- cabman
- Středně pokročilý

Já píši všude malá. Důvod proč jsou tady velká je, že se mi to nechtělo psát a tak jsem to okopíroval z jednoho starého projektu.
Na validaci bych trval a to dost důrazně. Čistý kód je základ a je nutné k tomu začínající programátory vést již od prvních projektů. Samozdřejmě není nutné validovat neustále, ale pokud je vypuštěna jakási finální verze, tak by asi měl být kód ok.
Jinak validní stránky nezaručují, jak píšeš, 100% kompatibilitu a je nutné stránky vzhlédnout ve všech běžných prohlížečích.
Na validaci bych trval a to dost důrazně. Čistý kód je základ a je nutné k tomu začínající programátory vést již od prvních projektů. Samozdřejmě není nutné validovat neustále, ale pokud je vypuštěna jakási finální verze, tak by asi měl být kód ok.
Jinak validní stránky nezaručují, jak píšeš, 100% kompatibilitu a je nutné stránky vzhlédnout ve všech běžných prohlížečích.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Kartmen
- Nováček

-
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V Internet Exploreru dej Soubor > Uložit JakoKartmen píše:Mam otazecku trosku mimo - de nak stahnout www stranku presne ve formatu jak je na internetu a pokud mozno do jednoho souboru (i obrazky).
a tady v kolonce Uložit jako typ dej Webový archiv, jedioný soubor (*.mht)
Mozna to nejak jde i v Firefoxu, ale na to sem neprisel...
- Kartmen
- Nováček

-
Tak to me nak nejde:( dam ulozit jako -> název: *.mht, Uložit jako typ: soubor HTML (*.htm;*.html), Jazyk: Středoevropské jazyky (Windows).
A kdys pak todle otevru v IE, tak to je zdrojovej kod ty stranky.
Mozna sem to spatne popsal, ja bych chtel, aby se ulozila tak, jak ji na netu vidim. Stejne jako to dela Cached Snapshot of Page, ale aby k zobrazeni (spravnýmu) nebylo nutny bejt na netu.
A kdys pak todle otevru v IE, tak to je zdrojovej kod ty stranky.
Mozna sem to spatne popsal, ja bych chtel, aby se ulozila tak, jak ji na netu vidim. Stejne jako to dela Cached Snapshot of Page, ale aby k zobrazeni (spravnýmu) nebylo nutny bejt na netu.
- Davids
- Začátečník

-
Nedoporucuju pouzivat ramy, nebudu psat proc, to si muzete tady: http://www.jakpsatweb.cz/ramy-problemy.html a jak skoncit s pouzivanim ramu se dozvite tady: http://www.jakpsatweb.cz/clanky/jak-skoncit-s-ramy.html Jinak se mi to libi, ale trochu bych zvyraznil odkazy, a taky bych nepouzival formatovani textu v html, je celkem zastarale, lepsi je CSS, je tam ohodne vice moznosti. Pokud se zacinas ucit delat www, doporucuji http://www.jakpsatweb.cz Zatim vse
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Kartmen
- Nováček

-
Ted sem to cet na jinym kompu, tak uz vim, jak to ma bejt.Jasper píše: Musis dat ulozit jako typ Webovy archiv, jedinny soubor (*.mht)
Ale na mím kompu doma mam v ulozit jako typ jen moznosti : soubor HTML (*.htm;*.html) a jako text. Takže otazka zni, co mam udelat, aby tam byli vsechny typy nebo aspon i ten *.mht?
- boocheck
- Nováček

a co tyhle stránky??? www.boocheck.wz.cz
pls nehleďte tolik na obsah... je to jenom projekt do školy...
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No, ta barva pozadi mi nejak nedela dobre na ociboocheck píše:a co tyhle stránky??? www.boocheck.wz.cz
- boocheck
- Nováček

a co teď... barvy sice nic moc, ale je to líp vidět...Jasper píše:No, ta barva pozadi mi nejak nedela dobre na ociboocheck píše:a co tyhle stránky??? www.boocheck.wz.cz
pls nehleďte tolik na obsah... je to jenom projekt do školy...a navic se mi zda ze na tom pozadi jdou videt hure texty, ktere mas napsane bilou barvou.
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Recon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- sheriff.wiggum
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
modry pismo na modrym pozadi? wth?
kdyz uz nic, tak by to chtelo roztahnout logo pres celou plochu menu. a vyhrat si s tim. na kod jsem se nedival. btw kdyz uz pouzivas kaskady, tak do nich dej vsechno.
// a .../default.css" /> si nech na xhtml. v html to tam nema co delat.
/// obrazek nema parametry width, height, border? a hlavne alt ... no. pohrej si s tim
kdyz uz nic, tak by to chtelo roztahnout logo pres celou plochu menu. a vyhrat si s tim. na kod jsem se nedival. btw kdyz uz pouzivas kaskady, tak do nich dej vsechno.
// a .../default.css" /> si nech na xhtml. v html to tam nema co delat.
/// obrazek nema parametry width, height, border? a hlavne alt ... no. pohrej si s tim
- the.turion
- Nováček

-
mne to robilo ked som mal ICQ ToolbarKartmen píše:Ted sem to cet na jinym kompu, tak uz vim, jak to ma bejt.Jasper píše: Musis dat ulozit jako typ Webovy archiv, jedinny soubor (*.mht)
Ale na mím kompu doma mam v ulozit jako typ jen moznosti : soubor HTML (*.htm;*.html) a jako text. Takže otazka zni, co mam udelat, aby tam byli vsechny typy nebo aspon i ten *.mht?