Pasivní chladící podložka pod NOTEBOOK
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pasivní chladící podložka pod NOTEBOOK
Zajimalo by me jestli nekdo mate nejakou pasivni chladici podlozku pod notebook, popr. jakou a jake s ni mate zkusenosti?
Dal by me zajimalo jesti nekdo mate tuto konkretni podlozku a samozrejme zkusenosti:Thermaltake R150N01 iXoft
http://www.svethardware.cz/art_doc-5DE2 ... 9E907.html
Dal by me zajimalo jesti nekdo mate tuto konkretni podlozku a samozrejme zkusenosti:Thermaltake R150N01 iXoft
http://www.svethardware.cz/art_doc-5DE2 ... 9E907.html
- Woyta
- Středně pokročilý

Chladici podlozky pod notebook jsou zbytecnost. Ty 2-3 stupne nejsou skoro nic. U nekterych mas aspon nejaka USB navic a drobnej sklon. Jinou vyhodu nevidim.
Viz clanek co jsi postoval.
Viz clanek co jsi postoval.
Ostatní podložky sice notebook a komponenty uvnitř trochu zchladí, rozhodně jejich výkon nelze označit jako uspokojivý.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jde o to, ze ne vzdycky mas notebook na stole, ale nekdy si ho vezes ssebou na kline a to se pak zahriva opravdu znatelne a ta podlozka nejen ze tomu dokaze zabranit, ale jeste ho schladi nad ramec chlazeni...napriklad ta pasivni co sem posilal vypada dobre a jeste je velmi skladna a hlavne prenosna. Naopak ten ZALMAN vykazoval schlazeni az o 10 stupnu, vetsinou tak (4-9) a to uz rozdil podle me je. Kazdy stupen ktery se ti podari srazit sniuje zivotnost komponent...
- medas
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
uaaa, tak mi nevydrzi NB 15 let ale 15let a 2tydny navic! To se mi driv vysviti lampy v LCD. Mam jedinou podlozku, a to drevenou desku kdyz mam NB na zahrade/chate/na koberci. Na zahrade bych ho na travu nepolozil, v koberci je moc chlupu a prachu tak by se mi zaneradil. Jinak ho pouzival na stole - na co ho mit na kolenou kdyz stejne treba ve vlaku hovno narobim treba. Proste vyuzivam veci efektivne.
- socket
- Začátečník

- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hochu to je sice pěkný, ale problém je jinde. Já třeba hodně používám NB v posteli a když ho mám položenej na klíně na dece, tak teplota letí celkem rapidně nahoru, 15 stupňů normálka, proto celkem silně o koupi nějaký podložky uvažuju. Chce to trošku myslet, každej používá svůj stroj jinak, já si třeba v autobuse cetou domů každej týden stačil udělat úkoly na prográmko.A taky si myslim, že ho využívám efektivně[CZ]mike píše:uaaa, tak mi nevydrzi NB 15 let ale 15let a 2tydny navic! To se mi driv vysviti lampy v LCD. Mam jedinou podlozku, a to drevenou desku kdyz mam NB na zahrade/chate/na koberci. Na zahrade bych ho na travu nepolozil, v koberci je moc chlupu a prachu tak by se mi zaneradil. Jinak ho pouzival na stole - na co ho mit na kolenou kdyz stejne treba ve vlaku hovno narobim treba. Proste vyuzivam veci efektivne.
Pokud někomu noťas leží jenom na stole nebo jiný pevný podložce, tak to samozřejmě nepotřebuje. Jestli to ten test nezohlednil a testovali to jako podložku na stole, tak je to asi stejně směrodatný, jako testovat hluk větráku na přistávací dráze pro letadla.
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Woyta
- Středně pokročilý

A jak mu zajistis dotyk spodnicasti booku?
Prohyba se to. = Prinos bude maly. Lip udelas kdyz si sebou budes do postele brat nejakou desku.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Desku? No máme tam jednu plochou holku, takže když to pomůžeWoyta píše:A jak mu zajistis dotyk spodnicasti booku?Prohyba se to. = Prinos bude maly. Lip udelas kdyz si sebou budes do postele brat nejakou desku.
Vážně - ta podložka je látková, takže se přizpůsobí, o kontakt bych se ani tak nebál. Stojí 600, to mě nezabije, takže jsem jí objednal a uvidíme.
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Ja do ni taky pudu...kde si to objednaval?wector píše:Desku? No máme tam jednu plochou holku, takže když to pomůžeWoyta píše:A jak mu zajistis dotyk spodnicasti booku?Prohyba se to. = Prinos bude maly. Lip udelas kdyz si sebou budes do postele brat nejakou desku.
![]()
Vážně - ta podložka je látková, takže se přizpůsobí, o kontakt bych se ani tak nebál. Stojí 600, to mě nezabije, takže jsem jí objednal a uvidíme.
- Vivec
- Středně pokročilý

mě by zajímalo, jak to bude fungovat, když má můj NB nasávání pro ventilátor pro CPU zespodu NB? to asi moc fungovat nebude, že? (bavíme-li se o tý gelový podložce od TT, všechno jiný je koukám pěknej brak)
já když si beru NB do postele tak na tuhý kožený desky, který nejsou těžký, takže to jde v poho, ale gelový podložka třeba do autobusu by byla super
já když si beru NB do postele tak na tuhý kožený desky, který nejsou těžký, takže to jde v poho, ale gelový podložka třeba do autobusu by byla super
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tipnu si, že princip je založen na endotermní reakci. Zjednodušeně - vnitřek pohlcuje okolní teplo, takže to bude fungovat v pohodě ať je nasávání kdekoli ( ostatně já se mrkl na NB co má moje family a family mé přítelkyně - 5 kusů, 5 nasávání zespoda a jedná se o 3 různé značky, takže se s tím imho počítalo ).Gr8 Vivec píše:mě by zajímalo, jak to bude fungovat, když má můj NB nasávání pro ventilátor pro CPU zespodu NB? to asi moc fungovat nebude, že? (bavíme-li se o tý gelový podložce od TT, všechno jiný je koukám pěknej brak)
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Rhino.M
- Začátečník

No chladící podložka je sice pěkná věc, ale po tom co jsem viděl stojan od Logitechu i s klávesnicí zbytečnost. je sice fakt, že si to ztěží dáš na klín, ale mít na klíně dalšího cca půl kyla navíc, to si tu podložku odpustím. Navíc dnešní notebooky až tolik netopí (samo zaleží na výrobci). 
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
- Woyta
- Středně pokročilý

Nevim jak vam ale me prijde tohle zajimavejsi nez nejaka podlozka.
http://www.svethardware.cz/art_doc-FFB7 ... 47C65.html
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
A máš NB? Tohle si přímo říká o ulomení, když je NB používanej někde v "terénu" ( stačí autobus, vlak... ).Woyta píše:Nevim jak vam ale me prijde tohle zajimavejsi nez nejaka podlozka.
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No asi ted nevis o co tu jde. Podivej se nahoru na zacatek tyhle diskuse a najdes tam odkaz na pasivni chladici podlozku. Jestli ta vazi pul kila tak ja sem cinskej buh srandy.t.m.petnov píše:No chladící podložka je sice pěkná věc, ale po tom co jsem viděl stojan od Logitechu i s klávesnicí zbytečnost. je sice fakt, že si to ztěží dáš na klín, ale mít na klíně dalšího cca půl kyla navíc, to si tu podložku odpustím. Navíc dnešní notebooky až tolik netopí (samo zaleží na výrobci).
- george.wayne
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No, tak jsem dal sbohem pasivni chladici podlozce ktera se tu stejne zrejme asi nebude dat sehnat a du do Zalman NC-1000, ktery zchlazuje notebook az o 10 stupnu, vzdycky ale minimalne o 4-5 i pri vysokem vytizeni:)
K tomu jeste ten Magic cooler co se nasazuje na zebrovani kde notebook vyfukuje teply vzduch a notebook je razem o 12-15 stupnu chladnejsi, 8-10 pri plnem vytizeni:) A to uz jde
K tomu jeste ten Magic cooler co se nasazuje na zebrovani kde notebook vyfukuje teply vzduch a notebook je razem o 12-15 stupnu chladnejsi, 8-10 pri plnem vytizeni:) A to uz jde
S96S, Core 2 Duo 7500 (2,2Ghz, 800Mhz, 4MB cache), 2GB 667 Mhz pamet (2x1GB), GeForce 8600M GS 256MB(512MB turbocache), 160BG, 7200ot. 8MB, SATA II, NCQ, G-Force disk