PROJEKT: Pyramida - teorie

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
BodyZ
Začátečník
Začátečník

PROJEKT: Pyramida - teorie

Příspěvek od BodyZ »

Chtel bych zacit novej projekt. Uz dlouho sem nic nedelal a tak je na case zacit neco novyho. V hlave mam par napadu a hlavne posledni dobou premejslim vic a vic na "takovy pyramide" co bych chtel udelat.

Predstavuju si normalni pyramidu, akorat spickou dolu. V kazdym rohu by byl nejakej sloupek , kterej by ji drzel ve vzduchu. Spickou by se teda nedotykala zeme a byla podpirana 4ma treba hranolama. Takhle si to nejak predstavuju z venku.

Rad bych to udelal cely pasivne, ale jeste nevim.- Nechci do toho davat nakej novej hardware, videl bych to tak na procik kolem 1 Ghz, starsi grafiku a tak. Proste neco na internet a filmy. Mozna bych do toho zkusil dat i kompa co mam ted v podpidu, ale jeste nejsem vubec rozhodnutej.
Prave ze nejtezsi bude udelat to pasivne, jesli se pro to rozhodnu, chlazeni by bylo asi pres pipky na boky a spodek pyramidy. Kazdopadne to bude tezka prace.
Druha moznost je to udelat cely z hliniku, to jsem zamyslel jako prvni. To by taky nemuselo vypadat uplne spatne.

Nakreslil jsem si to na papir a jeste to musim naskenovat, doufam ze se mi to podari co nejrychlejs. Kazdopadne sem zvedavej co vy nato a i kdyz je to tezky si predstavit, tak verim ze to zvladnete. Co nejdriv nahodim ten nakres.
CASE: EA WINGS
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

umim si to představit ale předem chci říci že jsem na tebe zvědav :lol: tohle už se na koleji dělat nedá :) také aby to k něčemu bylo chce to trochu peněz a dobrý materiál a nářadí každopádně já velmi držím palec a rozhodně sem zvědav jak si to představuješ .... já představu jak by to mělo vypadat mám :) tak sem zvědav jak moc se lišíme :)
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

Tak to se velice těšim jak tohle zvládneš. Jestli to bude alespoň stejně dobrý jako předchozí mod tak se máme na co těšit. Rozhodně byych volil tu verzi z plexi a komponenty poskládaný úrovňovně. Hlavně jsem ale zvědavej na tu obrácenou špičku a jak vyřešíš uschování kabelů a podobných věcí... :wink:
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

no, mas velky cile, ale to je jenom dobre. Me by se do toho nechtelo a hlavne to chlazeni. Ja to resim dost dlouho a zatim me pasiv opousti, ale nemam moc casu tak tobe to treby vyjde. Nezbyva nez ti drzet palce.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Napada mne nejaky maly vodnik ale asi by to bylo drahe reseni. Jedine ze by jsi si bloky vyrabel doma.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

:) Sem na to zvědavej 8-) . Zkus to udělat jako ,,goaldskou,, mateřskou loď z Hvězdný brány (i když ta je šipčkou nahoru), to by bylo zajímavý... Těšim se na nákres
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

tak se mi konecne podarilo naskenovat ten malinkej nakres. Tady je:
Obrázek

Je to jen pro predstavu, nic rozhodnutyho este neni. Zkusil bych celej pasiv, este uvidim podle penez na material. Jesli by to nestihalo chladit( taky zalezi co tam nacpu) tak bych pridal 120 a udelal jakysi tunel, kterej by pekne od spicky rozvadel vzduch po cely pyramide.
Posledni moznost je udelat vetrone primo do boku pyramidy, taky by to nemuselo vypadat uplne spatne.

Chtel bych to take udelat co nejmensi a proto zvolim nejspis mikro ATX. Pak ale nevim nevim jak to bude stihat chladit. No uvidime co sezenu za hardware.

Sem zvedavej co vy nato. Popripade napady, zmeny.

To woyta: vodnik nepripada v uvahu, je k hovenku :D
To Sir death: Sorry,ale nejsem fanda star wars :P
To dragon: Taky sem zvedavej :D
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

hmmm no ja mam šestiuhelnik proč ne piramidu ale sem zveavej jak porešíš pasivni chlazeni kdyz to bude vlasne otoceny takze odchodu vzduchu bude branit deska
jinak by me zajimalo jak to tam naskladas to bude asi problem kdyz tam nebude skoro zadnej pravej uhel

BTW co pařez mod?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

mno myslím že bych zůstal u klasické pyramidy ...egypťany nebyly blbý ;) .... normálně to vymysli jako klasickou pyramydu dá se toho navrhnout hodně .... mám dokonce pár nákresů hodim to sem až budu mít příležitost .... ¨

takhle jak si to představuješ je to trochu nešťastné .... :)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Piramida z kouroveho skla s odsazenou spickou (komin, odvod horkeho vzduchu zadne out fany na boku) by nemusela vypadat spatne.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Zdravim panove. No prave, ze klasickou pyramidu ani nemusim. Taky uz ji nekdo myslim delal, sice sem se potom nepatral,ale mam takovej pocit.

To ksan(nefunguje iks): no bude to trochu broblem. Prave kdybych to udelal pasivne, tak zvenku bude zebrovani a vsechno teplo by slo do bocnic pres pipky. A kdyby ani to nestacilo,tak tam pridam ten fan s tunelem,kterej to tima drazkama odvede krasne pryc.
Na Parez mod taky dojde, doufam, ze mi ho nekdo do ty doby nevyfoukne. Takze timto si ho tady rezervuju :D

To Digi: takhle to bude zajimavejsi, ale nahod co mas, treba to prehodnotim :wink:

To woyta: Jako napad je to zajimavy. Nemyslim si vsak, ze to bude dobre fungovat. Navic z pleksi to delat moc nechci. Mozna nakou cast, ale urco ne celek
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja jsem psal kourove sklo. Ne plexi. Zajdes ke sklenari nechas si to uriznout, zbrousit hrany a pak uz si to nejak doma poslepujes olemujes atd. Kdyztak o tom premyslim a v hlave mam uz 3D model tak by to nemuselo vypadat spatne.

no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

a co kabely (napájení,monitor...) to tam budou volně viset v prostoru? to by nebylo moc eKStra hezký :(
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

To woyta: sorry, ale sklo bych taky nebral, nekde stim trisknu a muzu se jit klouzat. Navic by tam vsude byby otisky prstu.
To noname: Kabely jeste nevim,bud by tam byla ta dira(stejne bude muset bejt dira na konektory) a z toho vsechny kabely vyvedeny. je to normalka jako u Pc, taky ti kabely z jedny strany visi, s tim se asi neda nic delat.
Nebo to vyvest nozickama dolu. To bych si ale jentak nelajznul.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Jako multimedialni PC se kterym by se nehybalo (a nesmatalo se na nej 8) ) by to bylo OK.

BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

V tomhle pripade by to slo :D
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

no, nijak zvlášť mě to nebere... ale jenom můj názor...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

BodyZ píše: To Sir death: Sorry,ale nejsem fanda star wars :P
Sry za OT ale tohle NE :-)) Goaldi nesjou ve Starwars ale ve Stargate a na tu mi nešahej :-D

Jinak nápad dobrej ale nevim nevim jak to bude s realizací koenktory bys řešit nemusel kdby sis na ně udělal prodlužky třeba právě do těch nožiček...
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Projekty“