PCI grafarna...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

JanHavlicek píše:Souhlasím s ICE

aj ja .... urcite lepsia volba
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
VasekB
Začátečník
Začátečník

win

Příspěvek od VasekB »

- protoze mam s PC placene WinXP OEM
- proc kupovat cele nove PC (kdyz koupim MB, tak s tim koupim preci i lepsi CPU a to znamena koupit i nove rychlejsi HDD, aby nebrzdili ten novej procak a kdyz uz mam takovou rychlou sestavu, tak preci uz tu GR taky koupim, ze ;o), kdyz mi tohle z 95% staci.

nechci nove lepsi PC, chci tohle soucasne vyzdimat na 100% (samozrejme za rozumny penize. grafarna za 1-2tis mi prijde jako rozumna investice)
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

tak si jí kup, protože jak to čtu tak si už rozhodnutej jí tam zacvaknout a otestovat, určitě si pomůžeš, osobně bych šel do tý GeForce4 MX440 (mam jí doma) pokud nenajdeš něco Bazarovýho
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: win

Příspěvek od ICE »

VasekB píše:- protoze mam s PC placene WinXP OEM
- proc kupovat cele nove PC (kdyz koupim MB, tak s tim koupim preci i lepsi CPU a to znamena koupit i nove rychlejsi HDD, aby nebrzdili ten novej procak a kdyz uz mam takovou rychlou sestavu, tak preci uz tu GR taky koupim, ze ;o), kdyz mi tohle z 95% staci.

nechci nove lepsi PC, chci tohle soucasne vyzdimat na 100% (samozrejme za rozumny penize. grafarna za 1-2tis mi prijde jako rozumna investice)
ja nechapu co nechapes... za 2000 bud muzes mit k nicemu grafiku, nebo muzes mit bez problemu sehnatelnou novou desku a lepsi grafiku.

proc bys musel kupovat i CPU a disk??? si normalni???
proste to za stejne penize preskladas do jine desky a je to hotovy...

ad XPcka... je znovu aktivujes nebo jak se to dela, ne?

jaky je pro tebe rozdil kdyz koupis jenom grafiku a nebo grafiku a desku, stejne neco kupujes, tak proc za sve penize nechces maximum???
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

Já ho zase chápu dobře, má PC který mu maká a slouží a jen chce přidat grafiku, protože mu integ. už nestačí a na nás je mu některou z dostupných poradit, on nechce nic prodávat, předělávat, prostě jen koupit grafiku
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
VasekB
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od VasekB »

ICE:
1) se soucasnym HW mam legalni WinXP OEM
2) proc vyhazovat PC, ktere mi z 95% vyhovuje a za 5-6tis kupovat nove, ktere svym vykonem uz ted bude stejne hodne pozadu. to si radji za ty prachy na hrani koupimnejaky xbox, u ktereho mam zaruku ze mi ty hry na nem pojedou par let a ne jak na PC, kde je upgrade potreba kazdych 2-3roky.

pojdte prosim chvilku diskutovat o tematu (jaka PCI /zduraznuju PCI !!! porad mi nekdo doporucuje nejake AGP a presvedcuje mne jaky ma uzasny vykon ;o)) ale porad nemuze pochopit ze bez AGp slotu je mi nanic/ grafarna je nejvykonejsi) a ne o tom jak vyhodit penize za nove PC.

kazdopadne dik za vsechny postrehy
VasekB
Začátečník
Začátečník

uraaaaaaaaa

Příspěvek od VasekB »

B@RT: huraaaaaaaa... konecne jeden rozumnej clovek ;o))) presne tak. nedokazal bych to na predchozich asi 6ti zopakovanich me otazky rict lepe ;o) dik ;o))

jojo.. presne tak. kdyz budu mit zbytecne prachy, tak postavim nove, vykone PC. ale protoze mam i jine zajmy a soucasne PC splnuje 95% ukolu co na nem delam, tak chci jen trosicku zainvestovat, protoze v tech 5% obcas neco zagamesim a jsem ochoten za +5 FPS dat 1-2tis.
ale pokud mi upgrade, byt na dnes jiz historickou, grafarn neprinese zadny upgrade +FPS, tak se na to vykaslu a holt budu hrat jen hry ktere to stiha tak ze jsou hratelne (CS1.6 naprosto v pohode. America's Army .. no jde to hrat, ale 6-20FPS fakt neni zazrak ;o)
VasekB
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od VasekB »

najde se tu tedy konecne nejaky pretaktovavac co dokaze z PC vytahnout 101% nebo jsou tu jen sami prodejci HW, kteri kdyz jim PC bezi na 75%, tak bezi do kramu a upgraduji a upgraduji a upgraduji... ;o))) ?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od ICE »

VasekB píše:ICE:
1) se soucasnym HW mam legalni WinXP OEM
2) proc vyhazovat PC, ktere mi z 95% vyhovuje a za 5-6tis kupovat nove, ktere svym vykonem uz ted bude stejne hodne pozadu. to si radji za ty prachy na hrani koupimnejaky xbox, u ktereho mam zaruku ze mi ty hry na nem pojedou par let a ne jak na PC, kde je upgrade potreba kazdych 2-3roky.

pojdte prosim chvilku diskutovat o tematu (jaka PCI /zduraznuju PCI !!! porad mi nekdo doporucuje nejake AGP a presvedcuje mne jaky ma uzasny vykon ;o)) ale porad nemuze pochopit ze bez AGp slotu je mi nanic/ grafarna je nejvykonejsi) a ne o tom jak vyhodit penize za nove PC.

kazdopadne dik za vsechny postrehy
proc porad meles o 5-6 tisich KC, kdyz nova deska i s grafikou vyjdou na 2 a zbytek si do toho nechas tak jak mas... bod 1 neni duvod... stat to bude stejne, jen zaroubujes vic sroubu.

k tematu bylo receno prakticky vsechno. nejlepsi volba do PCI je radeon 9000, pak FX5200... hodne stesti pri hledani.
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

přesně ti rozumim :D
Proto ti doporučuji GF4 440MX PCI měl sem jí tušim od 100Mega před vánoci sem ji kupoval.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Já opět souhlasím s ICE, proč tu mluvíš o nějakých 5-6-ti tisících ? Kdo říká, že máš kua kupovat nový CPU a HDD ? Kup za 2k to co říká ICE a hotovo ne ?? XPa znovu aktivuješ, v tom nevidím problém

//edit: Jak chceš si klidně kup mrtvou MX440, nový hry si nezahraješ ani tak, ani tak, vyjde to nastejno
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

na jeho sestavu mi nepříjde MX440 zas tak mrtvá
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Majk44
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk44 »

B@RT píše:na jeho sestavu mi nepříjde MX440 zas tak mrtvá
mno rekl bych ze je mrtva..2200+ je slusnej procak.. taktnout a OK!
opravdu to nevidim jinak nez s koupi nove desky.. vyjde to skoro stejne jak nova PCI grafika... PCI grafaren je KONEC :x
CPU: AMD Athlon XP 2600+@ 2,3GHz MB: MSI 2K7N2 nForce2 OP: PQI 2x256 RAM 400MHz GK: Sapphire Atl. Radeon 9550@9600 HDD: Cuda. 120GB OPM: CD-RW/DVD 48x24x48 ......FIREFOX.....RULEzzz
NB: Asus F5M, Ubuntu 9.10 karmic koala
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

nevidim zmysel v kupovani tej pci grafiky ..... preco kupovat nieco co je.... ak mozes kupit za tu istu cenu nieco o dost lepsie????? :?
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
VasekB
Začátečník
Začátečník

cena

Příspěvek od VasekB »

JanHavlicek> Win uz znova neaktivuju. jsou vazane na MB. zmena MB = konec legalnich WinXP OEM a kdyz uz jsem je s tim MB koupil, tak je ted prece nevyhodim (a kupovat dalsi nehodlam).

ICE: o 5-6tis mluvim ze kdyz uz koupim novej MB (2tis), tak do toho prece nedam nejakou srackovou GR (1tis), ktera to zase bude brzdit, ale koupim nejakou alespon za 3tis aby z CELEHO toho PC dostal MAX.

chci za 100% penez dostat 100% vykonu. nevim proc si kupovat vykony MB, kdyz do nej pak dam pomalou GR.

mam rozpocet 1-2tis a za to MB+GR+WinXP neziskam.

podarilo se mi najit (kterej debil vymyslel nazev PCI-e.. v tom se vubec neda najit PCI grafarna ;o)) konecne nejaky benchmark
http://graphics.tomshardware.com/graphi ... ts-06.html
vubec na tom webu jsou dobre benchmarky se mi zda.

podarilo se mi si pujcit GeForce2 MX 400 /64M (vim je to out karta), abych porovnal kolik da FPS na me sestave a mohl to pak prepocitavat podle benchmarku kde se GF2 440 uvadi s tou moji SIS740 a mohl zjistit jestli se upgrade na RADEON 9000 nebo GeForce4 MX440 vyplati (no, nevyplati, ale co ;o).

tak ta moje SIS740 ma v Americas Army (nejnizsi detaily 800x600)
17 FPS (pri pohledu na zem 55 FPS) a GF2 12 FPS (pri pohledu na zem 21 FPS). (tem co ted omdlely pri cteni udaju mensich nez 30 FPS se omlouvam ;o)). takze zatim to vypada ze moje karta je docela vykonna.
prumerne tak o 5 FPS lepsi nez GF2.
VasekB
Začátečník
Začátečník

Voloď

Příspěvek od VasekB »

Voloď> odhalil jsem te, ty nectes predchozi prispevky ;o)
protoze vymenou MB prichazim o legalni WinXP OEM, za ktere uz jsem 1x platil.
vymena MB = -4000,-
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

takze polopate:

XPcka - daji se po vymene MB reaktivovat (po netu nebo telefonicky), takze o zadnou licenci XPcek neprijdes!!!!!!!!

ten MB co jsem ti daval odkaz byl v prodeji za 1100 a spatny nebyl. byl presne pro tve ucely. pro tve CPU, ramky atd. a do cele sestavy se hodil dost dobre. "Nevykonna" grafika za 600-1000 Kč (radeon 8500LE nebo GF4Ti) do AGP bude mit asi tak 2x - 3x vetsi vykon nez PCI garfika co planujes. = vysledek

1. bud budes mit za 1000 - 2000 grafiku co stoji za H***o v mizerne desce
2. budes mit za stejne penize (2000) MB, o hoooodne lepsi grafiku a 2x tak velky vykon, co ti na ty 3 roky jeste bude i stacit. Grafiku s velkym vykonem totiz do AGP sezenes lehce, kdezto v PCI to vyklon mit moc nebude, budes to shanet silene blbe a jeste to bude stat hafo penez...
chci za 100% penez dostat 100% vykonu.
ano... koupi starisho dobreho MB s AGP a AGP grafikou dostanes presne tohle. a tvou staru desku za +- 300 Kč prodas. O vykonnem MB tu nepadlo ani slovo... nekupujes prece DFI s NF4 a SLI... mluvilo se tu o starem MB, ktery pokryje bohate tve pozadavky, budes mit moznost dobre AGP grafiky, a nebude te to stat nic navic, to je imho maximalizace uzitku.

Pokud tohle nechapes, tak je mi uz vazne lito.

k te GF2.... mel jsi vubec nainstalovane ovladace?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ICE píše:takze polopate...
já naprosto souhlasím... i looser verze - koupě desky s NForce2 a integrovanou grafikou - by byla lepší než ta tvoje slavná PCI :wink: normálně tu tvojí divnou desku prodáš a vyměníš za něco takovýhodle, cenovej rozdíl pár korun, tak co pořád řešíš?
ignorelist: kremrole a dezoláti
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

tady http://graphics.tomshardware.com/graphi ... ts-04.html je benchmark, kde je ta GF2 MX400 kterou jsem ted zkousel v porovnani s GF4 MX440 a RADEON9000. zvyseni vykonu bude 2-3x vice FPS. to je informace co jsem se porad od nekoho snazil ziskat ;o)

ICE> jestli mas nejake jine info nez M$, tak sem s nim. rad si novy MB (s AGP slotem ;o)) pri zachovani WinXP OEM licence koupim.
reaktivovat se daji jen krabicove Win (za 9tis)
http://www.microsoft.com/cze/infolinka/ ... ce_oem.asp
"Z důvodu zjednodušení a přechodu na stejné podmínky, které platí v Evropské Unii, vztahuje se na OEM software zakoupený po 1.5 2004 nové pravidlo. Možné je upgradovat jakoukoliv součást počítače s výjimkou základní desky."

jojo.. tvuj propocet je dobry, ale ja do toho nechci dat vic jak 2tis. do toho se vymena MB + koupe GR nevejde (o WinXP ani nemluve).
proste mam soucasne PC, ktere je docela slusne (CS se v tom da hrat v poho. AA plynule v ULTRA LOW detailech 800x600) a ten chci jen upgradovat trochu o grafiku, pokud mi to prinese za cenu do 2tis zrychleni 2x FPS (coz podle toho co jsem zatim nasel koupe R9000 prinese mozna i 3x)
to ze za 2roky do toho uz nedam vyubec nic mas absolutne pravdu. ale to ty do sveho PC uz mozna take ne. to je bohuzel vyvoj.

k GF2. vyrobce je nejaka firma AXLE (jinou jsem na pujceni zatim nesehnal) a na axle-hk.com byly ovladace 71.90. na nvidia.com byly 71.89. takze asi mam aktualni ovladace primo od vyrobce karty.

zombux> uz me to nebavi porad psat. takze NAPOSLEDY jeste pro TEBE: nechci menit MB, protoze tim prijdu o legal WinXP OEM (samozrejme muzu jet nelegalne, ale kdyz uz jsem za ne jednou 3tis platil, tak je prece nevyhodim). a nechci nabusene delo na Doom3, ale jen par FPS navic.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

ty grafiky sou ale AGP... ne PCI, coz ti snizi celkem radikalne vykon

na licenci se juknu zitra...

deska a grafika se vejdou. daval jsem ti odkaz, kde bys mel vsechno za 1700... a jeste se jukni kde je GF4Ti4200 nebo radeon 8500 oproti GF2MX nebo 4MX nebo obyc 9000...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“