Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

aha takze 5.13???
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak ani ty 5.13 nejdou tak skousim ty z toho cd co bylo u toho a zatim to de. jinak pak tam ty 6.1 pudou? jestli ma cenu to zkouset
danikd
Začátečník
Začátečník

no

Příspěvek od danikd »

no to ze ta ATI utilita na OC umi menit ve 2D a3 D je v hledisku spotreby vyhoda ... Mimochodem jsem to s ni jen tak zkusil 730/830 a s mym O144 na 2844Mhz a 2GB RAM to dalo 11959 3DMARK05 ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem to nainstalil jinak na grafice mam Zalmana AL\CU a teplota v klidu 40° s moji starou X1800XT sem mel v klidu kolem 60 zalman je fatk super :)) a pritom je krasne tichej a ofukuje i pameti
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fungujou snad jenom nějaký sample drivery co k tomu dodávaj.

btw, nauč se používat edit :wink:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

divny nemyslíte :) :) až zas tak vykona není ale třeba to změní ovladače

Obrázek
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem skusil nakoy OC a nak se to zhroutilo :ú skusil sem v catalist centru nastavi 690jadro a 800 pameti a nak to ta grafika nerozdejchala :)) ze by ty catalisty co yly u toho na tom cd nebyly na taktovani nic moc? :) ty pameti to podle me musej ustat kdyz sou 1.1ns tak jedine jadro ze by nestihalo na 690mhz se mi nezda
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Mirkana píše:divny nemyslíte :) :) až zas tak vykona není ale třeba to změní ovladače

http://www.hardwarezone.com/img/data/ar ... q4hqaa.gif
Postnutí jednoho grafu, který neodpovídá skutečnému průměrnému výkonu karty, jako ukázku rychlosti určitého produktu, lze chápat jedině jako pokus o zkreslení výsledků. Odborně se tomu říká informační asymetrie.

Skutečnost je ale dost odlišná - tady jsou průměrné výsledky herních testů:

Obrázek

tzn. X1900XTX je v současné době o 14% rychlejší než GeForce 7800GTX512, která je navíc téměř neodstupná a o 50% dražší.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak sem prisel na to ze ty ovladace co mi dali k ty grafice sou naky 6.14 verze proto mi ty ofico 6.1 nejdou asi to uz bude OK v tech 6.2 uvidime
Naposledy upravil(a) Stratos dne pát 27. led 2006, 12:03, celkem upraveno 1 x.
danikd
Začátečník
Začátečník

no

Příspěvek od danikd »

uz nekde nekdo videl pokus o flash X1900XT na XTX ? Jsou to totozne karty, tak by v tom nebel byt problem ...
zdenek57
Nováček
Nováček

Příspěvek od zdenek57 »

Stratos píše:tak sem prisel na to ze ty ovladace co mi daly k ty grafice sou naky 6.14 verze proto mi ty ofico 6.1 nejdou asi to uz bude OK v tech 6.2 uvidime
Tak tobě to prodávaly nějaké ženy ?? Že píšeš "daly".. hmm, co takhle shoda podmětu s přísudkem ? Zajímavý "češtin" :-D
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: no

Příspěvek od Lukfi »

danikd píše:uz nekde nekdo videl pokus o flash X1900XT na XTX ? Jsou to totozne karty, tak by v tom nebel byt problem ...
tož by neměl být problém ani to přetaktovat, ale zdá se že jaksi... lidstvo ještě nedisponuje potřebnými technologiemi které by byly 100% spolehlivé
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: no

Příspěvek od sh »

Lukfi píše:
danikd píše:uz nekde nekdo videl pokus o flash X1900XT na XTX ? Jsou to totozne karty, tak by v tom nebel byt problem ...
tož by neměl být problém ani to přetaktovat, ale zdá se že jaksi... lidstvo ještě nedisponuje potřebnými technologiemi které by byly 100% spolehlivé
no nevim kde berete vsichni tu jistotu ale budiz , nebudu vam brat iluze.. , ja mam tady XT z novy varky ze 100megy a 1,1ns fakt nema a myslism , ze tim smerem to pujde dal, to ze zde par lidi sehnalo kartu (jeste driv nez byla ofiko vydana) tj prerealase, z toho bych neodvozoval, ze to tak bude furt , radsi si pockejme..
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Moje karta Sapphire X1900XT jde stabilne pretaktovat takto: 730/880 vic uz jsou artefakty, a nebo zamrzne 3dmark, ale i tak solidni vysledek, temer 25 000 bodu v 3dmar03! s jedinou single kartou, to je masakr!
danikd
Začátečník
Začátečník

pls

Příspěvek od danikd »

PLSSSSSSSSSSSSSSSSSS
Byl by nekdo ochoten mi poslat nebo dat na web BIOS ze seriove X1900XTX? Prosim ale jeste o pripsani znacky ... Diky moc
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

cool.user píše:
freemem píše: zkoušíš to v tý nový beta verzi 0.25 Beta 12 ?
me totiz dost pomohla funguje v ni regulace otacek :-D .
ale ty nemas x1900 :wink:
to mas sice pravdu, ale w1zzard o ni pise ze by mela byt funkcni i pro 1900 + dalsi opravy chyb.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

dodatek k mymu postu.. napriklad MSI XT ma 1,2samsungy.. , zatimco XTX 1,1 :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

sh píše:dodatek k mymu postu.. napriklad MSI XT ma 1,2samsungy.. , zatimco XTX 1,1 :wink:
dodatek k tvemu postu - ma X190XT Sapphire ma 1,1ns a zadny prerelease ani ES to neni ...

Edit : A MSI vetsinou "setrila" - jako u X1800XL ... vetsina mela 1,6ns a MSI 2,0ns ... ale taktovat sla take dobre ...
Naposledy upravil(a) danikd dne pát 27. led 2006, 10:52, celkem upraveno 1 x.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

danikd píše:
sh píše:dodatek k mymu postu.. napriklad MSI XT ma 1,2samsungy.. , zatimco XTX 1,1 :wink:
dodatek k tvemu postu - ma X190XT Sapphire ma 1,1ns a zadny prerelease ani ES to neni ...
vidis moje XT sapphir z posledni varky ma jiz 1,2 takze co na to rict? uvidime jak to bude.. ja to vidim pesimisticky.. , nechme se prekvapit, btw ta MSI ma i jine napeti pameti , cemuz se taky divim..

EDIT: btw ty mas taky prvni varku, ktera byla vubec vydana :wink:
danikd
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danikd »

asi ano, a jsem rad, protoze stala v nakupu 12 730,- - uskemral jsem to na 12 570,-, o dva dny na to zlevnila na 12 520,- ( jsem si rikal sakra mozna jsem ji koupil brzo ... ) a za dva dny vyletla cena na 13 150,- ... a to uz maji nejspis 1,26ns pameti ... takze jsem v celku rad :roll:

Ale jeste bych rad ten BIOS z Sapphiru XTX ... at to muze dnes flashnout ... uz mam sehnany z BBATI, ale radsi ten Sapphire ( i kdyz to bude na 99% totozne, jelikoz je stejne vsechny vyrabi Sapphire ... )
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“