Asus P5GDC /-Pro /Deluxe /-V Deluxe (775, 915P/915G + ICH6R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Bokaco
Nováček
Nováček

Problemy se MB Asus P5-dlouhy IDE Scan

Příspěvek od Bokaco »

Mam problem,
mam MB Asus P5GDC-V Deluxe a pri spusteni pocitace, jeste pred nactenim Windows Xp strasne dlouho cekam, deska prohleda IDE kanaly (asi minutu). Prosim poradte.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Mas spravne najumperovany disky?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vypni si raida...
Bokaco
Nováček
Nováček

Jumpry

Příspěvek od Bokaco »

Mam tam dve WD800JB, ale uz jsem to zkousel bez jumpru jako singel a taky jako master. Na jednom z 80-zil. kabelu mam povesenou jeste CD-Romku.
Dekuji za odpovedi a rady
Bokaco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bokaco »

Kdyz vypnu raid radic dostanu se na ty disky,co tam mam? Nemam je ale v Raid poli.
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

pokud je nemáš na Raid,ale zapnutý raid řadič tak se ti snaží ten raid najít disky, protože je předřazen, nejdřív se podívá na raid jestli je tam OS pak hledá dál, tobě tedy hledá na Raidu tam nic nemůže najít (to je ta dlouhá doba) a pak ti najde OS na IDE.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Bokaco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bokaco »

Dik za rady, ale na jednom s tech diskach na Ite radici mam system, ale disky nemam v raid poli a k tomu systemovemu mam na jednom ide kabelu CD-romku na slave. Uz jsem zkousel lecos, otacet kabely s jumperama i bez, takze nevim co bych jeste. :sad:
A kdyz jsme u Asus P5xxx Deluxe na co ma byt v Biosu nasteveno Overclock proceroru, aby fungoval ve Windowsu AiBooster. Po nastartovani systemu me zacnou skakat hlaseni dokud je nepotvrdim stale dokola nez AiBooster vzkriskuju-vypnu.
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

troch si mě zmátl ty maš teda jeden IDE kabel s diskem do toho modrýho IDE konektoru a druhý ide Kabel do toho červeného co je kolmo k desce vedle barterie?
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Standa99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Standa99 »

Ja vypinam taky kanal, ktery nemam obsazeny a usetri mi to hodne sekund. Nemam totiz instalovane IDE drivery od nVidie, s temi to startuje rychleji i bez vypinani.

Obrázek
Gigabyte 965-DS4 v3.3, Q9300, 4x1GB Adata EE, Sapphire 4850
Bokaco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bokaco »

Ma situace je nasledujici: Do hlavniho primarniho ide kanalu modreho na desce u napajeciho konektoru pomaly hardisk bez systemu s kombovypalovackou, dale na Ite rozsirujicim ide radici (podporuje i Raid) systemovy disk WB800JB spolu se starouCD-Romkou-ten pod baterkou a na poslednim vycnivajicim z desky dopredu jen WD800JB se systemem, z ktereho ale nestartuji.
Ross
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ross »

mam sice P4C800 deluxe, ale v nastaveni biosu mam polozku quick boot a nastaveni v sekundach, jak dlouho ma deska prohledavat...mam nastaveno 0 sekund a jede to normalne...mozna to neni tvuj pripad...

edit: AI booster se mi nepovedlo rozchodit na zadne Asusce...
Pentium M 740 1,73@2,73GHz(228x12) Dothan 533MHz - ZALMAN CNPS7000B-Cu - ASUS P4C800 Deluxe - 4x512 DDR 434 KINGMAX original 2,5-3-3-6 Club 3D x1950pro AGP 621/1485- WD 200GB sata - DVD/RW LG GSA-H22L 3Dmark01/03/05/06-31020/15844/9762/4432 Aquamark 90,711
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stepan »

Bokaco píše:A kdyz jsme u Asus P5xxx Deluxe na co ma byt v Biosu nasteveno Overclock proceroru, aby fungoval ve Windowsu AiBooster. Po nastartovani systemu me zacnou skakat hlaseni dokud je nepotvrdim stale dokola nez AiBooster vzkriskuju-vypnu.
v BIOSu dej u Overclock proceroru "Enabled" a "Auto", nezadávej procenta ani další konkríétní nastavení, pak AIBooster ve Winech normálně funguje, jinak jsem měl ty samé potíže jako ty.
Bokaco
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bokaco »

K Ide scan: At menim Quick boot nebo Standatr a cas na 15 nebo 0, muj problem stale pretrvava a ani cas se nekrati. K desce nemam pripojen ani jeden S Ata disk. Nevim uz, co mam skusit priste. Kdyz zakazu Ite radic v biosu jsem bez disku i na primarnim radici.
Dekuji za navrhy. :oops:
Dagerfall
Nováček
Nováček

Asus P5GD...

Příspěvek od Dagerfall »

Nejak podrobne jsem to nezkoumal, ale nedavno jsem montoval podobnou desku a ten ITE svab nechtel bootovat z CDROM(DVDRW).Je mozne, ze ma problem s detekci te CDROM...
Jinak prodlevu to take melo, ale jak velkou si nepamatuju.
Dagerfall
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

Já osobně mám sice S-ATA, ale zkusil bych vypnout vše co nepoužíváš. Pokud máš peníze kup si nějaký nový S-ATA disk a máš to :wink:
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

Bokaco píše: A kdyz jsme u Asus P5xxx Deluxe na co ma byt v Biosu nasteveno Overclock proceroru, aby fungoval ve Windowsu AiBooster. Po nastartovani systemu me zacnou skakat hlaseni dokud je nepotvrdim stale dokola nez AiBooster vzkriskuju-vypnu.
problém AiBoosteru je ten že ho neodladili pod CZ prostředím, pokud ho chceš rozchodit musíš změnit v Regionálním nastavení desetinnou , za . (tečku).
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

CDROM a HDD nemaj na jednom kabli.... to je asi najv. brzda
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Pupik
Začátečník
Začátečník

ASUS P5GDC PRO a problem se zvukem

Příspěvek od Pupik »

Ahoj vsichni a hlavne ti kteri maji tuto desku. Prosim vas o radu. Nainstaloval jsem driver ke zvokovce a po zvoleni repraku si nepamatuje nastaveni. Kdyz restartuju wokna, tak zase musim nastavit repraky, jinak nemam zvuk. Nikde tam nevidim nejakej save settings nebo neco podobneho. Vite si nekdo rady? Uz me to stve pokazdy nastavovat. Pouzivam repraky na LCD monitoru a mam wokna XP Pro. Diky za rady.
Naposledy upravil(a) Pupik dne sob 4. čer 2005, 19:26, celkem upraveno 1 x.
:-)
Chcip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chcip »

Toto mi to dělalo na MSI Neo3. Je tam zvukovka Realtek ALC 850. Když jsem nastavil 4.1 repro tak to tam po restartu hosilo Stereo. Pomohla jednoduchá věc. Nainstalovat nové ovladace a bylo po problému.
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
Pupik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pupik »

Chcip píše:Toto mi to dělalo na MSI Neo3. Je tam zvukovka Realtek ALC 850. Když jsem nastavil 4.1 repro tak to tam po restartu hosilo Stereo. Pomohla jednoduchá věc. Nainstalovat nové ovladace a bylo po problému.
Kouknu na to. Jinak je to malinko zamotany. To PC je syna meho bratra. V patek jsem se nastval a koupil jsem mu repraky. No a s reprakama to uz maka. Tak si to asi nerozumi s repro v LCD monitoru. Zajimave, ze. :roll:
:-)
Odpovědět

Zpět na „Asus“