Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
james.flashpoint
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james.flashpoint »

Výkon systému jako takového je tedy stejný ať se jedná o 64bit nebo 32bit verzi? 64bit verze má pouze podporu pro 64bit programy nebo jak to je?

Naistaloval jsem Visty a pěkně mě rozhodily bootovaní. Zaboha se nemůžu dostat do starých XPček. V seznamu primárního OS je jen Vista a nevím jak vrátit zpět bootovaní (spuštění počítače) na jiný oddíl se starou stránkovací tabulkou...
Howkey
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Howkey »

poštou, faxem nebo po naskenování
ze by stacilo poslat email? :roll:
AMD R7 9800X3D FCLK 2200Mhz + Artic Freezer III 360 | Asus ROG Strix B650E-E | 2x16GB 6000Mhz CL28 Team Group T-Create | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | SAMSUNG SSD 256GB | 27" LG ultragear 27GL83A-B | EVGA SuperNOVA 750 G2, 80+ Gold 750W | NZXT H7 flow | WIN 10 64bit

See my build online https://builds.gg/builds/open-air-build-25179
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

james.flashpoint píše:Výkon systému jako takového je tedy stejný ať se jedná o 64bit nebo 32bit verzi? 64bit verze má pouze podporu pro 64bit programy nebo jak to je?
Ne, 64bit visty emulujou 32bit, pro tyhle aplikace. Takze "jde" takrka vse ... Ale sou s tim problemy ... Dokud nebudou vsechny programy, ktery ja pouzivam Visty Ready, nebo alespon jejich kvalitni nahrady, tak do Vist nejdu. A zaroven nejdu do 32bit verze, protoze ta neprinasi nic noveho :wink:
S vykonem je to tak, ze aplikace 32bit na 64bit systemu zaznamenavani propad vykonu ... PLNE OPTIMALIZOVANE aplikace zaznamenavaji slusnej vzestup vykonu :) (pozor, to ze v emulatoru nastavim ze chci 64bit exe a ne 32bit neznamena ze sem kvalitne optimalitoval program pro chod na 64bitech, tim sem jen zabranil ukazovani erroru) v nekterejch pripadech (jak sem ukazoval) tu mame i rapidni vzestup, ale techhle 70% je docela extrem ... :roll:
Fryi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fryi »

mno pokud tedy nekdy lini programatori zacnou plne optimalizovat aplikae pre 64bit... vzhledem k pristupu ktery tu dnes je ze se ani moc neunavuji s programovani pro dve vlakna. Dost me zarazi pripravenost programu na Vistu, kdyz si vemu ze byla vyvijena 6 let (u microsoftuasi znamena cim dele tim hure :P ) a vubec poprve mohla byt testovany tolika i lidmy i obycejnymi uzivateli natos testery atd... tak je aplikaci malo!!!
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Fryi píše:mno pokud tedy nekdy lini programatori zacnou plne optimalizovat aplikae pre 64bit...
Je problem ze Delphi a nekdere jine jazyky jeste ani kompilatory do 64bit nemaj ... :oops:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Fryi píše:...Dost me zarazi pripravenost programu na Vistu, kdyz si vemu ze byla vyvijena 6 let (u microsoftuasi znamena cim dele tim hure :P ) a vubec poprve mohla byt testovany tolika i lidmy i obycejnymi uzivateli natos testery atd... tak je aplikaci malo!!!
První opravdový testeři jsou až majitelé RTM => finalní verze bude snad SP1 (nebo až SP2) -> jak bývá u MS zvykem. :twisted:

Nicméně: Reálné dobré využití 64-bitů vidím až u Win Vienna (resp. v roce 2009-2010)... :oops:
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

original business som hodil na notas,instalacia v pohode, ovladace by este mohli poladit (asus podporuje moj notas uplne krasne=ani jeden, vsetko len zlepence, zato pre G1 uz su aj pre WVx64...), co som nenainstaloval si win nasiel sam, ovladace na Go grafiku nie su,nahodil som klasicke a bez problemov...
celkovo som po zopar hodinach uzivania celkom rad ze to vobec ide
p.s.:jak vypnut UAC aby mi nevyhadzovalo hlasku v start-liste? nieco ako ked vypnem FW,zasah do registrov?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

beardie píše:p.s.:jak vypnut UAC aby mi nevyhadzovalo hlasku v start-liste? nieco ako ked vypnem FW,zasah do registrov?
Uvladaci panely > Uzivatelsky ucty ... ;)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

rochne píše:Uvladaci panely > Uzivatelsky ucty ... ;)
tak som to spravil ale vyhadzovalo hlasku, po rr ju vyhodi len ak idem do System security

/edit: tak zase...
Obrázek
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

beardie píše:tak som to spravil ale vyhadzovalo hlasku, po rr ju vyhodi len ak idem do System security
/edit: tak zase...
To sem resil a nevytresil ... Kdyz vypnes celej ten shield, tak tam je zase a hlasi se, jakoze je shield vypnutej a ohrozuje to bezpecnost vaseho PC :roll:

Ale mam jeden tip:
Obrázek
Doufam, ze vis, kde to je ... ;)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

nasiel som,nahodil som,uvidime ci pomoze
deglaser
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deglaser »

Panely, hlaseni a reseni problemu a tam to vypni.
HP 6730s 15.4, C2D 2,0 T7870, 2GB Ram, ATI Mobility Radeon HD 3430, 250GB HD, Windows Vista Premium.
HP Compaq 7400.C2D 1.66,1GB Ram,hdd 250GB,Display 15.4,Wifi, Bluetooth, dvd-rw,Win Xp.
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Visty jsem mel tyden na pc a nenasel jsem behem toho casu jediny duvod, proc je tam nechat..
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

gerimo píše:Visty jsem mel tyden na pc a nenasel jsem behem toho casu jediny duvod, proc je tam nechat..
Ja je tam porad mam, ale nevidim duvod do nich bootovat :wink:
Fryi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fryi »

rochne píše:
gerimo píše:Visty jsem mel tyden na pc a nenasel jsem behem toho casu jediny duvod, proc je tam nechat..
Ja je tam porad mam, ale nevidim duvod do nich bootovat :wink:
Presne taaak. zatim mi prijde vhodnejsi i to xp ,s vice programy a s blblou stabilitou... ta prava stabilita visty se ukaze az po vydani vista ready programu a delsim provozu...sem zvedav.Pri vetsim poctu prog. na xp dochazi asi kazdemu k nakym problemum.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Fryi píše:Presne taaak. zatim mi prijde vhodnejsi i to xp ,s vice programy a s blblou stabilitou... ta prava stabilita visty se ukaze az po vydani vista ready programu a delsim provozu...sem zvedav.Pri vetsim poctu prog. na xp dochazi asi kazdemu k nakym problemum.
windows XP jsou naprosto stabilní systém a sypou se jen lidem s oběma rukama levýma
ignorelist: kremrole a dezoláti
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Fryi píše:..Pri vetsim poctu prog. na xp dochazi asi kazdemu k nakym problemum.
Upřesni - já nic takového nepozoruji. ;-)

No nevím, ale tohle oficiální prohlášení Jeffa Raikese z MS stojí za přečtení:

Kód: Vybrat vše

http://www.informationweek.com/showArticle.jhtml;jsessionid=HEU3I5UGDP3NGQSNDLRSKHSCJUNN2JVN?articleID=198000211&queryText=Jeff+Raikes
Česky řečeno:

Kód: Vybrat vše

http://www.cdr.cz/a/20810
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Hele lidicky, stahnul sem Acrobat Readera pod visty, kdyz sem testoval, jak tam slape Java a instalace po spusteni nesla. Porad sem resil cim to asi a nakonec sem nastavil spousteni v rezimu kompability WinXP SP2 a wono to jelo :? Poprve co to neco vyresilo :P a to ta instalacka ma bejt podle Adobe Vista Ready :lol:

//Pridavek 1:
Shit píše:No nevím, ale tohle oficiální prohlášení Jeffa Raikese z MS stojí za přečtení
Kdyby Widle uz od dob Win95 neslo pouzivat nelegalne, tak vsichni jedou na OpenSource ;)

//Pridavek 2:
A jestli si myslej, ze se stanu nekdy majitelej legalnich Windowsu, tak leda, ze bych je dostal jako OEM k notebooku :roll:
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

beardie píše:....
Viz screan - Screan je pořízen z VMware. :)
rochne píše://Pridavek 1:
Shit píše:No nevím, ale tohle oficiální prohlášení Jeffa Raikese z MS stojí za přečtení
Kdyby Widle uz od dob Win95 neslo pouzivat nelegalne, tak vsichni jedou na OpenSource ;)
Ovšem tohle je oficiální prohlášení Jeffa Raikese... Nepamatuji se, že by tohle někdo řekl předtím oficiálně... :oops:
rochne píše://Pridavek 2:
A jestli si myslej, ze se stanu nekdy majitelej legalnich Windowsu, tak leda, ze bych je dostal jako OEM k notebooku :roll:
No tak... to tady nebudeme řešit.... :evil:

Takže zpět k tématu. 8)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

da sa nejak zmenit pismo visty? to co bolo v XP bolo dobre,toto je rozmazane :(

edit/ a este,neda sa nastavit sidebar tak aby bol stale navrchu ale aby neboli zmensene okna?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“