Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

Shit píše:
OBR píše: ...Některé chyby WV jsou docela k pláči, než ke smíchu - je rok 2007...
...
jo, třebas ta chyba s ukládáním AVI souborů, kterou včer zmínili na http://www.cdr.cz/#20686
ta je fakt kvalitní :-D
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Eles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eles »

Čau. Sorry, že se sem přisírám :)
ale řešim ve Vistách potíž - viz. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 0f1d1297e9
(stručně - po spánku se mi mění frekvence FSB na základní hodnotu)
Tak bych vás, co je evidentně máte, chtěl požádat, jestli byste nezkusili dát spánek a napsat jaký to má po vzbuzení vliv na vaše přetaktování. Jestli je to muj ojedinělej problém nebo častější záležitost.
Dík :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zombux píše:...jenže některý "featury" jsou překopaný tak že s tím dneska je problém, právě proto jsem to přirovnával k 2000 a 95
Právě proto je můj názor: Vista SP1(2) snad ano, Vista bez SP má hodně "much" -> vrátil jsem se s radostí na WXPSP2. Nic "extra" tam na současném HW nevidím...

W95 - spouštění více aplikací najednou, 32-bit systém
W2k - NTFS a vše okolo
WV - DRM & spol. - jinak defakto nic důležitého kromě Dx10. NetFramework 3 pojede (přes WU už jede) i na WXPSP2 a aplikace třetích stran bývají lepší, než ty od MS ve WV... :)
Pokud bude WVSP1 obsahovat WinFS :) , tak svůj názor rychle změním, ale zatím nevidím jediný důvod.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

osobne ani nevidim jediny duvod proc Vista instalit ...az vyjdou hry nainstaluju a zahraju, pokud budou fungovat drivery Nvidia ... ale jinak vse co potrebuju nachazim 100x lepsi v WinXP ...
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Visty mam uz tyden a uz bych se k xp nevratil ani nahodou uz jenom z toho duvodu ze mam pokoj od viru. V xp se mi stavalo ze 4x dene mi avast hlasil trojana s vistama ani jednou. :-D
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

deglaser píše:Visty mam uz tyden a uz bych se k xp nevratil ani nahodou uz jenom z toho duvodu ze mam pokoj od viru. V xp se mi stavalo ze 4x dene mi avast hlasil trojana s vistama ani jednou. :-D
Dovolil bych si rict ze tohle nebude vina windows XP. Chybu bych hledal nekde mezi klavesnici a zidli :)
0118 999 881 999 119 7253
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

cool.user píše:
deglaser píše:Visty mam uz tyden a uz bych se k xp nevratil ani nahodou uz jenom z toho duvodu ze mam pokoj od viru. V xp se mi stavalo ze 4x dene mi avast hlasil trojana s vistama ani jednou. :-D
Dovolil bych si rict ze tohle nebude vina windows XP. Chybu bych hledal nekde mezi klavesnici a zidli :)
Aj jo velkej borec se ozval. 8-) To vis kazdej nemuze byt takovej borec jako ty. :)
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

deglaser píše:Aj jo velkej borec se ozval. 8-) To vis kazdej nemuze byt takovej borec jako ty. :)
Nerekl bych ze jsem borec, spis bych rekl ze jsem natolik inteligentni abych neklikal na zadnou blbost.

A duvod "prechazim na win vista protoze jsem prilis velky amater" je velice usmevny :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mně spíš překvapuje, že ti Avast vůbec něco nahlásil. :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

mam xp uz nekolik let a v zivote jsem neme vir ani trojana, mam totiz fungujici firewall a ne ty detske hracky jako je Avast ...
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Co dodat zb....ma nezatopis a gumovy vodskacou. A takovy keci ze nikdy nic nechytil nenech se vysmat.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

deglaser píše: A takovy keci ze nikdy nic nechytil nenech se vysmat.
Za posledni zhruba tri az ctyri roky muzu s klidnym svedomim rict ze jsem nic nechytil :wink:

Vono ruku na srdce, pokud jses takova lama ze behem par hodin zboris winxp tak ti visty moc nepomuzou :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

s virama má problém leda lama, a na XP nebo Vistu to svádí jen absolutní lama. s kvalitním dobře nastaveným firewallem (Outpost, Jetico, Comodo atd, ne XP SP2 firewall) a pro jistotu antivirem (NOD32, Kaspersky atd, ne AVG nebo podobnej běs) pro kontrolu stahovaných souborů a příloh se vir snad ani nedá chytit, sám jsem kdysi zkoušel chytit vira a zaboha se mi to nepovedlo :oops: :sad:
ignorelist: kremrole a dezoláti
m1112
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

instalace bezdrátové síťovky

Příspěvek od m1112 »

neinstalovali jste někdo náhodou bezdrátovou síťovku?

Mám problém s rozejitím bezdrátu od ASUSu, oficiální ovladače od asusu pro Vistu nejsou, vista si nainstaluje svoje ovladače, síťovka mi hlási, že je vše ok, připojím se k síti, ale net prostě nerozjedu. Zkoušel jsem staré ovladače na XP, ale ty po nainsalovani a restartu Vistu odepisou. Systém mi nabíhal 10 min, tak jsem to nevydrzel a dal zpět XP
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

cool.user píše:A duvod "prechazim na win vista protoze jsem prilis velky amater" je velice usmevny :)
Souhlasím. :)
zombux píše:...sám jsem kdysi zkoušel chytit vira a zaboha se mi to nepovedlo :oops: :sad:
To mně se to povedlo, ale úmyslně - já se sbírám do své sbírky ksindlů. 8-)
Eles
Nováček
Nováček

Příspěvek od Eles »

zombux píše:...s kvalitním dobře nastaveným firewallem (Outpost, Jetico, Comodo atd, ne XP SP2 firewall) a...
Když umíš dobře nastavit firewall, tak mi poraď tady
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... de#7217997

Nikdo se k tomu zatim nemá... 8-)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

něco jsem ti tam napsal, snad to pomůže...
ignorelist: kremrole a dezoláti
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Tak lidi mam jeden duvod proc pouzivat Visty, kdyz hraju C&C3, tak me hazi D3D error Out of memory ;) nevim proc, ale kdyz se dostane v ram nad 1GB tak rad pada ... :(
Ale o to tu nejde, tak jak sem porad psal, ze Aero je dobry, protoze je pekny, tak sem si ho vypnul a konstatoval, ze je to s Aerem Basic mnohem lepsi ... Uz nevim co sem na tom videl ... :roll:
Deawo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Deawo »

rochne píše:Tak lidi mam jeden duvod proc pouzivat Visty, kdyz hraju C&C3, tak me hazi D3D error Out of memory ;) nevim proc, ale kdyz se dostane v ram nad 1GB tak rad pada ... :(
Ale o to tu nejde, tak jak sem porad psal, ze Aero je dobry, protoze je pekny, tak sem si ho vypnul a konstatoval, ze je to s Aerem Basic mnohem lepsi ... Uz nevim co sem na tom videl ... :roll:
Mě se osobně jako nejrychlejší volba projevilo aero...ale bez transpartního efektu.....potom totiž využvá GPU akceleraci, ale ne nijak moc....systém je pak celkově svižnější. Ještě si můžeš povypínat efekty, které nechceš.
Acer TM 4101WLMI
P-M 1,6GHZ
Radeon X700 mobile
2GB DDR2
80 GB
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Deawo píše:Mě se osobně jako nejrychlejší volba projevilo aero...ale bez transpartního efektu.....potom totiž využvá GPU akceleraci, ale ne nijak moc....systém je pak celkově svižnější. Ještě si můžeš povypínat efekty, které nechceš.
V XP do jadra jde 5,5A podle AtiTool... Ve vistach s Aerem 8,5A. Aero s pruhlednosti jen zbytecne vytezuje PC.

//ADD:
Nevite, kdy bude ceska jazyk. mutace do vist pro stazeni na Ultimate ? ??
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“