Problém s GK 6600GT

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

staniol
Nováček
Nováček

Hmmm myslim ze to nebude s tema GF6600GT takova slava...

Příspěvek od staniol »

Mam ji od Inno3D a mam s ni problemy... Ve vysokych rolisenich je obraz plny artefaktu... Ovladace, zdroj, vsechno menim a nic a nic... asi ji dam sezrat prasatum...
LGA
Začátečník
Začátečník

Re: Hmmm myslim ze to nebude s tema GF6600GT takova slava...

Příspěvek od LGA »

staniol píše:Mam ji od Inno3D a mam s ni problemy... Ve vysokych rolisenich je obraz plny artefaktu... Ovladace, zdroj, vsechno menim a nic a nic... asi ji dam sezrat prasatum...
Mas tam posledni BIOS? Ty co tam cpou ve vyrobe jsou vetsinou prvni verze, ktere jsou naprd a taktovat tam moc nejde.

Vlastni zkusenost. Dal jsem novy BIOS a pretaktovani + 150/200 MHz bez artefaktu. 3DMark +900 bodu.
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Mountin »

S tou teplotou nemyslíš spíš CPU na casu bys neměl mít víc jak takovejch 40 stupňů jinak se fakt koukni na teplotu GK já mám po 2h zátěži 60na jádře tak jestli máš tohle na case tak máš CPU a GPU tak na 100
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Folys

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

eclap píše:
Folys píše:Tak tu grafiku Mám Gigabyte. Jak říkám case mi ukazuje teplotu při zatížení 61 stupňů a v ovladačích mi to hlásí asi o nějakých 13 více... To je nějakých 74 stupňů. Tak si myslím že je to v pohodě. Co se týče kodeků,tak je mám všechny a nikdy mi to nedělalo problém přehrávat film. Začalo to dělat až po výměně GK. Nejde přehrát právě vůbec v žádném přehravači. Ani v power DVD, WinDVD ani v MV2player a samozřejmě ani ve windows media. Pokaždé se to sekne.
hm... tie teploty su fakt v pohode... SI ROBIS SRANDU??? CASE 61 STUPNOV???

to je hrozne vela... rob s tym nieco clovece...
vela to není, protože ta grafika má PASIVNÍ chladič a 60 stupňů je normál provozní teplota!!! možná ste se špatně pochopili, protože on říká, že má na case čidla (nejspíš displej s teplotníma čidlama) a tím pádem píše že má na case tolik a tolik, ale je řeč pořád o grafice... já mám tu stejnou grafiku a při průvanu v bedně (5větráků vč. zdroje, procesoru a chipsetu) mi to při zátěži dělá 80°C.. při zapnutí komplu jede cca na 45-50

//edit Thellwin - smazáno OT
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Teď jsem si do PC připojil novou grafiku (Gigabyte 6600GT Turbo force edition) a nevím čím to může být, že když zapnu nějakou hru (např. CoD2, F.E.A.R.), tak mi po chvili zčerná monitor, jako kdyby to neumel zobrazit. Parkrat se mi restnul i PC. Může to být na mé sestavě zdrojem, Mám klasický Eurocase 350W. Normálně napájím vše, tzn.: DVDRW, CD-RW, HDD 80 GB + HDD 20GB, desku. Ted jsem zkusil z napeti vypojit 1xCD-RW + 1xHDD a dělá to pořád to samý.
Mám jít do nějakýho 400 - 450 W zdroje, nebo můýe být chyba v grafické kartě ??
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Kartu jsem preinstaloval znovu a uz to nedela. Ale ted mi zase pokazde tak po 10ti minutach vytuhne pocitac a musim jej resetnout. Teplota je v pohode, na chladici udrzim v pohode ruku. Jo a je to Gigabyte GeForce 6600GT Turbo f.edition.
Nemuze to byt presto tim zdrojem? A je treba mozna nekompatibilita HW, mate s tim nekdo zkusenost? Poradte, dik.
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
MaDzTN
Nováček
Nováček

Re: eclap

Příspěvek od MaDzTN »

eclap píše:Na co kupovat chladič když ta GK je nová.
lebo mas shit chladic na novej grafike... comu presne nerozumies???[/quote]
O tom pochybujem. Počul som už o prehrievaní 6600GT, ale to bolo iba pri pretaktovaní. Všetci čo poznám a majú 6600GT z nej nikdy nedali viac ako 60 stupňov.
MaDzTN
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaDzTN »

Hamik píše:Kartu jsem preinstaloval znovu a uz to nedela. Ale ted mi zase pokazde tak po 10ti minutach vytuhne pocitac a musim jej resetnout. Teplota je v pohode, na chladici udrzim v pohode ruku. Jo a je to Gigabyte GeForce 6600GT Turbo f.edition.
Nemuze to byt presto tim zdrojem? A je treba mozna nekompatibilita HW, mate s tim nekdo zkusenost? Poradte, dik.
Zo zdrojom to nič nemá. 350W zdroj to úplne v pohode utiahne. Teoreticky by to zvládol aj 300W.
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

MaDzTN píše:
Hamik píše:Kartu jsem preinstaloval znovu a uz to nedela. Ale ted mi zase pokazde tak po 10ti minutach vytuhne pocitac a musim jej resetnout. Teplota je v pohode, na chladici udrzim v pohode ruku. Jo a je to Gigabyte GeForce 6600GT Turbo f.edition.
Zo zdrojom to nič nemá. 350W zdroj to úplne v pohode utiahne. Teoreticky by to zvládol aj 300W.

No četl jsem, že to taky může být kolísavým 12v na větvi, což se prý u těchto neznačkových zdrojů stává....
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Ja mam tiez taky problem
Mam VGA Asus N6600GT 128MB GDDR3
Vo windowse bezi vpoho ale akonahle zapnem Far Cry Full Detail uplne max alebo NFSMW vsetko naplno ... alebo aka kolvek ina graficky drsna hra hra tak asi po 5-10min mi sekne zo strasne neprijemnym piskotom,skrekotom

1. Dojem: prehriaty PCI-E - AGP Bridge co je obrovska nevyhoda tejto karty a celej rady 6000 lebo sa strasne hreje a este asi asus nedomyslel chladenie

2. Dojem: Slaby zdroj mal som "Premier" "300W" (realny vykon 275W) teraz mam KME 450W ale robi to stale :huh:

3. Dojem: Nahovno Bios flash-ol som ho aj na grafike aj na doske a robi to stale :?

4. Dojem: Bordel po ATI 9600XT reinstaloval som WIN a stale to iste :sad:

Ak mozete poradte mi Lebo neviem ako dalej PLS

Keby sa niekdo chcel na nu pozret tak tu je link:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=2 ... odelmenu=1
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mas aktualni ovladace na desku? Zkousel si jine ovladace na grafiku?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
MaDzTN
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaDzTN »

Neviem, či to môže byť tým prehrievaním, ja mám napríklad teplotu stále max 57 stupňov. Skús si otvoriť bedňu, alebo dozadu zvnútra bedňe primontuj ventilátor, tak aby fúkal von, alebo prinajhoršom jeden ventilátor polož zhora na grafickú kartu.
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

EfineSS píše:Mas aktualni ovladace na desku? Zkousel si jine ovladace na grafiku?
Mam najnovsie ovladace na dosku ake ASUS vydal a na grafiku som skusal 79.91 81.15 81.65 a teraz mam 81.98 ale stale robi to iste :sad:
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkusil bych tu grafiku v jiném PC, ale vypadá to na reklamaci.
Goldnoob team proud member!
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Thellwin píše:Zkusil bych tu grafiku v jiném PC, ale vypadá to na reklamaci.
Skusal som ale to druhe PC ma iba AGP 4X a chipset KT266
cize tam nebola ani z daleka vytazena na MAX. Isla ok ale asi na 1/3 vykonu
Obrázek
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Anemoze to byt prehrievanim toho PCI-AGP Bridge cipu??
Obrázek
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Shark NX píše:Anemoze to byt prehrievanim toho PCI-AGP Bridge cipu??
Ruku na tom udris? Jinak pro jistotu sundej z toho mustku chladic, dukladne to ocisti a nanes znova pastu..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

EfineSS píše:
Shark NX píše:Anemoze to byt prehrievanim toho PCI-AGP Bridge cipu??
Ruku na tom udris? Jinak pro jistotu sundej z toho mustku chladic, dukladne to ocisti a nanes znova pastu..
Ruku na nom udrzim 1-2 sekundy

Pastu som tiez vymenil.

Nepoznate nejaky chladic ktory ma tie dva chladice spojene (myslim ze ma jeden chladic ako celok na GPU aj PCI-E<>AGP mostik ??
Obrázek
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Uz to vsetko fici Vymenil som MotherBoard + Procak a ide nadherne... Dik za pomoc
Obrázek
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Tak nic robi to zas... :jaw:
Tu grafiku hodim na reklamacku ak sa mi vrati novy kus tak skusim zas ale keby nie tak jaku grafiku mi odporucate z vykonom ~ 6600GT mozno aj 6800GT do 7000sk resp moze byt aj vyzsie
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“