Radeon X1900 XT/XTX (R580: články, testy, informace)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

HIS uz to na HIGH end dlouho nedava naposledy snad X800 a pak nejaky X1600 nebo neco takovyho, bohuzel budes muset bejt min linej a koupit si Accelero.

Jinak me se s Accelerem zvysilo OC za 730/880 na 760/910MHz ! ! ! Doporucuju vsem to koupit (az to bude v prodeji :lol: )
Smeli
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Smeli »

OBR píše:HIS uz to na HIGH end dlouho nedava naposledy snad X800 a pak nejaky X1600 nebo neco takovyho, bohuzel budes muset bejt min linej a koupit si Accelero.

Jinak me se s Accelerem zvysilo OC za 730/880 na 760/910MHz ! ! ! Doporucuju vsem to koupit (az to bude v prodeji :lol: )
Vysvětli to tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=58636
Obrázek
Qweten
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Qweten »

AC Accelero X2 k mání: www.tsbohemia.cz
Intel Core2 Duo E8500 , ThermalRight Ultra-120 eXtreme, Asus Striker Extreme , Corsair DIMM 2048MB DDR II 1066MHz TwinXXM2S-8500 E.P.P. , Gigabyte GTX260 OC, 2x200 Gb Maxtor Diamond Max 10 SATA Raid 0, Lite-on DVD-RW SOHW-832S , Teac CD-W552E, Samsung SyncMaster 245B ,case Chieftec LCX-01SL-SL-B Mesh-Midi silver, CoolerMaster RealPower PRO 700W Modular PFC
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Vzhledem k tomu, že to HIS dával na minulou generaci hiendu a AC na X1900 chladiče má, tak očekávám, že driv nebo pozdeji s tím přijdou zase..

Přece jen dneska je obrovskej vyber vyrobců a každej se snaží nejak odlišit. HIS byl znamej prave s tim spojením s AC. Naděje umírá poslední.. U X850XT to trvalo taky celkem dlouho, ale ta řada proste přišla. Verim, že to tak bude i u X1900 :)
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

X850IceQ se snad v CR nikdy ani neprodavala, ale je to mozne. Ale vzhledem k tomu ze na X1800 a X1900 existuje pouze jedinny chladic, a to BTX Accelero X2 tak nemas moc velkou sanci ze to nekdo bude montovat i s nim, to spis Asus ten mel 7800GTX s Arcticem v nabidce.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

X850xt iceq se v CR prodávala a to v celkem hojnych počtech :) To jsem videl u dodavatele dnes a denne, sám ji mam samozřejmě koupenou taky v CR, ale to je tady uplne OT.

Proste počkam a uvidim, kdyby mel nekdo bližší info - budu jedine rád.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

OBR píše:HIS uz to na HIGH end dlouho nedava naposledy snad X800 a pak nejaky X1600 nebo neco takovyho, bohuzel budes muset bejt min linej a koupit si Accelero.

a zvedas napeti??
ja dneska skousel ramky na 775 a uz hazej artefakty nechpu dit to sou 1.1ns ze by to chtelo vetsi napeti do nich fakt divny na X1800XT mi jely na 800 bez problemů

nebo to muze bejt tim ze OC v catalist centeru stoji za hovno? poradte nekdo
djuras
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djuras »

RDK píše:
Stratos píše:hod link na ten program co to zjistuje diky skusim taky
Asi myslel catalyst ten to tiez zistuje presnejsie ATI OVERDRIVE.

jojo zkuste to je to v ovladacich ati overdrive!
i5 750 oc: 3.82Ghz 1.3425V @ Gigabite P55-UD3 @ Gigabyte Radeon HD 7970 OC WindForce na 1185mhz@1850Mhz pri 1.25v
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Stratos píše:

a zvedas napeti??
ja dneska skousel ramky na 775 a uz hazej artefakty nechpu dit to sou 1.1ns ze by to chtelo vetsi napeti do nich fakt divny na X1800XT mi jely na 800 bez problemů

nebo to muze bejt tim ze OC v catalist centeru stoji za hovno? poradte nekdo
Hlavne musis v CCC vypnout pretaktovani, abys mohl taktovat necim jinym, ale me jedou pameti v pohode na 2V 909MHz! ! ! na 915 uz se seknou benchmarky i hry.
RDK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDK »

djuras píše:
RDK píše: Asi myslel catalyst ten to tiez zistuje presnejsie ATI OVERDRIVE.

jojo zkuste to je to v ovladacich ati overdrive!
Ja som to skusal a uplne v pohode dalo mi to na max a islo vsetko na 100% lentze ja mam XTX.
Procesor: Int.P4 prescot 3.0GHZ @ 3.4GHZ(630),Chlad.na Proces.:Zalman 7700-CU,Zakl.dos.:ASUS P5WD2 Premium,Pamat: 2x1.0 GB DDR2 Kingston PC533 CL4 Dualchannel,Graf.Kar.:ATI Sapphire X1900XTX 512 MB,DVD-RW:Pioneer DVR-110,Hardisk:Western Digital SATA II 320GB 7200rpm/16mb cache WD3200KS,Skrinka:Thermaltake Tsunami Dream VA3000BWA Aluminium-BLACK,Zdroj:Silentmaxx 480W IC-TECH
djuras
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djuras »

Ja som to skusal a uplne v pohode dalo mi to na max a islo vsetko na 100% lentze ja mam XTX.[/quote]

to bude asi ze mas XTX ale prave me zajima XT jesi je to blok od Ati nebo je to max Pro moji Kartu....
i5 750 oc: 3.82Ghz 1.3425V @ Gigabite P55-UD3 @ Gigabyte Radeon HD 7970 OC WindForce na 1185mhz@1850Mhz pri 1.25v
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Další info: V březnu má klesnou cena (MSRP) X1900XT o $50.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
oilik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oilik »

muzu se pls zeptat kdo ste daval jinej chladic nebo vodni blok na tu kartu - ty polstarky co sou na pametech ste tam nechali nebo ste tam dali jiny??
MK
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MK »

oilik píše:muzu se pls zeptat kdo ste daval jinej chladic nebo vodni blok na tu kartu - ty polstarky co sou na pametech ste tam nechali nebo ste tam dali jiny??
Ty polštářky jsou nalepený na chladiči, ta strana na paměti nelepí. Alespoň na té mojí kartě. Takže je potřeba dát jiný.
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

djuras píše:to bude asi ze mas XTX ale prave me zajima XT jesi je to blok od Ati nebo je to max Pro moji Kartu....
Tak si na ní flashni XTX BIOS a pak to zkus..
Já a spousta jiných udělali přesně to samé :wink: .
Ale zatím co pročítám tak se snad až na OBRa nikdo o moc více s XT nedostali než povoluju Overdrive..
Já čekám až mi dorazí pořádnej blok a pak jí ještě zkusím potrápit, protože se zatím nedostanu výš než 709/872.. Pak mi nepomůže ani zvedání napětí, ale jak říkám s novým blokem to ještě pořádně potrápím :-D
Z mých znamých se zatím dostal nejvýše Spajdr a to na 770 MHz u GPU, ale jak čtu, tak už mu OBR dýchá na paty ;-)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

U me je stabilni maximum bohuzel jen 750/909 vic se sice povede ale jednou 3dmarky projdou, jednou se to sekne, ale na tech 750/909 muzu hrat FEAR a benchovat v pohode, ja se napeti nebojim 1.575V GPU a 2.1V MEM je jeste v norme.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jak to taktite??

Příspěvek od Stratos »

napiste mi presnej postup na to takteni ted uz ten ati overdrive vypnout nepude to bude chcit asi odinstal driveru a znovu instal ne?

napiste mi teda presnej postup takteni a jaky softy k tomu mate diky
rad bych se dostal aspon na 700/800 diky
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Pujde ti vypnout v pohode, jdi do CCC Overdrive, a stahni vsechny posuvniky dolu jako na default, a odznac tu polozku veprostred(nevim jak se jmenuje), a je to deaktivovany, a nebo stiskni tlacitko DEFAULT, a je to. pak taktuj bud v ATItool nebo AtiOC, a je to, pridavej napeti a men frekvenci 3D!
LosDatlos
Nováček
Nováček

Příspěvek od LosDatlos »

to: Stratos
Přesně jak píše OBR, vrať vše na Default a to nejlépe pomocí Preferences/Restore factory defaults.. , tím se Ti vše nastaví na defaultní nastavení a vypne se jakékoliv přetaktování v CCC Overdrive.
Pak na overclock můžeš ještě zkusit ATI Overclocker, ale u něj jsem nezaznamenal požadované zvýšení napětí na GPU..

to : OBR
Jak mi dorazí ten pořádnej blok, tak zkusím zvedat napětí jak Ty.. :D
Teď mám ještě malinko obavy.. Hlavně jak chladím vodou, tak se mi tam nehne vzduch a žhnou mi ty napájecí vstupy.
Jinak Tvoje OC je famózní!!!! Kdybych to dostal stabilně jak Ty tak jsem max. spokojen :) !
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Poznamka: Ja SAMOZREJME nejedu na takovehle takty 24/7, takty 750/909 pouzivam akorat na testy, benchmarky, a podobne. Jinak hraju normalne na MAX Overdrive a to staci, alespon karta netrpi tolik.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“