vyber chladice na GK

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
nem.p
Začátečník
Začátečník

vyber chladice na GK

Příspěvek od nem.p »

potrebuju chladic na GK x1600pro. Bud klasiku od zalmana nebo primecooler http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31661 na 5V. Nebo thermaltake http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28564 a ofukovat ho po delce 80kou na 5V. Toto reseni by me do bedny slo lepe a vzduch by se tam tolik nemotal a ofukoval by i chladic na cpu a outtake 120ka by ho odnesla ven. Tento chladic nema ovsem v testech moc dobre vysledky tak nevim. Diky
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Pasiv bych asi nebral, prece jenom vysoka teplota snizuje zivotnost. Jinak jestli chces Primecooler, tak bych vzal nejakej z novy generace, treba tenhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35295
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Ten pasiv je gut, ale musis si na nej udelat nakej tunel a do nej dat vetrak. Jinak to nema smysl.V testu neni nic moc,protoze je to pasiv, to je jasny. Jinak ten primecooler je v klidu, taky bych bral ten novejsi.
CASE: EA WINGS
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

No tak nejak tak s tim tunelem jsem si to predstavoval. Tady davam obr. kam to soupnu. Obrázek
Nad kartou neni moc mista, ale tenhle pasiv by se mel vejit. Na chipset chci dat jeste tento chladic http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35989 a mezi ne vrtuli a pryc s tim ven.
Nejlepsi pasiv se mi jevi Be Quiet Polar Freezer, ale nechci platit dvoji postu (na CC ho nemaj :( )
Ten Primecooler se mi zamlouva, ale porad myslim, ze pro me reseni chlazeni je pasiv lepsi. Necham se vsak presvedcit o opaku :wink:
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

To mas trochu zkresleny predstavy. Ja mam ten polar a celkem ujde. Zabere ale celkem dost mista a s tim chladicem na chipset nemas narok.
Jako tunel jsem mel na mysli neco takovyho:
Obrázek
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

No ja jsem se asi spatne vyjadril. Ten tunel jsem tady uz videl a neco takovyho mam taky na mysli a aplikovat na thermaltake nebo polar (podle toho jak se rozhodnu) Na chipset dat xilence, sundat z nej puvodni vetrak a natocit ho doprava (chtel jsem rezat freezer, ale s ninjou by se stejne nevesel) A mezi mezeru (jestli vznikne) dat vetrak namireny na GK. Ovsem jeste jsem to nemeril, ale zda se mi, ze by to mohlo vyjit.
Voloď
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Voloď »

ja by som si zobral ten primecooler, pripadne zalman vf 700 , ten mam (konkretne AlCu ) a nemozem sa stazovat ..... a j po pretakte max. 45-50°C ... len ta cena je vyssia ako pri tom primecooleri......
P4 NW 3,0GHz@3,6GHz 1,575V (box) MSI Intel 865PENeo2 pfisr 2x512MB apacer DDR 400MHz @430 MHZ 2-3-3-7 (dual chanell) Maxtor 40Gb Maxtor 60Gb (7200rpm) Seagate baracuda 7200.9 250GB MSI RX800SE AGP 425/800@606/1140) Zalman VF700AlCu, MSI DVD R/RW, Fujitsu siemens P19-2, Thermaltake pure power 480W / MEMBER OF DDRT (Daddy Doughnut Racing Team)
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

Voloď píše:ja by som si zobral ten primecooler, pripadne zalman vf 700 , ten mam (konkretne AlCu ) a nemozem sa stazovat ..... a j po pretakte max. 45-50°C ... len ta cena je vyssia ako pri tom primecooleri......
jo cena je sice vyssi ale to zpracovani je taky nekde jinde, spony pasujou, nemusej sepropilovavat a podobne, hlavne u zalmanu jsou lepsi loziska u fanu
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Ja mylim ze se to tam nevejde. Plan je to sice dobrej a chladit by to melo suprove, ale asi budes muset trochu zaimprovizovat.
Kdyztak dej silencera nebo toho nakyho zalmana. Tim nic nezkazis
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

Wiruz píše:jo cena je sice vyssi ale to zpracovani je taky nekde jinde, spony pasujou, nemusej sepropilovavat a podobne, hlavne u zalmanu jsou lepsi loziska u fanu
No uvidime az vyjdou nejaky recenze na ty novy fany. Treba se polepsili :)
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

2 bodyz - silencera bych tam i dal, ale vubec nevim jakyho pro moji kartu x1600pro. Jestli ho nekdo na tehle karte mate tak prosim poradte.
Jinak jsem to meril a xilence by se mohl vejit (xilence vyzkousim i v pripade pouziti silencera) a na GK bych dal asi Schoonera jelikoz ho zlevnily a ma lepe pipky pro muj zamer.
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Na radeon 1600 sem zatim zadnej nevide. To uz sis ale urcite taky zjistil.
Jaksi to teda nakonec vyresil?
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

no zatim nijak, ale zitra bych mel mit xilence a Tt fanless (bohuzel shoonera dodaci lhuta neznama) Uvidim jak to tam pasne a dyztak vratim a budu hledat jinou alternativu. Urcite dam vedet jak to dopadlo. Myslim, ze xilence chtel dat na NF4 tady jeste nekdo, tak to prijde vhod.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“