Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Já píši všude malá. Důvod proč jsou tady velká je, že se mi to nechtělo psát a tak jsem to okopíroval z jednoho starého projektu.
Na validaci bych trval a to dost důrazně. Čistý kód je základ a je nutné k tomu začínající programátory vést již od prvních projektů. Samozdřejmě není nutné validovat neustále, ale pokud je vypuštěna jakási finální verze, tak by asi měl být kód ok.
Jinak validní stránky nezaručují, jak píšeš, 100% kompatibilitu a je nutné stránky vzhlédnout ve všech běžných prohlížečích.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
kattints
Nováček
Nováček

Příspěvek od kattints »

Jasper píše:A co rikate na muj pripravovany web. Zatim mam hotovy jen design. Je to tady
Celkem pekny zaklad webu, jeste pridat nejaky ten obsah as bude to good. A jeste trochu uprav ten kod, protoze to taky nemas moc validni.
Kartmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kartmen »

Mam otazecku trosku mimo - de nak stahnout www stranku presne ve formatu jak je na internetu a pokud mozno do jednoho souboru (i obrazky).
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Kartmen píše:Mam otazecku trosku mimo - de nak stahnout www stranku presne ve formatu jak je na internetu a pokud mozno do jednoho souboru (i obrazky).
V Internet Exploreru dej Soubor > Uložit Jako
a tady v kolonce Uložit jako typ dej Webový archiv, jedioný soubor (*.mht)

Mozna to nejak jde i v Firefoxu, ale na to sem neprisel...
Kartmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kartmen »

Tak to me nak nejde:( dam ulozit jako -> název: *.mht, Uložit jako typ: soubor HTML (*.htm;*.html), Jazyk: Středoevropské jazyky (Windows).
A kdys pak todle otevru v IE, tak to je zdrojovej kod ty stranky.

Mozna sem to spatne popsal, ja bych chtel, aby se ulozila tak, jak ji na netu vidim. Stejne jako to dela Cached Snapshot of Page, ale aby k zobrazeni (spravnýmu) nebylo nutny bejt na netu.
Davids
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Davids »

Nedoporucuju pouzivat ramy, nebudu psat proc, to si muzete tady: http://www.jakpsatweb.cz/ramy-problemy.html a jak skoncit s pouzivanim ramu se dozvite tady: http://www.jakpsatweb.cz/clanky/jak-skoncit-s-ramy.html Jinak se mi to libi, ale trochu bych zvyraznil odkazy, a taky bych nepouzival formatovani textu v html, je celkem zastarale, lepsi je CSS, je tam ohodne vice moznosti. Pokud se zacinas ucit delat www, doporucuji http://www.jakpsatweb.cz Zatim vse
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Kartmen píše:Uložit jako typ: soubor HTML (*.htm;*.html)
Musis dat ulozit jako typ Webovy archiv, jedinny soubor (*.mht)

Obrázek
Kartmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kartmen »

Jasper píše: Musis dat ulozit jako typ Webovy archiv, jedinny soubor (*.mht)
Ted sem to cet na jinym kompu, tak uz vim, jak to ma bejt.

Ale na mím kompu doma mam v ulozit jako typ jen moznosti : soubor HTML (*.htm;*.html) a jako text. Takže otazka zni, co mam udelat, aby tam byli vsechny typy nebo aspon i ten *.mht?
boocheck
Nováček
Nováček

Příspěvek od boocheck »

a co tyhle stránky??? www.boocheck.wz.cz

pls nehleďte tolik na obsah... je to jenom projekt do školy...
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

boocheck píše:a co tyhle stránky??? www.boocheck.wz.cz

No, ta barva pozadi mi nejak nedela dobre na oci :D a navic se mi zda ze na tom pozadi jdou videt hure texty, ktere mas napsane bilou barvou.
boocheck
Nováček
Nováček

Příspěvek od boocheck »

Jasper píše:
boocheck píše:a co tyhle stránky??? www.boocheck.wz.cz

No, ta barva pozadi mi nejak nedela dobre na oci :D a navic se mi zda ze na tom pozadi jdou videt hure texty, ktere mas napsane bilou barvou.
a co teď... barvy sice nic moc, ale je to líp vidět...
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

boocheck píše:a co teď... barvy sice nic moc, ale je to líp vidět...
Pořad je to takove nevyrazne, hlavne v katgorii Odkazy. Mozna by to chtelo zmenit barvu tech odkazu a dat tam nejakou tmavsi.
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

no já ti nevím ale ten desing je dost slabý. Možná by to chtělo nějakou tu grafiku, trochu to poskládat at to nejak vypadá :-D
sheriff.wiggum
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheriff.wiggum »

modry pismo na modrym pozadi? wth? :stupid:

kdyz uz nic, tak by to chtelo roztahnout logo pres celou plochu menu. a vyhrat si s tim. na kod jsem se nedival. btw kdyz uz pouzivas kaskady, tak do nich dej vsechno.

// a .../default.css" /> si nech na xhtml. v html to tam nema co delat.
/// obrazek nema parametry width, height, border? a hlavne alt ... no. pohrej si s tim :)
the.turion
Nováček
Nováček

Příspěvek od the.turion »

Kartmen píše:
Jasper píše: Musis dat ulozit jako typ Webovy archiv, jedinny soubor (*.mht)
Ted sem to cet na jinym kompu, tak uz vim, jak to ma bejt.

Ale na mím kompu doma mam v ulozit jako typ jen moznosti : soubor HTML (*.htm;*.html) a jako text. Takže otazka zni, co mam udelat, aby tam byli vsechny typy nebo aspon i ten *.mht?
mne to robilo ked som mal ICQ Toolbar
Kartmen
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kartmen »

the.turion píše: Musis dat ulozit jako ...
Podle toho co sem nasel, tak dela *.mht Outlook (kterej doma nemam a v praci jo, takze to bude asi fakt tim).
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“