Flash disk INNO 512Mb - problém s přenosem dat

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Magicie
Začátečník
Začátečník

Flash disk INNO 512Mb - problém s přenosem dat

Příspěvek od Magicie »

Zdravím všechny odborníky a rád bych je tímto požádal o pomoc. Koupil jsem otci přenosnou flash USB kartu. Dnes jsem se pokoušel o přenos dat a pro příklad při nahraných ovladačích nvidie v exe komprimovaném instalačním dekomprimačním souboru vždy po spuštění hodilo na konci, že data jsou corrupted. To samé mi to udělalo v raru při zabalených dokumentech z Autocadu jako záloze zahlásil winrar chybný konec. Kartu jsem zformátoval přiloženým programem, který byl na ní. Při veškeré snaze a pokusech jsem vyzkoušel přehrát avi soubor o cca 180Mb, který při cca 60% procentech zahlásil chybu, že je disk zamčený / pouze pro čtení. Tento nekompletní soubor na flashce zůstal do teď a nelze ho jakýmkoli způsobem odstranit, ani nahrát data nové. Disk je pro windows uzamčen, a soubory výhradně pro čtení. Existuje ve Win XP nějaké nastavení, které by toto mohlo ovlivnit? Na kartě jsem si nevšiml žádné uzamykací páčky, kterou bych mohl omylem posunout do uzamčené polohy pro zápis dat. Od karty mám samozřejmě doklad a mohu ji tedy jako 3 měsíce starou reklamovat. Najde se zde někdo kdo mi s tímto problémem poradí, a nebo ji mám rovnou reklamovat jako zmetek?

Edit: Ovladače jsem nezkoušel jakkoliv instalovat a vycházel jsem z těch, co si nainstalovaly XP.

Děkuji.
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

A nekdy pred tim jsi na ni data bez problemu nahral?
Jinac format by mel byt proveditelny normalne z win. Jestli i to zlobi, nevim, jestli existuje nejaky testovaci programek. Zkusil bych to v jinem PC a pokud problem pretrva, tak reklamace. :-/
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Data na ní byly, ale po vyzkoušení toho exe souboru jsem vyzkoušel rary, co na ni nahrál před tím v domění zálohy otec a nebyly funkční.
likc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od likc »

Viz vyse. Naformatovat, zkusit v jinem PC, reklamovat. A myslim, ze flashka neni nejlepsi medium pro archivaci.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Naformátovat nejde, když je pouze pro čtení... jak jsem již psal. V jiném PC ji zkusím. Co se týče archivace jde mi pouze o princip, když tam něco nahraju a je to crc nemá to moc smysl.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“