pasivne chladeny zdroj

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

pasivne chladeny zdroj

Příspěvek od gunsenroses »

cavte, robim doma linux firewall a vala sa mi doma masina 400mhz compaq . Je tam myslim 200W zdroj
Chcel by som to vsetko uchladit pasivne, nech mi to v noci nepili nervy.
Dal by sa dako upravit zdroj aby sa pasivne uchladil ??
Jedina moznost co ma napada je napajkovat na tie pasivne casti zdroja dalsie hlinikove kusy , nech to ma vacsiu plochu na chladenie a modlit sa aby to stacilo :lol:
€agle
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od €agle »

Imho by nejlepsim resenim bylo tam dat vetrak na 5V - slyset neni a 200W zdroji bez problemu staci malej prutok vzduchu. Nalepit/napajet na stavajici pasivy dalsi by podle me nemelo moc cenu. Kdyz uz, tak spis sehnat velkej pasiv, stabilizatory vypajet, dat na draty a pridelat k tomu pasivu. Nicmene alespon minimalni pruchod vzduchu se doporucuje, aby se mohlo chladit i to, co neni pridelany na chladici...
Eagle3D Engine under developement

Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
JendaLinda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JendaLinda »

Chce to aspoň nějaký průtok vzduchu, když všechno ostatní v case chladíš pasivně, aby se case odvětrávala.
Co můžeš odložit na zítřek, odlož na pozítří.
alea206
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od alea206 »

napadlo mě, jestli máš dostatek místa v case. tak zdroj uplně odkrytovat a položit na dno
ASUS P4C800; P4 Nortwood 2,8@3,3; 4x512MB RAM Kingmax SuperRAM DDR433 (192MHz) 2-3-3-5;Palit X1950GT 512MB GPU 500@600; RAM 1200@1400 ; LC 6550 V2.0 550W; CD-RW; DVD-ROM, DVD-RW, 200GB SATA, 40GB ATA,
gunsenroses
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gunsenroses »

alea206 píše:napadlo mě, jestli máš dostatek místa v case. tak zdroj uplně odkrytovat a položit na dno
mno tak to neviem :? myslis nieco v tom zmysle, ze teply vzduch by stupal hore a ak by tam bol daky fan , tak by to "odfukaval" prec ? Neviem ci sa to nebude prehrievat ...

ale u mna to nema zmysel komp je compaq "placka" a bude na skrini , cize hore bude mat minumum priestoru .
skusim tam vymenit fan za toto -> http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23690
mam s tym skusenosti, je to fakt tiche :)
kuges
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuges »

hi zdar ,
ja jsem mel eurocase zdroj 200w z bedny Q1
bezel pasivne v pohode , jen jsem tam pridelal par dalsich pasivu ze starejch vyhořelejch zdroju
tohle tahl-barton3200+,hdd80giga,512ram-a ani vubec nevaril
fotky jsou hiiir
http://www.sweb.cz/illuminator/pmatx/
myslim , ze se da takhle chladit vsechny zdroje a nevyhazovat tezky prachy za to
ten ruzovej drat , co z toho couha , je teplotni cidlo , hazelo neco kolem 50 stupnu
bastleni zdar
barton2500+@3200+;nforce2;gforce 6600GT;
1024 ram400 ;80gb maxtor;160gb barakuda;+-dvdrw;case q1
www.sweb.cz/illuminator/illuminator.html
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

twe to je strasnej hybrid :lol: :wink:
kuges
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuges »

Flegy píše:twe to je strasnej hybrid :lol: :wink:
je , ale je to funkcni a nehlucny a gratis
barton2500+@3200+;nforce2;gforce 6600GT;
1024 ram400 ;80gb maxtor;160gb barakuda;+-dvdrw;case q1
www.sweb.cz/illuminator/illuminator.html
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

kuges píše:...bastleni zdar
taqk todle je nejlepsi mod zdroje co jsem kdy videl....je videt ze kdyz ma clovek dost odvahy a zkusenosti, jde udelat fsechno 8)
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

kuges píše:...
Takt o je hustá prasečina...:)

Jako zajimavý to je, ale do PC bych si to nedal, šáhneš tam a bude sranda a hlavně to vypadá příšerně... :sad: :?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

hrůza děs běs ... je vidět že někteří lidé postrádají zdravý rozum ! doufám že si do toho nikdy nešáhneš (nebo nedej bože někdoz rodiny atd) to by byla velice drahá životní zkušenost ( a teď nemyslím škody na PC) ...

Každopádně Pasivně chlazený zdroj je už z principu H.O.V.A.D.I.N.A.!!! :x oprvavdu je 1000x lepší řešení ho nechat chladit 120větrákem kterej je neslyšitelnej a zároveň tím vytahuje i vzduch z case ! takže pasivní zdroj prostě NE!

a to nemluvím ani o tom že zdroje 200W a pod rzhodně neoplývaj kvalitou součástek aby bylo bezpečné je nechat jet nechlazeny! (stejně pasivama nechladíš ve zdroji vše co je potřeba) dokonce i u zdroje daleko dražšícho typu Thermalke apod došlo k poruše ... zdroj jim vybouchl při testování ! a to měl v sobě sakra kvalitní součástky ...

takže použijte hlavu a přídete nato že pasivní chlazení zdroje není to pravé ořechové ... a
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Digitaldoom píše: Pasivně chlazený zdroj je už z principu H.O.V.A.D.I.N.A.!!! :x ..... takže použijte hlavu a přídete nato že pasivní chlazení zdroje není to pravé ořechové ...
:lol: :lol: :lol:

Digitaldoome, když se chce, tak jde všechno!!! stačí jen používat tu hlavu :)
...... já pasivně uchladím klidně i 460W s akt. PFC (bez použití pájky :) ) ale máš pravdu, že je potřeba chladit vše - ale jde to i pasivně :D
JakubL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JakubL »

kuges píše:hi zdar ,
ja jsem mel eurocase zdroj 200w z bedny Q1
bezel pasivne v pohode , jen jsem tam pridelal par dalsich pasivu ze starejch vyhořelejch zdroju
tohle tahl-barton3200+,hdd80giga,512ram-a ani vubec nevaril
fotky jsou hiiir
http://www.sweb.cz/illuminator/pmatx/
myslim , ze se da takhle chladit vsechny zdroje a nevyhazovat tezky prachy za to
ten ruzovej drat , co z toho couha , je teplotni cidlo , hazelo neco kolem 50 stupnu
bastleni zdar
Tak tadyto je ale opravdu hazard se zdravím i s majetkem. Co když ti u tech pasivů selžou ty pitomý plastový podložky a dostane se na ně proud? A to ještě ani nechci domýšlet, kam všude by se dostal - na všecny pasivy a nedej bože i na case! (ale to snad vyhodí pojistky) Já bych to nedělal. Jen si zaděláváš na průfvih.
Jinak já bych řekl, že je mnohem lepší pasivně chladit vše ostatní a ve zdroji nechat ten jeden nesyšitelnej 12cm fan, aby zajišťoval cirkulaci vzduchu - a o kompu nevim.
Athlon 64 3000+ Venice 1,8@2,2GHz, DFI LANPartyUT NF4 Ultra-D, DDR 512MB PC 433 CL2.5 KINGMAX (2x), Asus N6600 TOP 128MB (400/900@580/1209), Samsung SpinPoint P Series SP2004C - 200GB NCQ SATA II, Fortron 350W, DVD ROM Toshiba
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

VlasTik píše:
Digitaldoom píše: Pasivně chlazený zdroj je už z principu H.O.V.A.D.I.N.A.!!! :x ..... takže použijte hlavu a přídete nato že pasivní chlazení zdroje není to pravé ořechové ...
:lol: :lol: :lol:

Digitaldoome, když se chce, tak jde všechno!!! stačí jen používat tu hlavu :)
...... já pasivně uchladím klidně i 460W s akt. PFC (bez použití pájky :) ) ale máš pravdu, že je potřeba chladit vše - ale jde to i pasivně :D
promiň mám elektorprůmku a o pasivním chlazení elektorsoučástek vím svý ;)
eXp10it
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

Digitaldoom píše:promiň mám elektorprůmku a o pasivním chlazení elektorsoučástek vím svý ;)
Asi v nějaké eufórii jsem odpoledne napsal až příliš pozitivně laděnou reakci, ale...Nezbývá než ve všem souhlasit s Digitaldoomem. Teorie je jednoducha: teplo ktere jde vyzarit = plocha radiatoru × jeho soucinitel prostupu tepla × rozdil teplot mezi radiatorem a prostredim do ktereho vyzaruje teplo. A s vyhodou se vyuzyva at uz zvetseni plochy, pouziti medi, ofukovani ventilatorem, ktery zajistuje ze se na povrchu radiatoru nezdrzuje prehraty vzduch a nevznika tim dalsi odpor na prestupu tepla a nebo proste tim ze pri 70°C na radiatoru a 23°C v mistnosti - uz se dal radiator nezahriva protoze je chopen vyzarit podle vzorce potrebne mnozstvi tepla.
Chapu kdyz nekdo po domacky chladi pasivne CPU, chipset, GPU, pameti a protoze to nedokaze spocitat presne tak to prepali obrovskym chladicem a vono to bez problemu funguje a je to i snadno meritelne, ale ve zdroji se prece jen chladi trochu vic veci najednou nez jen ty na kterych jsou nekdy celkem smesne pasivy. Ten ventilator tam prece ofukuje vetsinu tech soucastek. Kdyz je zdroj otevreny jako tenhle, tak to funguje...ale chudak clovek co se toho dotkne :sad:
Rad nechavam pusteny komp, kdyz u nej nejsem a potom co jsem shodou okolnosti videl letos horet z niceho nic kamaraduv zdroj, tak bych do takovych uprav nesel.
eXp10it is b4ck
letos s*ru na moding a delam si pro radost bedny
ISAAC CPU tuleň 1100@1460MHz; MB msi 6337le5; 2 × 256 MB SDRAM 100@133MHz; HDD Samsung 200GB 7200rpm + nějaké ty blbosti okolo.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

přesně tak ... pasivně chlazný chipset,CPu Gk je něco jiného než psivně chlazený zdroj a hlavně elektorsoučástky !!! to prostě je pitomost a hazardérství ... ta 120větrák je opravdu jistota a je to neslyšitelný a uprava zdroje pro 120větrák je jednoduchá tak nevím co furt někdo zkouští pasivní zdroj nebo dokonce se myslim stoobi pokoušel o vodní chlazení zdroje :o ... no rozmyslel si to :))
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Digitaldoom píše: promiň mám elektorprůmku a o pasivním chlazení elektorsoučástek vím svý ;)
promiň já jsem truhlář a o pasivním chlazení kompu vím taky svý :wink: , neber to nějak osobně, ale máš hodně teoretickejch znalostí, ale já mám znalosti hlavně z praxe, prostě když to mám pasivně chlazený, tak to mám pasivně chlazený :) a nejteplejší součástka ve zdroji, na které není přímo chladič, má 57°C (měřeno velmi přesnou dotykovou sondou za 5k), tak si myslím, že by to mohlo fungovat (jelo to měsíc naplno, pak jsem to zase rozdělal - byl to jen zkušební model, ve finále to bude ještě lepší), jinak součástky na chladiči měli 42°C, toť příklad z praxe. Nikde není napsáno, že když to nedokáže Thermaltake, že to nedokážu já :wink: , já ten zdroj totiž chladím tak trošku jinak pasivně, víš :roll:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no když myslíš ... koukám fušuješ mi do řemesla a já zase do tvýho ( muj novej mod ;) )

jako prostě věř e ani thermalke to neumí ... nedávno proběh testík těhle pasivních zdrojů a při němž zjistili hrůzné věci (a to nemluvim ani o tom že jim jeden a myslim dokonce thermalke vybouch!) a hlavní zjištění je že většina těhle zdrojů právě díky pasivnímu chlazení nesplňuje podmínky pro prodej v EU !

takže věř mi že prostě ty samotný součástky na plošňáku je lepší chladit vzduchem .... když nebudeš což si můžeš dovolit u malých součástek přez které nejdou velké prody jako u videí apod ... aůe u zdrojů je to o držku každopádně já tio přeji aby ti to štěstí vydrželo :lol: :oops: ale jsem zvědav na to co teď vyrábíš :wink:
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

já nechci, aby jste si zase mysleli, že tady zase nějak machruju, ale ten zdroj jsem udělal už někdy před 4 měsícema, je to zdroj do mé new fanless case. Ve zdroji je pasivní cirkulace vzduchu, ale navíc je tam jedna vychytávka, kterou pasivně chladím všechno co je třeba, ale jak se to dělá, povím, až bude case 100% hotová :wink: , ale je to celkem drahá modifikace, takže nic pro běžné smrtelníky :), ale jinak celkem jednoduchá a hlavně je vše 100% bezpečné, nic jsem nikde nepájel, vše je izolované a uzemněné. Mě je jasný, že ty sériově vyráběné zdroje stojí za prd, proto jsem se na to vrhnul a vymyslel to jinak :wink:, klidně mi nevěřte. ....peace :)

to Digitaldoom: na tvůj mod jsem koukal - je to fakt hodně vostrý :up:, dřevo rulezz :D
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

tak jsem se těšil, až si tady počtu ve vašich dalších teoretických znalostech a ono nic :sad: (eXp10ite, už nemáš další znalosti? :))

jen jsem chtěl ještě napsat, že s Digitaldoomem samozřejmě taky souhlasím, že dávat pasivní zdroj do běžné case je pitomost, to se vyplatí až jedině právě do fanless case, a protože těžko někdo takovou case tady na fóru má, tak je už z principu blbost dělat nějaký pasivní zdroj. Ale lidi, tím nechci říct, aby jste se o vývoji pasivního chlazení zdroje tady nebavili, ono totiž, až na to příjdete, tak pak pro vás nebude už žádný problém udělat si i tu fanless case :roll:, já vám to sice za pár měsíců řeknu, když na mě ale budete hodný :), ale snad se nenecháte poučovat od truhláře :), tak dejte hlavy dohromady a pište sem vaše znalosti, ale pouze teoreticky na to nepříjdete, na to musíte hlavně prakticky.....
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“