Cujo píše:
to bych se nebal, vezmes obyc fan a oddelas ho z ramecku, snad
docela o nem zacinam uvazovat
mno co sem koukal na jeden z tech linku tak psali ze by s tim moh bejt problem celkem..na 12V prej je neunosne hlucnej...na 9 ale uz to de ..mno jesli poridis, urco dej vedet jak si vede:)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
rekl bych, ze ten hranaty vyrez tech plechu je na to, aby se tam zasunul vetron... sirka vyrezu tomu napovida, takze imho to muze byt s jeste lepsim fanem zajimavy. hlavni nedostatek vidim prave v absenci ramecku, kde proud vzduchu neni usmernen a dela si co chce...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
myom píše:rekl bych, ze ten hranaty vyrez tech plechu je na to, aby se tam zasunul vetron... sirka vyrezu tomu napovida, takze imho to muze byt s jeste lepsim fanem zajimavy. hlavni nedostatek vidim prave v absenci ramecku, kde proud vzduchu neni usmernen a dela si co chce...
kdybys cetl ty recenze tak bys zjistil ze je tomu prave opacne
Fan can be easily "aimed
, ale jeste jsem ho nemel v ruce takze nemuzu rici, ale rekl bych ze spcr se da celkem hodne verit
asi před třema rokama, jsem si taky pohrál s fanem 120mm enermax (tady) a nefoukalo to do strany, úplně normálně to foukalo ven, jediná věc je ta, že to vzduch nasává i z boku...
Cujo píše:tak v tom pripade mozna ucinost toho chladice tkvi v tom spesl vetraku
podle me je ten vetrak proste blbost a jenom ze se libi tak ho marketing schvalil. schvalne bych tam dal normalni vetrak..... a na tohle nemusim ani cist recenze tohle je mechanika a fyzika
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
a vcem je ten vetrak tak hyperkosmicky extra? podle myho musi bejt ucinnost stejna pri pouziti obyc vetraku otazkou je jak ho tam nasadit, ale sme "kucí šikovný" ne?
Cujo píše:tak v tom pripade mozna ucinost toho chladice tkvi v tom spesl vetraku
podle me je ten vetrak proste blbost a jenom ze se libi tak ho marketing schvalil. schvalne bych tam dal normalni vetrak..... a na tohle nemusim ani cist recenze tohle je mechanika a fyzika
tak mi vysvetli proc ma ten chladic lepsi teploty nez nejake mnohem vetsi
Cujo píše:tak mi vysvetli proc ma ten chladic lepsi teploty nez nejake mnohem vetsi
konstrukce!!! lepsi kapalina v HP celkove lepe dimenzovany... nevim ja ho nestavel, ale vetrakem to neni....
Tady jsou uniky odstredivou silou castecne vyuzity.
Libi se mi vyuziti HP. Pracuji efektivne jako 8HP. Takze lepsi odvod tepla. Jiste bude brzo okopirovano.
Ucinost pri malych rozmerech? Asi ma dost velkou chladici plochu.
Vsimli jste si toho ze ma 92mm fan ktery toci 2500rpm zatim co velke chladice maji 12cm kolem 1000RPM? To znamena ze to nebude chladic pro lovce ticha.
Kapalina v HP muze byt stejna. Treba se jim ale podarilo dosahnout nizsiho tlaku.
Woyta nevim pokud nekdo chce fakt tiche pc tak ho asi nebude poustet na 12V co rikas
ani noctuu 12cm si nepustis na 1200rpm, takze srovnavej srovnavatelne
jinak, abych to upřesnil, netvrdím, že to má lepší účinnost,... nevím, jestli je to horší nebo lepší, než obyč fan ... jen říkám, že to nefouká do stran, teda alespoň ten můj nefoukal, ale spíše nasával ze strany ... navíc ten mrzák i svítil ... to byli časy ...
Každopádně jsou podobné fany dnes už celkem hodně používané a nevidím na tom nic zvláštního, třeba i hodně používaný AC Freezer nebo i z velké části box od intelu - taky tam není klasický rámeček...