BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?
Jaký máte na to názor, AMD slibovalo, že tento standard budou ignorovat, ale co jsem viděl tak MSI N4 Diamond a ASUS SLI mají oba BTX zdroje.
Celkem mě děsí představa, že nekdo koupí EC zdroj, dá k tomu redukci a pak se bude divit, že mu neco smrdí a zjistí že se připíka izolace na ATX konektoru, protože např jedním z vodičů teklo 10A
např. když budou 2x GF6600GT SLI
Celkem mě děsí představa, že nekdo koupí EC zdroj, dá k tomu redukci a pak se bude divit, že mu neco smrdí a zjistí že se připíka izolace na ATX konektoru, protože např jedním z vodičů teklo 10A
např. když budou 2x GF6600GT SLI
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne stř 29. pro 2004, 13:11, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no tusim ze amd jedine co potvrdilo je ze nebude podporovat format btx desky co se tyce vnitrinho usporadani komponentu. dokonce tusim ze z technickych duvodu ani nemuze.
edit: http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=116756
dokumentace k btx:
http://www.formfactors.org/developer/sp ... de_1.0.pdf
edit: http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=116756
dokumentace k btx:
http://www.formfactors.org/developer/sp ... de_1.0.pdf
Naposledy upravil(a) Coololooser dne stř 29. pro 2004, 10:34, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
- George Baker
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Na druhú stranu formát BTX by mohol pomoct tichému chladeniu a lepsiemu rozvozu napetia po doske-a aj AMD procaky spalia dost energie.
AMD fanATik
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jj, ale podle mě je ta tabulka doporučených proudů a oddělených větví prosrandu králíkům protože ukaž mi výrobce který se drží doporučených hodnot pro ATXGeorge Baker píše:Na druhú stranu formát BTX by mohol pomoct tichému chladeniu a lepsiemu rozvozu napetia po doske-a aj AMD procaky spalia dost energie.
(já vím o jednom- ENERMAX)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
Re: Deska BTX, napájení přes redukci ATX zdrojem
Myslim, ze si trochu pletes ATX12V a BTX. BTX je s ATX nekompatibilni a neni to zdaleka jen o zdroji.-HoNY- píše:Jaký máte na to názor, AMD slibovalo, že tento standard budou ignorovat, ale co jsem viděl tak MSI N4 Diamond a ASUS SLI mají oba BTX zdroje.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jo to vim, ale nelibi se mi pristup vyrobcu desek osazovat AXT desky BTX konektorama, pokud skoro nikdo neplní doporučené hodnoty ATX, dost pochybuji o tom že je někdy někdo bude plnit u BTX zdrojů a takovou redukci považuju za hazard se zdrojem (nebo s píš s jeho vodičema)Jiri Drak píše:Myslim, ze si trochu pletes ATX12V a BTX. BTX je s ATX nekompatibilni a neni to zdaleka jen o zdroji.-HoNY- píše:Jaký máte na to názor, AMD slibovalo, že tento standard budou ignorovat, ale co jsem viděl tak MSI N4 Diamond a ASUS SLI mají oba BTX zdroje.
//edit: měním název nadpisu na: ''BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?''
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý
-
Ty desky o kterych si psal maji konektory pro ATX12V, BTX do toho vubec netahej.-HoNY- píše://edit: měním název nadpisu na: ''BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?''
Redukce se vetsinou dela spis s ATX12V zdrije na desky, ktere maji jen 20pin konektor a to je OK.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kuwa ste snad slepy? procpak jste asi modi ze prohlidni si MSI K8N4 Diamond spocitej pocet vyvodu u napajeciho konektoru!!!Jiri Drak píše:Ty desky o kterych si psal maji konektory pro ATX12V, BTX do toho vubec netahej.-HoNY- píše://edit: měním název nadpisu na: ''BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?''
Redukce se vetsinou dela spis s ATX12V zdrije na desky, ktere maji jen 20pin konektor a to je OK.
Pokud umim pocitat tak jich je 24!!!
Sorry Tome a Draku ale jinak to nejde...
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
A není to náhodou jen 24-pinový ATX konektor?-HoNY- píše:Kuwa ste snad slepy? procpak jste asi modi ze prohlidni si MSI K8N4 Diamond spocitej pocet vyvodu u napajeciho konektoru!!!Jiri Drak píše: Ty desky o kterych si psal maji konektory pro ATX12V, BTX do toho vubec netahej.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tomu ty říkáš BTX konektor ? To je konektor ATX 2.0, který používají servery a nové desky podporující PEG a SLI. Posilují 12V přívod do desky a přidávají další zem.-HoNY- píše:Kuwa ste snad slepy? procpak jste asi modi ze prohlidni si MSI K8N4 Diamond spocitej pocet vyvodu u napajeciho konektoru!!!
Ale není to BTX !!!
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- james7
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- -HoNY-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, poslední dobou jsem úplně mimo
Znovu jsem siprocetli clenek ze SW co sem cetl naposledy v létě: http://www.svethardware.cz/art_doc-A4E9 ... 62525.html
Pochopil jsem z toho že ATX24pin= BTX
ale i tak kdyz podivam jak jsou u některych zdroju tenky vodice tak bych mel strach tu redukci pouzit.
Znovu jsem siprocetli clenek ze SW co sem cetl naposledy v létě: http://www.svethardware.cz/art_doc-A4E9 ... 62525.html
Pochopil jsem z toho že ATX24pin= BTX
ale i tak kdyz podivam jak jsou u některych zdroju tenky vodice tak bych mel strach tu redukci pouzit.