Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Frikulin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frikulin »

Byt Tebou jdu do Vista home premium 64 bit, cenovy rozdil je minimalni!
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Frikulin píše:Byt Tebou jdu do Vista home premium 64 bit, cenovy rozdil je minimalni!
Být to v roce 2008-9, tak souhlasím. Ale je rok 2007 => 32-bit verze je prozatím výhodnější. :wink:
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Ahoj, dají se nějak anglické Win Vista 64bit. počeštit? Mám totiž možnost si nainstalovat Anglické Visty 64bit. nebo České Visty 32bit. a rád bych si nainstaloval ty 64bitové.
PS: obě verze jsou Business
meca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meca »

James S píše:Ahoj, dají se nějak anglické Win Vista 64bit. počeštit? Mám totiž možnost si nainstalovat Anglické Visty 64bit. nebo České Visty 32bit. a rád bych si nainstaloval ty 64bitové.
PS: obě verze jsou Business
pokud se nepletu jazykove mutace lze instalovat pouze do Ultimate verze
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

meca píše:pokud se nepletu jazykove mutace lze instalovat pouze do Ultimate verze
+ do verzí Enterprise (ale Enterprise nepatří mezi "běžné" verze) ...
to.burda
Nováček
Nováček

Příspěvek od to.burda »

Tak sem narazil na prvni problem a to ze mi nefunguje bluetooth do usb. Absolutne na nej nemuzu sehnat zadny ovladace...
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
mrkvis
Nováček
Nováček

vista

Příspěvek od mrkvis »

no ja som xcel naisnstalit vistu, dal som juna particiu, kde mamlen filmy-na skusku si pozrem ako vyzera ta vista, funguje. zacina instalacia, a pri 51 % mi vypise, ze nevie cosi precitat z disku a instalacia konci, tak sa to zopakovalo este 5-10 krat a nic. najlepsie na tom je , ze som instalil z image....takze zaverom, skusenosti ziadne, lebo sa ta pi*ovina nedala nainstalit.

zostava: X2 3800+, 300 MB HDD, 2 GB RAM Corsair CL3, X1600XT 256 DDR3, Fire wire
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: vista

Příspěvek od Shit »

mrkvis píše:.... instalil z image....nedala nainstalit....
Jako z virtuálky? :shock: Potom se ani nedivím.... ;-)
mrkvis
Nováček
Nováček

Re: vista

Příspěvek od mrkvis »

Shit píše:
mrkvis píše:.... instalil z image....nedala nainstalit....
Jako z virtuálky? :shock: Potom se ani nedivím.... ;-)
apreco, sak to islo xludom predo mnou, tak nevidim dovod perco by to nemalo ist mne. alebo je tam nejaka ochrana. lebo skusal som aj s DVD kde nebol image aneslo to takisto. takze babo rad! :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

instalovat z virtuálky? :stupid: a takovou p**ovinu ti poradil kdo? :oops:
ignorelist: kremrole a dezoláti
mrkvis
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrkvis »

ked tak nad tym rozmyslam, tak je to fakt p*covina instalit to z virtualky. ale skusal som to aj normalne z DVD cka, kde nebol image. aleneslo. kurwa!!! tak som jednoduchop skusal vsetko... len som xcel vediet ci to neikomu nerobilo podobne problemy a ak ano ako na to...
to.burda
Nováček
Nováček

Příspěvek od to.burda »

zombux píše:instalovat z virtuálky? :stupid: a takovou p**ovinu ti poradil kdo? :oops:
Ja to z virtualky naistaloval a slo to bez problemu :stupid: Nevim co se vam na tom nezda vsechno se to nacte na disk...
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Bude DX10 pouze pro Vista nebo MS uvazuje o jeho implementaci i do WINXP?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Butch píše:Bude DX10 pouze pro Vista nebo MS uvazuje o jeho implementaci i do WINXP?
Co ctu casopisy,tak jen do vist
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Mam otazecku nevite nekdo o programku na cistenu registru a uplnou odistalaci programu ktere 100% funguji na 64bit verzi??
Dik
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Přidal bych skou zkušenost po jednodenním používání, tzn. první dojmy a pocity: instaloval jsem na notebook, tedy studijní zařízení, kde opravdu potřebuju Operu, Office, Pohodu 2006, Účto 2005 a 2007, ZoomPlayer, Winamp, Acrobat a používám nějakou tu síťovou gamesku ( Quake III, CS 1.6, LFS ) - pozn. řazeno podle důležitosti. Vše funguje, takže se použití nesmrsklo na hodinu, po které by při nefunkčnosti jediného programu z první sorty letěly Visty do šuplete, odkud bych je vytáhl tak za půl roku.

Nejdřív k náročnosti na HW - mám Aspire 3692, Celeron 1,6 GHz, 512 RAM ( v úterý dokupuju dalších 512 ) a GMA 950. Start i běh je v pohodě, nějak necítím zpomalení proti XP@nLite, možná trošičku, ale to je dáno taky tím, že se mi povedlo XPčka nádherně "osekat". Samozřejmě že ihned následovalo Start -> Spustit -> services.msc - to musim MS pochválit, že tohle nechal naprosto stejné jako v XP, i služby se většinou jmenujou stejně, takže člověk okamžitě ví, co zakázat ( třeba Centrum zabezpečení, Firewall, Defender atp, co stejně okamžitě nahradím AVS a Comodem, já tomu integrovanému prostě nevěřím ). Ale už sem narazil na takovou blbost, kdy nejde vypnout Plánovač multimédií, co má měnit priority k multimediálnímu SW, což mi přijde jako blbost a zavání zatuhnutím, když si k práci pustím muziku. Jenže je na tom závislej celej zvuk, takže vypnutí prostě nehrozí. Podobně opět naprosto trapná věc jako Plánovač úloh, který prostě zakázat vůbec nejde ( nechápu :? ). Kdo poradí, jak to zakázat má u mě pivo ;)

Vzhled je "trochu jiný", celkem rychle se na to zvykne, člověk si stejně ze zvyku zase dá staré start menu, staré Ovládací panely atp. Stejně se to za chvíli okouká a přijde na řadu Deviantart. Je ale dobré, že se to logo na liště centruje, takže když chcete dvouřádkouvou lištu, tak to nevypadá tak trapně.

Teď k negativám - dvě už jsem řekl, pak mě štve tlačítko vypnout - defaultně nastaveno na režim spánku místo vypnutí, takže je to ( pro mě ) zbytečné vybírání v menu. Nad čím mi ale tekly nervy bylo Řízení uživatelských účtů, to je něco tak ******* a ****** ( kdo zažil, ví ).

To by bylo zatím vše, jdu se ještě pohrabat a pak zase napíšu zkušenosti, možná po týdnu, možná po měsíci...

P.S. Nevypínejte službu Licencování software - nepůjdou Ovládací panely a pokud zakážete Defender, tak ho nezapomeňte odstranit v registrech z HKLM -> SW -> MS -> Windows -> CV -> Run, nebo to bude při startu pořád otravovat.

EDIT: Tak to nezobrazování Ovládacích panelů není jmenovanou službou, prostě to po spuštění Visty nejde, musí se spustit services.msc a pak to běhá :whaasup: Musim to pořešit.

EDIT2: Takže to s tou službou asi fakt souvisí, jsem zmaten :oops:

EDIT3: Ehm, takže platí co jsem psal nejdříve, bez SPUŠTĚNÉ služby Licencování software si neškrtnete a díky centralizaci v Ovládacích panelech nenastavíte opravdu "ani prd". :) Omlouvám se za zmatení...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

to.burda píše:Ja to z virtualky naistaloval a slo to bez problemu...
Prosím o důkaz tohoto tvrzení... ;-)
meca
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meca »

wector píše: Teď k negativám - dvě už jsem řekl, pak mě štve tlačítko vypnout - defaultně nastaveno na režim spánku místo vypnutí, takže je to ( pro mě ) zbytečné vybírání v menu. Nad čím mi ale tekly nervy bylo Řízení uživatelských účtů, to je něco tak ******* a ****** ( kdo zažil, ví ).
ad tlacitko "vypnout" - defaultne je opravdu nastaveno na rezim spanku, ovsem jeho funkce se da zmenit v zalozce "moznosti napajeni"

UAC se da vypnout uplne
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Uživatelské účty sem vypl ( snad i celou službu, ať to nežere paměť ) a za to tlačítko dík, sice to chvíli trvalo, páč je to dost skrytý, ale už to je.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“