Enterprise: The 16-color adventures

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Enterprise: The 16-color adventures

Příspěvek od Lukfi »

Dělám (v pascalu) jednoduchou plošinovku na motivy seriálu Star Trek: Enterprise.
Zatím nejnovější betaverze je ke stažení zde:
http://sweb.cz/lukfi/nx08.exe
a ke spuštění potřebujete knihovny
http://sweb.cz/lukfi/bgi.rar
soubory musí být rozbaleny v adresáří c:\tp\bgi jinak to nebude fungovat...

Budu rád, když se se mnou podělíte o náměty/nápady, budete hlásit bugy a tak :oops:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Nápad dobrej, zpracování warpu super :D (btw není tohle spíš arkáda než plošinovka ?)

doporučuju :
- Ovládání po puštění klávesy zastavit (nechat loď letět dál, ne směrem ovládání co bylo zmáčknutý)
- musí tam být jen jedno torpédo a druhé až to první vybouchne ? :oops:
- při warpu nejde "zatáčet" :x

bugy :
-při vypnutí training, a zapnutí minové mise vystřelí jedno torpédo, podivně zničí minu která zustane buglá uprostřed
- při smrti začneš num.kláv psát na obrazovku
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

spirit64 píše:Nápad dobrej, zpracování warpu super :D (btw není tohle spíš arkáda než plošinovka ?)
Arkáda... tak by se to asi taky dalo označit.
spirit64 píše:- Ovládání po puštění klávesy zastavit (nechat loď letět dál, ne směrem ovládání co bylo zmáčknutý)
Bohužel tohle jsem taky zkoušel a v tom případě má ovládání takový nepříjemný zpoždění, takže líp než tahkle to asi nepude.
spirit64 píše:- musí tam být jen jedno torpédo a druhé až to první vybouchne ? :oops:
No, tam jsem si to tímhle docela zjednodušil. Přidávám si tedy na ToDo list časový interval pro torpéda a možnost více než jednoho torpéda na obrazovce (to už bude horší...)
spirit64 píše:- při warpu nejde "zatáčet" :x
Viděl jsi někdy někoho manévrovat při warpu? :roll:
spirit64 píše:bugy :
-při vypnutí training, a zapnutí minové mise vystřelí jedno torpédo, podivně zničí minu která zustane buglá uprostřed
Minová mise ještě není úplně hotová, například ty miny by měly být vidět jen uvnitř toho kruhu, ale nedaří se mi zprovoznit kolizi kruhů, která je na to potřeba. Ptal jsem se na to na fóru programujte.com a jeden user mi tam doporučil docela zajímavě vyhlížející postup zahrnující analytickou geometrii (ve které jsem momentálně expert, páč to bereme ve škole), ale jakmile to napíšu, hází mi to Arithmetic overflow. Proto taky čas od času do něčeho narazíš a podle obrazovky tam máš ještě místo, protože z hlediska fyziky jsou asteroidy i loď obdélníky.
No teď jsem to zakecal, na ten bug se podívám.
spirit64 píše:- při smrti začneš num.kláv psát na obrazovku
To bohužel taky nevím jak vyřešit. Kdybych vyměnil readln (čekání na enter) za readkey (čekání na klávesu) tak tě to vyhodí do hlavního menu hned, ani si nepřečteš jestli je tam game over nebo mission successful. Co jsem experimentoval s outtextxy a delay, tak tyhle dva příkazy se nějak nemaj rádi, přesněji outtextxy delaye poněkud ignoruje...

Každopádně díky za input :)

//tak jsem (snad) vyřešil ten problém s tou minou, která tam neměla bejt...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

proc mi jde jenom litat? W nic, X nic.. Neni to nahodou tim, ze mam USB klavesnici? Vim ze s timhle byl problem (kamos udelal malovani, bezelo to v DOS okne a nebezela mi USB mys)

// ono neni ani na koho strilet.. :lol:
nejsou tam zadny miny, nic :?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak to nevím... s USB klávesnicí jsem netestoval. Nicméně samotný Pascal - ten editor - je taky dosovská aplikace a USB myš mi tam funguje...
Možná na to máš moc slabé PC...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

eh, proč to programuješ v pascalu? na dnešních USB zařízeních, NT-based systémech a hlavně s výhledem na Vistu je dosovské okno dost zastaralost... když už tak Delphi by to měla pobrat líp :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nic jinýho neumím, a Delphi mi pascalovskej kód nesežere...
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Jak se to spouští ? Mě se rozjede okno a hned spadne, nic nevypíše. Knihovny mám, pascal taky. :sad:
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

to dělá když tam jsou špatně ty knihovny... ale když máš pascal, můžu ti poslat zdroják...
//poslal jsem ti zdroják po SZ, když to nebude fachat, najdi příkaz initgraph a uprav cestu ke knihovnám
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

zombux píše:eh, proč to programuješ v pascalu? na dnešních USB zařízeních, NT-based systémech a hlavně s výhledem na Vistu je dosovské okno dost zastaralost... když už tak Delphi by to měla pobrat líp :)
Původně jsem myslel že jde o povinný pascal na škole :oops:
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No, zrovna tenhle program není povinný, ale dělám to taky hlavně kvůli tomu abych se něco naučil...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lukfi píše:No, zrovna tenhle program není povinný, ale dělám to taky hlavně kvůli tomu abych se něco naučil...
nevím, já bych se spíš začal učit na céčku :oops: pascal je dneska dost nepoužitelnej
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

já vím no... ale samotnýmu se mi do toho nechce. profesorka na programování tvrdí že tam chtěj nainstalovat nějakej jinej jazyk než pascal, nejspíš céčko, ale náš správce sítě je kardinální kokot takže to asi nebude jen tak hned...
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Lukfi píše:Nic jinýho neumím, a Delphi mi pascalovskej kód nesežere...
To je zvláštní, když Delphi je objektovej Pascal... :?

Jinak stáhnu a vyzkoušim.
Burn in hell.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Teuzz píše:
Lukfi píše:Nic jinýho neumím, a Delphi mi pascalovskej kód nesežere...
To je zvláštní, když Delphi je objektovej Pascal... :?
Mně to taky přišlo zvláštní. Ale když jsem v Delphi editoru zkoušel načíst normální kód z Pascalu (*.pas), tak mi ho to prostě nespustilo.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Delphi je defacto Pascal pro windows, ale pouziva nekdy trosku jine nazvy pro jednotlive procedury a prikazy.
Jdou v nem delat DOSovske aplikace a to tak, ze das new a misto projektu vyberes "console aplication"
Pak do toho cpes prikazy jak do Pascalu. Vetsina jich je stejnych, ale nektere se malicko lisi.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

A jakej je pak rozdíl mezi delphi console app a pascal app?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Lukfi píše:A jakej je pak rozdíl mezi delphi console app a pascal app?
Zadny, oboje se to tvari i chova stejne.
My sme normalne ve skole delali Pascal a od jedne latky(tusim trida class) sme to zacali delat jako konzolove aplikace v Delphi.
Pracuje se s tim uplne stejne jako s Pascalem.
Jenom jsou tu, jak rikam, obcas malicko rozdilne nektere prikazy, takze jednoduchym Ctrl+C-V ti to nepude predelat.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

No ale nijak si tím stejně nepomůžu...
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

No to urcite ne, ja jen jak ste tady resili Pascal x Delphi, tak sem chtel prispet svou troskou do mlyna
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“