Problém s instalací windows

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Stepa píše:cece todle by se od vyrobcu dalo povazovat za diskriminaci ne? prodavaj tady tak chci taky ceskej manual

a jak pises znalost anglictiny nutnost,blbost prekladat...jak psal patriot kdyz si to koupi 50ti letej deda tak se ma jit ucit anglictinu? to rovnou maj dat do podminek nakupu znalost anglictiny a davat k tomu anglicky widle a linuchy
Já to neobhajuju jenom říkam, že to tak je a kupující by s tím měl dopředu počítat - třeba si sehnat někoho kdo mu s tím pomůže. Na druhou stranu - co signalizuje jaká LEDka je nakreselno na obrázku s popisem třeba Bluetooth ON barevnej flek, Bluetooth OFF barevnej flek a to snad pochopí i padesátiletej člověk (nechci říkat děda, můj otec jěště děda není :) ).
A malá poznámka na závěr:
Návody k našim produktům
Sekce návodů obsahuje nejpoužívanější návody k produktům Fujitsu Siemens Computers. Kompletní archiv návodů, včetně návodů na starší produkty Fujitsu Siemens Computers je k dispozici pouze v anglickém nebo německém jazyce.
Berte to tak že velké firmy jako HP, IBM, FSC, Dell se zaměřují hlavně na korporátní klientelu a tam se na nějaké manuály nehraje - i když abych se přiznal neznám politiku ostatních, co se tyče českého návodu.
/edit: a to jim navíc stránky nefungujou korektně v Opeře :evil: ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Chci za svoje penize t dostat odpovidajici protihodnotu a nezlobte se na me,pokud nejaka firma povazuje nedodani ceskeho navodu k notebooku za 20000 Kc jako malichernost,tak at prestane notebooky prodavat.
Naposledy upravil(a) Patriot dne pát 6. led 2006, 23:05, celkem upraveno 2 x.
PC:AthlonXP2600+(1917@2100(12*175),Radeon 9550(250/400DDR@430/410DDR),HDD80GB,768MB SDRAM
NB:AMILO Pro V8010,Cel.1.4;256 RAM,4O GB HDD,Intel GMA 900
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Já to neobhajuju jenom říkam, že to tak je a kupující by s tím měl dopředu počítat - třeba si sehnat někoho kdo mu s tím pomůže. Na druhou stranu - co signalizuje jaká LEDka je nakreselno na obrázku s popisem třeba Bluetooth ON barevnej flek, Bluetooth OFF barevnej flek a to snad pochopí i padesátiletej člověk (nechci říkat děda, můj otec jěště děda není :) ).
Popis LEDek je u meho notebooku pouze v anglictine,ale rikam tu nejde o to jestli vim co znamenaji ci nikoliv,ale o to,ze tyto informace jsou naprosto zasadni a patri mezi zakladni veci ktere by mel uzivatel mit moznost znat.Pokud jsou informace o LEDkach(a to zdaleka nejsou jenom ledky)uvedeny pouze v anglictine,tak ma ziskavani informaci nutnych pro spravne ovladani notebooku clovek-laik znacne ztizeno.
Berte to tak že velké firmy jako HP, IBM, FSC, Dell se zaměřují hlavně na korporátní klientelu a tam se na nějaké manuály nehraje - i když abych se přiznal neznám politiku ostatních, co se tyče českého návodu.
Hmm...tak kdyz se tam na nejake manualy nehraje tak potom at se soustredi na firemni klientelu a nebalamuti zakazniky.At ti mi nikdo nerika,ze prelozeni takto primitivnich veci do cestiny a jejich prevod do PDF a umisteni na CD je financne narocne.Tu nejde o to,jestli pochopim co znamenaji jednotlive LEDky.Jde o to,ze takove veci u tak draheho produktu chybi.Zkratka jde o princip..
cece todle by se od vyrobcu dalo povazovat za diskriminaci ne? prodavaj tady tak chci taky ceskej manual

a jak pises znalost anglictiny nutnost,blbost prekladat...jak psal patriot kdyz si to koupi 50ti letej deda tak se ma jit ucit anglictinu? to rovnou maj dat do podminek nakupu znalost anglictiny a davat k tomu anglicky widle a linuchy
Presne tak,ja jako obcan CR predpokladam,ze vsechny znalosti,potrebne ke spravnemu uzivani a ovladani notebooku budou dostupne v materskem jazyce.Pokud to takto neni,tak by na to meli zakazniky upozornit,protoze jde o nestandardni vec a tudiz je treba aby o tom zakaznici vedeli.Tedy onomu 50letemu muzi pred koupi presne rici:pane je nam lito,ze neovladate anglictinu,ale my se zabyvame korporatni sferou takze ceske manualy nejsou k dispozici,budete si tedy muset nekoho sehnat,je nam jedno kde si ho sezenete a uz uplne ukradene je nam,ze vas notebook stal 20000 a vy nevite jak s nim zachazet, to uz je vas problem,neni nasim problemem ze neumite anglicky.Mate se anglicky ucit!Pokud by upozorneni podobneho typu bylo uvedeno,nehnu ani brvou,ovsem tak tomu nebylo.
PC:AthlonXP2600+(1917@2100(12*175),Radeon 9550(250/400DDR@430/410DDR),HDD80GB,768MB SDRAM
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Ale rikam tohle je malickost.Pro me je dulezite to,ze ve firme Fujitsu-Siemens mi rekli ze z certifikovanou mechanikou to musi slapat,pry oni tak windows instaluji.Jenze v servisu to dela porad to same,at vyzkousime jakkoukoliv mechaniku nebo jakykoliv jiny WIndows,vzdycky je prubeh stejny.Zacne instalace Windows,stisknu F6,disketovka nacte z diskety ovladace a objevi se text:system nyni nacte ovladace pro SATA disk.Chcete pokracovat?Dam pokracovat..objevi se kolonka s vyberem ovladacu...zvolim ovladac pro SATA disk na mobilnim zarizeni a potvrdim enterem.Zacne nacitat z diskety a objevi se:nemuzu precist soubor iastor.sys,kdyz dam preskocit tak se objevi dalsi soubor a to aachia ten taky nemuze precist.Dela to s ruznymi verzemi Windows a s ruznymi mechanikami.Nevite cim to muze byt?Disket jsem zkousel uz snad 10...
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Patriot píše:Ale rikam tohle je malickost.Pro me je dulezite to,ze ve firme Fujitsu-Siemens mi rekli ze z certifikovanou mechanikou to musi slapat,pry oni tak windows instaluji.Jenze v servisu to dela porad to same,at vyzkousime jakkoukoliv mechaniku nebo jakykoliv jiny WIndows,vzdycky je prubeh stejny.Zacne instalace Windows,stisknu F6,disketovka nacte z diskety ovladace a objevi se text:system nyni nacte ovladace pro SATA disk.Chcete pokracovat?Dam pokracovat..objevi se kolonka s vyberem ovladacu...zvolim ovladac pro SATA disk na mobilnim zarizeni a potvrdim enterem.Zacne nacitat z diskety a objevi se:nemuzu precist soubor iastor.sys,kdyz dam preskocit tak se objevi dalsi soubor a to aachia ten taky nemuze precist.Dela to s ruznymi verzemi Windows a s ruznymi mechanikami.Nevite cim to muze byt?Disket jsem zkousel uz snad 10...
tak me napadlo jestli nemas v pr.... usb radic na noutu a nebo ejstli nebyla v riti disketovka
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

tak me napadlo jestli nemas v pr.... usb radic na noutu a nebo ejstli nebyla v riti disketovka
Disketovky jsme zkouseli 3,zkouseli jsme z nich nabootovat FreeDOS a ten slapal bez problemu.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Patriot píše:
Disketovky jsme zkouseli 3,zkouseli jsme z nich nabootovat FreeDOS a ten slapal bez problemu.
heh :oops: to je uz docela mazec
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

Krasomil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krasomil »

Stepa: no mám podobný problém s instalací, co to máš za typ? Ctěl jsem se zeptat, neposlal bys mi ten ovladač pro SATA, já jsem vůbec žadný na http://www.fujitsu-siemens.com/support/downloads.html nenašel, že bych to tam testnul. Jsme si to jako rodina naložili pod stromeček a asi to brzy rozšlapu. To by se v Rusku nestalo. Tam vsjo rabotajet. :D :D :D
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

ta trápící se osoba je Patriot :)
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Krasomil
Nováček
Nováček

RE: pro Patriot

Příspěvek od Krasomil »

Patriot : no mám podobný problém s instalací, co to máš za typ? Ctěl jsem se zeptat, neposlal bys mi ten ovladač pro SATA, já jsem vůbec žadný na http://www.fujitsu-siemens.com/support/downloads.html nenašel, že bych to tam testnul. Jsme si to jako rodina naložili pod stromeček a asi to brzy rozšlapu. To by se v Rusku nestalo. Tam vsjo rabotajet. Happy Happy Happy
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

to je dobry, kdybs to přečetl cely nebo aspon začátek tak tam to je napsaný :x
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Patriot
Nováček
Nováček

Re: RE: pro Patriot

Příspěvek od Patriot »

Krasomil píše:Patriot : no mám podobný problém s instalací, co to máš za typ? Ctěl jsem se zeptat, neposlal bys mi ten ovladač pro SATA, já jsem vůbec žadný na http://www.fujitsu-siemens.com/support/downloads.html nenašel, že bych to tam testnul. Jsme si to jako rodina naložili pod stromeček a asi to brzy rozšlapu. To by se v Rusku nestalo. Tam vsjo rabotajet. Happy Happy Happy
Hmm..tak to je mi lito :sad: Mam Amilo Pro V8010.Jo k rozslapani to u me taky nema daleko :evil: Na kriplovskych strankach Fujitsu-Siemens ten ovladac ani nemaji,musel jsem si ho stahnout primo od Intelu.Ten ovladac posilam,funguje to tak,ze kliknes na soubor ovladace,on te vyzve k vlozeni disketovky do disketove mechaniky a on pote na teto diskete vytvori potrebne soubory,Zkus stesti a uvidis...jestli ti to pojede tak se mi prosim ozvi
ManCZE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManCZE »

vidim, ze mrkvosofti jsou ti spravni ruleri :lol: :lol: :lol:
tohle by vytocilo uz i me :)
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

Takze nakonec se mi podarilo system nainstalovat.Pomohlo mi to,ze 10.1.2006 intel vydal nove ovladace pro SATA disky a pouze s temito novymi ovladaci je mozne system nainstalovat.Ale co je paradox...spustim klasicky instalaci s mymi Windowsy a objevi se klasicky hlaska:harddisk neni pritomen,instalace neni mozna.No tak tedy restartuju system a vlozim disketu s temi novymi ovladaci s 10.1.2006 a system napise:ovladac na diskete je starsi nez ten ovladac ktery je na instalacnim CD..chcete ho tedy pouzit?kliknu
na ano...a opet se objevi hlaska:nemuzu precist soubor iastor.sys atd.No tak tedy restaruju znovu notebook a vlozim disketu a tentokrat potvrdim,ze chci nainstalovat starsi ovladace,pritomne v instalackach,nikoli ovladace z diskety.A instalace probehne v pohode.....takze to nechapu..pri normalni instalaci bez diskety instalacky windows SATA ovladace nemaji,ale kdyz mu hodim disketu tak windowsy vyhodi hlasku ze na diskete mam ovladace starsi nez ty co jsou integrovany primo v instalackach.Chapete to nekdo?..ja tedy ne :o
Toto vse plati pouze s ovladaci z 10.1.2006,se starymi ovladaci zadne takove hlasky system nevyhazuje,respektive instalace neni mozna vubec
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

Patriot píše:Takze nakonec se mi podarilo system nainstalovat.Pomohlo mi to,ze 10.1.2006 intel vydal nove ovladace pro SATA disky a pouze s temito novymi ovladaci je mozne system nainstalovat.Ale co je paradox...spustim klasicky instalaci s mymi Windowsy a objevi se klasicky hlaska:harddisk neni pritomen,instalace neni mozna.No tak tedy restartuju system a vlozim disketu s temi novymi ovladaci s 10.1.2006 a system napise:ovladac na diskete je starsi nez ten ovladac ktery je na instalacnim CD..chcete ho tedy pouzit?kliknu
na ano...a opet se objevi hlaska:nemuzu precist soubor iastor.sys atd.No tak tedy restaruju znovu notebook a vlozim disketu a tentokrat potvrdim,ze chci nainstalovat starsi ovladace,pritomne v instalackach,nikoli ovladace z diskety.A instalace probehne v pohode.....takze to nechapu..pri normalni instalaci bez diskety instalacky windows SATA ovladace nemaji,ale kdyz mu hodim disketu tak windowsy vyhodi hlasku ze na diskete mam ovladace starsi nez ty co jsou integrovany primo v instalackach.Chapete to nekdo?..ja tedy ne :o
Toto vse plati pouze s ovladaci z 10.1.2006,se starymi ovladaci zadne takove hlasky system nevyhazuje,respektive instalace neni mozna vubec
heh lol... každopádně gratuluju.. :wink:
btw tu ext. disketovku sis nechal?
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

supr...mas to z krku,ale ze to trvalo dlouho :)
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Krasomil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Krasomil »

Hošani, myslíte že by se ta instalace z diskety Sata ovladače dala provést z externí CD mechaniky která se připojuje přes kabel do USB nebo flesh disku? Nemám vůbec chuť kupovat externí disketovku z důvodu že firma Fujitsu - Simens nedokáže patřičně ovladače nabídnout a že nepředpokládá možnou přeinstalaci na jiný tip nebo jiný druh operačního systému.
sajtron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sajtron »

Taky mam SATA disk a mel jsem podobny problem.Pokud muzes vyuzit druhy komp tak si stahni program nLite http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... emu/nlite/
Potom se mrkni co mas presne za disk, v BIOSu by to melo jit zjistit.Na netu najdi ovladace k disku pro DOS a stahni je.V tom programu nLite muzes pridavat ovladace primo do instalace woken.Pridej do svoji instalace stazene ovladace a vypal.Kdyz pak budes bootovat z tohodle CD tak by to ten disk najit melo a instalace by mela projit v cajku.[/url]
Patriot
Nováček
Nováček

Příspěvek od Patriot »

sajtron píše:Taky mam SATA disk a mel jsem podobny problem.Pokud muzes vyuzit druhy komp tak si stahni program nLite http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/ ... emu/nlite/
Potom se mrkni co mas presne za disk, v BIOSu by to melo jit zjistit.Na netu najdi ovladace k disku pro DOS a stahni je.V tom programu nLite muzes pridavat ovladace primo do instalace woken.Pridej do svoji instalace stazene ovladace a vypal.Kdyz pak budes bootovat z tohodle CD tak by to ten disk najit melo a instalace by mela projit v cajku.[/url]

To me ani nenapadlo hledat ovladace pro DOS.V nLite jsem integroval jenom ovladace pro Windows.Dekuju za radu.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“