jako vypnutí pc na 65 stupnů? Na starým kompu se mi stávalo že se nevypl, ale resetoval.
vždyt neřikám vypne ale restart, on je to asi reset nevim mě to přijde stejný prostě se sám restartuje
daner
Nováček
Nováček

Příspěvek od daner »

Prosím poradte ... :(
vikicek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vikicek »

takže s největší pravděpodobností tam máš EuroCase 300W...myslim že to bude tim zdrojem. Doporučuju koupit Fortron 400W, je to nejlevnější rozumná volba :wink: (Za předpokladu že to tim zdrojem opravdu je...pokud můžeš, zkus si nějaký jiný vypůjčit)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Taky to vidim na zdroj, jak muže nekdo takle odflaknout PC to se jen tak nevidí....je to častá chyba.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
daner
Nováček
Nováček

Příspěvek od daner »

Je možné že to je mojí grafickou kartou nebo že moje motherboard ma v oblasti cpu totalne v kelu kondenzatory??
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

daner píše:Je možné že to je mojí grafickou kartou nebo že moje motherboard ma v oblasti cpu totalne v kelu kondenzatory??
Kondenzátory na desce to způsobovat samozdřejmě můžou. Špatné poznáš tak že jsou "vypouklé" nahoru.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“