PROJEKT: Stoobi tuning2.0 | return to 90% |
Moderátor: L4mka
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
kolik má ten fortron na 12V větvi? 20-22 A by tam bejt mělo, jinak si asi vzhledem k těm odběrům koleduješ o malér
na každej ventilátor počítej tak 0.2A (nadsazeno - aby byla aspoň minimální rezerva)
s tím prouděním vzduchu už jsem to pochopil, takhle to snad bude ok
na každej ventilátor počítej tak 0.2A (nadsazeno - aby byla aspoň minimální rezerva)
s tím prouděním vzduchu už jsem to pochopil, takhle to snad bude ok
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
300W Fortron má 18A, takže těch 20A by to mít fakt mělo
že to neudrží to netvrdím, záleží na tom, co tam ještě bude, ale jestli to bude 3GHz prskot, 2 hadry, dvd palírna a nějakej radeon co chce ještě 2 napájení, taks dohrál na 100%
taky nevím co žerou ty katodový trubice, ale to by nemělo být moc
že to neudrží to netvrdím, záleží na tom, co tam ještě bude, ale jestli to bude 3GHz prskot, 2 hadry, dvd palírna a nějakej radeon co chce ještě 2 napájení, taks dohrál na 100%
taky nevím co žerou ty katodový trubice, ale to by nemělo být moc
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak v odkaze jsou přidány další fotky...tentokráte mod mechaniky, tak můžete komentovat...
Jinak by mě docela zajimalo jak to bude s tím zdrojem, co bych musel proboha mít za zdroj, aby to utáhlo...teď jedu na noname 250W a pořád něco napojuju, mám tady dvě katody a nějaký LEDky, a utáhne to, tak to by snad měl o 100W výkonější zdroj a ještě Fortron utáhnout ne?
Abych to přesně popsal, tak tam bude:
- ty komponenty co jsou v podpise
- LCD displej 20x4 podsvícenej
- 4 katody (2xUV, 2xmodrá)
- asi tak 20-25 modrejch LED
- 2x80mm fan bez osvětlení
- 2x120mm fan bez osvětlení
- 2x80mm LED fan (4LED na každým) - možná
- regulátor otáček, kde je asi 10diod (modrejch)
Ale na CPU ani grafice nebudou fany, jelikož tam bude externe napájenej vodník...
Opravdu to ten F350W neutáhne? jakej by musel být zdroj? Nebo bych měl na osvětlení přidat ten 250Wnoname a nějak ho zmodovat, aby se mi tam vešel? Ale to už by byla docela síla mít do case tři napájecí kabely (2xzdroj a čerpadlo)
Poraďte pls!
Jinak by mě docela zajimalo jak to bude s tím zdrojem, co bych musel proboha mít za zdroj, aby to utáhlo...teď jedu na noname 250W a pořád něco napojuju, mám tady dvě katody a nějaký LEDky, a utáhne to, tak to by snad měl o 100W výkonější zdroj a ještě Fortron utáhnout ne?
Abych to přesně popsal, tak tam bude:
- ty komponenty co jsou v podpise
- LCD displej 20x4 podsvícenej
- 4 katody (2xUV, 2xmodrá)
- asi tak 20-25 modrejch LED
- 2x80mm fan bez osvětlení
- 2x120mm fan bez osvětlení
- 2x80mm LED fan (4LED na každým) - možná
- regulátor otáček, kde je asi 10diod (modrejch)
Ale na CPU ani grafice nebudou fany, jelikož tam bude externe napájenej vodník...
Opravdu to ten F350W neutáhne? jakej by musel být zdroj? Nebo bych měl na osvětlení přidat ten 250Wnoname a nějak ho zmodovat, aby se mi tam vešel? Ale to už by byla docela síla mít do case tři napájecí kabely (2xzdroj a čerpadlo)
Poraďte pls!
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
záleží kolik žerou ty katody a ledky, ale tak jak to popisuješ by to utáhnout měl, výhodu máš v tom, že ani ten procák ani ta grafika nejsou takový rozežraný mrchy jako dnešní "novinky", takže to bude asi v pohodě, hlavně ten 350 fortron možná vydá za 2 ty šmejdy co máš (250W noname)
- mhl
- Středně pokročilý

-
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
To jsem rád a doufám, že to pojede...teď budu nějaký diody napojovat raději ještě na 5V větev, ať se to trochu kompenzuje...a snad to bude ok, stejně asi nepředpokládám moc velkej upgrade komponent, tak by to měl snad zdroj utáhnout...
A kdyby někdy přece, tak mi nezbyde nic jinýho než upgrade zdroje...už jsem sice plánoval, že bych na osvětlení použil přídavnej slabší zdroj, ale není místo a hlavně toho proudu a kabelů ke case, kdyby tam nebylo čerpadlo, tak možná, ale takhle...
EDIT: první post změněn, dal jsem ty fotky sem, tak se vyjadřujte a kritizujte...!
A kdyby někdy přece, tak mi nezbyde nic jinýho než upgrade zdroje...už jsem sice plánoval, že bych na osvětlení použil přídavnej slabší zdroj, ale není místo a hlavně toho proudu a kabelů ke case, kdyby tam nebylo čerpadlo, tak možná, ale takhle...
EDIT: první post změněn, dal jsem ty fotky sem, tak se vyjadřujte a kritizujte...!
- honny
- Středně pokročilý

Taky mam dva zdroje, ale asi ten 200W shit oddelam a dam si (buduci) vymenik dovnitr. Jinak mod v pohode! Jenom nemam rad modrou... 
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se za delší přestávku, ale o víkendu jsem dělal na podsvícení nápisu, ale zjistil jsem, že diody nestačej, tak tam musím dát katodu...snad bych to měl nějak zítra zrealizovat...(nejdu do školy...máme ředitelský volno
)
A o víkendu se snad taky hnu, jinak není moc čas, tak to jde pomalu...
A co se týká problému se zdrojem, tak ten už je snad vyřešen...koupil jsem novej zdroj: LC550W (Info)
Ten už snad bude stačit...
Hodnoty:
# 3,3 Volt: 32 A
# 5 Volt: 40 A
# 12 Volt: 24 A
# - 5 Volt: 0,5 A
# - 12 Volt: 1 A
# 5 Volt Vsb: 2,0 A
Kdyby tedy měl někdo zájem o toho Fortrona 350W, tak bude asi k prodeji...
A o víkendu se snad taky hnu, jinak není moc čas, tak to jde pomalu...
A co se týká problému se zdrojem, tak ten už je snad vyřešen...koupil jsem novej zdroj: LC550W (Info)
Ten už snad bude stačit...
Hodnoty:
# 3,3 Volt: 32 A
# 5 Volt: 40 A
# 12 Volt: 24 A
# - 5 Volt: 0,5 A
# - 12 Volt: 1 A
# 5 Volt Vsb: 2,0 A
Kdyby tedy měl někdo zájem o toho Fortrona 350W, tak bude asi k prodeji...
- Chaindler
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak abych to tak nezanedbával, tak sem hodím aspoň nějaký foto mé práce přes víkend (tedy spíš jen neděle). Je to ten nápis na bočnici, už jsem ho konečně obstojně, podle mých představ rovnoměrně podsvítil a musím říct, že svítí až moc, takže ještě asi použiku kouřovou folii...tak foto...ale musím říct, že se mi to nepodařilo vyfotit nějak obstojně, tak je to takový vyblitý...ve skutečnosti je to, řekl bych, lepší.
22)

23)

A ještě přridám video, kde je to možná přeci jen blíže ke skutečnosti, ale pořád to není ono...
VIDEO
Tak kritizujte a referujte!
22)

23)

A ještě přridám video, kde je to možná přeci jen blíže ke skutečnosti, ale pořád to není ono...
VIDEO
Tak kritizujte a referujte!
- Fx
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- XPM
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
- Chaindler
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Rhino.M
- Začátečník

to Stoobi: very good, man. Go on... 
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky...!t.m.petnov píše:to Stoobi: very good, man. Go on...
Chaindler píše:to Stoobi: ty uz ten zdroj mas? kdyz tak pak pis jakej za ty prachy
Mám, už asi týden, zatím jsem ho jen tak testoval, jak drží hodnoty a jak je hlučnej...
Ten můj je naprosto neslyšnej, ale zase ostatní říkaj, že jejich je hlučnější, takže asi záleží na kusu...a hodnoty bych řekl, že drží docela dobře a za ty prachy je to bezkonkurenčně nejlepší koupě!
- Jumper
- Nováček

- Stoobi
- Čestný člen

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, taky jsem zvědavej!Jumper píše:Jo tak to je vostry zatim to vypada dobře sem zvědavej jaky to bude až to bude kompletní.Chci se zeptat jak si vyřezával ten nápis tim laserem?