project: Vulcanus

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

SilverFox píše:A nejaky osvetleni ? Pekny by bylo zarovkovy svetlo skrz slidu nebo neco "prirodniho" aby to sedlo k tomu kovu Nemam tim na mysli ze to musi zarit jak bordelhaus :wink: Jenom takova hodne jemna zare :)
No, osvětlení bych chtěl udělat asi tak, aby to prostě vypadalo jako žár ve výhni, jestli mi rozumíte. Když přes tu mříž bude trochu vidět dovnitř, tak aby to vypadalo, jako kdyby tam byl žár, jako kdyby uvnitř byl oheň. Nevím ale, jak toho docílit. Ale celé osvětlení by mělo být poměrně jemné a decentní - nechci žádnou kolotočárnu...

S tou slídou by to je docela dobrý nápad, bylo by z toho takové jemné "přírodní" osvětlení. Ale nevím, kde bych slídu sehnal... :-(
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

sergej_ píše:aby to vypadalo, jako kdyby tam byl žár, jako kdyby uvnitř byl oheň. Nevím ale, jak toho docílit.
Hoď tam dřevo a zapal to...? :? :twisted:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Nitroxil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nitroxil »

mno a co umelý krb nejakej malinkej tam vrazit to by asi nešlo že????
CPU: AMD Phenom II X3 720BE,Motherboard: GB GA MA790x-UD3p,RAM: 2*2GB Kingston HyperX DDR2 800Mhz(CL4) , VGA: Zotac 9600GT AMP!, LCD :HP LP2065 20" HDD: WD CaviarBlue 640GB, Case: CoolerMaster Mystique, PSU: Enermax Liberty 400W, , Keyboard Logitech G15new, Mouse: Logitech MX 518@Steelpad QCK, Tv karta: Leadtek Winfast DTV2000 H
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Pevně doufám, že tyhle poslední dva posty neovlivní ostatní, aby tady rozjeli zase diskuzi o blbostech...nerad bych to tu promazával a rozdával karty za flame nebo OT. :wink:

Jinak osobně mě tak napadlo leda katody s Bubble nebo lávovým efektem. Respektive spíše ten lávový efekt, protože jeden bubble tu mám a není nic moc, ale ta láva by mohla být zajímavější, asi by se to muselo zkusit.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Delaji se zarovky ktere delaji efekt plamene. Docela povedene a plapola to jako ohen. Mozna by to za pokus stalo.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Stoobi píše:Jinak osobně mě tak napadlo leda katody s Bubble nebo lávovým efektem. Respektive spíše ten lávový efekt, protože jeden bubble tu mám a není nic moc, ale ta láva by mohla být zajímavější, asi by se to muselo zkusit.
Mam takový pocit, že třeba REVOLTEC dělá neon s lávovým efektem paradoxně jen modrý :oops:
SilverFox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverFox »

Woyta píše:Delaji se zarovky ktere delaji efekt plamene. Docela povedene a plapola to jako ohen. Mozna by to za pokus stalo.
Ale toho tepla co z toho pude :sad:

//edit: Tyhle solny lampy nevypadaj marne ale nejsou zrovna nejlevnejsi a kdo vi co bude delat sul s komponenty

http://www.zdravi4u.cz/grafika/solne_la ... chodba.jpg
http://www.chironshop.com/images/solsvic.jpg
[ AthlonXP 2600+ | MSI KT880 Delta | Radeon 9800Pro 125MB | Kingston 512MB | Samsung 160GB | Logitech MX518 | Acer LCD17" ] Nokia N-GAGE QD + MMC 512MB
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

Silver Fox nie tie ...je mala ziarovka co ma 2 Pliesky oproti sebe vobec sa nezohrieva a spotrebuje 0.1W a vola sa to Tleivka
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Shark NX píše:Silver Fox nie tie ...je mala ziarovka co ma 2 Pliesky oproti sebe vobec sa nezohrieva a spotrebuje 0.1W a vola sa to Tleivka
jj, ty doutnavkovy zarovky nehreji snad vubec, ale zas z toho jde maalo svetla, nevim jestli by to na kejs stacilo
FLiPPY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FLiPPY »

hmm moc pekny uz se tesim az to bude hotovy
Michrex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michrex »

mazec jen tak dále těším se na finální výrobek :-D
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

2 Shark NX: ne je to solná svíce a dává se do ní svíčka nevim jestli se dela i se zarovkou ale tim padem by se ucinky teto svice uplne ztratily takze nevim kdo by to delal se zarovkou ale nic :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
SilverFox
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SilverFox »

xaero píše:2 Shark NX: ne je to solná svíce a dává se do ní svíčka nevim jestli se dela i se zarovkou ale tim padem by se ucinky teto svice uplne ztratily takze nevim kdo by to delal se zarovkou ale nic :)
ja to spis zamejslel na rozrezani a pak to strcit jako podkald pod ty spricle
[ AthlonXP 2600+ | MSI KT880 Delta | Radeon 9800Pro 125MB | Kingston 512MB | Samsung 160GB | Logitech MX518 | Acer LCD17" ] Nokia N-GAGE QD + MMC 512MB
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

2 Xaero ...ja som hovoril SilverFoxovi ze lepsia by bola namisto Solnej lamy tato "doutnavka" ... ta sol moze zle posobit zle na komponenty... a tu solnu lampu davat do kompu to je trochu blby napad nemyslite?? ..... ja by som tam dal takych 15-20 doutnavek nezralo by ti to viac ako 1W cize spotreba a vyziarene teplo je minimalne a robilo by to pekny efekt tym ze by sa to tak mihotalo :wink:

//Edit male chyby :)
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
lord Morpheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lord Morpheus »

Ovšem tak tot je teda kvalitní prácička, skvělej design, originální a decentní...

K tomu osvětlení: jde o to, jestli chceš, aby tou mřížkou bylo vidět komponenty nebo oheň... ozhodně to chce vyrvat všechny diody, co jsou na komponentech a možná je i trochu přebarvit (nevim, jak by vevnitř vypadala zelená mb a modrá gk :( ), no samozřejmě záleží na tobě, ale myslím, že všechno, co tad kucííí doporučujou chce vyzkoušet a případně kombinovat...

teď mě napadlo, nemáte doma krb? 6e bys přes zrcadla dostal obraz ohně do case :lol:
SOLAR PRISONbude brzy
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

Tak jsem zase trochu pokročil s výrobou počítače Vulcanus. :-)
Poměrně dlouhou dobu jsem strávil zkoušením různých povrchových úprav a technik. Nejlépe se mi osvědčilo potřít kov chloridem železitým, který vytvoří moc pěknou rez – čímž trochu imitujeme zašlý vzhled. Potom povrch natřu odrezovačem, který tu rez sežere. Pak odrezený kov natřu lněným olejem a zahřívám propan-butanovým hořákem, dokud se olej nespálí a nezčerná. Je to velmi hezký a přírodní způsob černění kovu – výsledný povrch není mastný a nelepí. Načerněný povrch vydrbu ocelovým kartáčem, vystouplé části zvýrazním jemným smirkovým papírem a nakonec to vyleštím na leštičce zelenou pastou. Vznikne krásný strukturovaný povrch příjemný na pohled i na dotek. :-) Tento typ povrchu použiju asi na všech částech počítače - kromě mřížky na víku. Hotový povrch ještě nakonec navoskuju směsí včelího a karnaubského vosku (aby to nelepilo) a vyleštím. K tomuto počítači patří pouze přírodní materiály, takže nějaký lak nebo jiné moderní „vymoženosti“ nechci používat – pokud to nebude nezbytné. Z tohoto důvodu bych chtěl použít na mřížce víka nějaký přírodní povrch – moc se mi líbí kombinace leštěné a zrezivělé oceli. Myslel jsem, že bych rezatý povrch mřížky zafixoval voskem, ale s tím je problém. Když totiž rez navoskujete, tak hrozně ztmavne a má takovou jednolitou tmavě hnědou barvu – to tedy nemůžu použít. A nechat tam nezafixovaný rezatý povrch se bojím – aby se to nešířilo. Máte nějaký nápad, jakou povrchovou úpravu vytvořit na té mříži?

Docela dost práce dalo srovnat víko k těm bočnicím. Když jsem vykoval ty pásoviny pro víko, tak byly úplně přesně, ale když jsem na ně navářel mřížku, tak se asi teplem zdeformovaly, takže jsem musel dodatečně celé víko k pevné části počítače „napasovat“.

Přemýšleli jsme se Stoobim nad osvětlením case. Ty žárovky, které dělají efekt plamene, jak psal Woyta, tak ty vypadají moc pěkně. Opravdu to simuluje plamen a hlavně to je takové jemné decentní osvětlení. Ale bohužel je s těmi žárovkami trochu problém. Ono tam totiž na to osvětlení bude docela málo místa – já totiž musím nacpat osvětlení i před radiátor a disky, aby byla osvětlená celá mříž. Tyhle žárovky tam nenacpu, takže tam budu muset asi použít diody, které budou postupně zhasínat a rozsvícet se. Stoobi mi půjčil katodu s „bubble efektem“ – možná by tam stačilo přepájet diody, vyhodit tu bublinovatou trubičku a zkusit to tam nějak narafičit... uvidíme... Každopádně tam ty žárovky určitě chci použít – na pár místech – vypadají docela efektně :-) Ještě jsem se dívalna netu, jak prodávají takové ty „umělé krby“ s „umělým plamenem“. Nevím, jak to mají udělané, jestli je to diodami, nebo čím. Nebo jestli by ten umělý oheň nešel nasimulovat nějak diodami... nevím... v elektronice se moc nevyznám.

Teď, když už mám hotové bočnice i víko, tak můžu postupně na víko přivářet kostru a takové to různé uchycení na jednotlivé komponenty a vodníka. Jen pořád přemýšlím nad povrchovou úpravou té mřížky na víku – chtěl bych použít něco přírodního a hlavně musí to být odlišné od toho leštěného kovu... budu moc vděčný za nápady...

Tak a teď ty obrázky:

Obrázek

Obrázek
svařená a „onýtovaná“ část počítače, která bude napevno – nebude se vyklápět – finální povrchová úprava

Obrázek

Obrázek
pevná část počítače i s „víkem“ – u víka ještě budu muset vymyslet povrchovou úpravu

Obrázek
nýty na bočnici

Obrázek
kombinace kartáčované a leštěné oceli a „rezaté“ mřížky

Obrázek
krásný „rezatý“ povrch – možná ho použiju na mřížce víka

Obrázek
detail „víka“ počítače

Obrázek
hezké křivky case :-)
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak bočnice vypadají fakt parádně, i v réalu, co jsem je viděl... :P

Ale jak tak koukám na ty fotky, tak se mi skoro zdá, že by bylo hezký stejným způsobem udělat i ty tyčky, tedy vyleštit je stejně jako bočnice. Sice ta rez je hezky kontrastní a hodí se tam, ale na druhou stranu mi to nějak odrazuje ten styl a tu case by to podle mě táhlo trochu jinam. Spíš bych použil nějakou "ušlechtilejší" úpravu, ale nic moc mě nenapadá, no...:(
Michrex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michrex »

Hezká práce :roll: Jak říká Stoobi tak možná by vypadalo lepé to vyleštit celé ! :oops:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pekne. S tym vylestenim vseho by to nemuselo byt marne. Zbavil by jsi se problemu se sirenim rzi. Pulzujici diody vim z hlavy jak udelat. Ale plamen to nevim. Vim ze v ABC kdysi takovej navod na umelej krb byl.
Podle fotek to vypada opravdu tezce a masivne. Kolik to asi tak vazi? Vypada to ze prenaset to az to bude komplet osazene vodnikem nebude zadna sranda. (Mel jsem moznost nest Emental)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

no... já teda určitě nechci ty tyčky dělat stejným způsobem jako zbytek počítače - bylo by to strašně jednolitý, nudný, nevýrazný. Myslím, že daleko lepší by bylo udělat je nějak odlišně, kontrastně... Původně jsem myslel, že bych je natřel takovou oranžovočervenou barvou a pak ji nějak "zaprasil" - aby to získalo trochu patinu... ale jak říkám - tyhle moderní vymoženosti nechci moc používat. Taky jsem přemýšlel o tom, že by se ty tyčky jenom načernily fermežovým olejem - ale ono by to zase nebylo moc kontrastní - on i ten leštěný povrch je docela tmavý. Takže mi jako nejlepší varianta přišla ta rez - byla by pěkně kontrastní - a navíc je to přírodní... Kdybych to býval věděl, tak bych ty tyčky vykoval z mědi a bylo by to nejlepší. Na mědi je potom daleko více možností patinování a můžeme na ní získat daleko více odstínů. Nevím ještě, jak to udělám, ale určitě to chci udělat nějak odlišně.... :-)

Tak jsem si tu case schválně zvážil na decimálce :-) Víko má 11 kg a ty bočnice se spodkem taky 11. Takže zatím dohromady 22 kg. Ale až tam přivařím tu kostru a takový ty různý uchycováky... a až tam bude taky vodník, tak si myslím, že to těch 30 kg bude mít minimálně ;-)
Odpovědět

Zpět na „Projekty“