Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Frikulin
- Začátečník

-
Byt Tebou jdu do Vista home premium 64 bit, cenovy rozdil je minimalni!
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
- Shit
- Odborník PCT

- James.Sniper
- Začátečník

-
- meca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- to.burda
- Nováček

-
- beardie
- Středně pokročilý

- mrkvis
- Nováček

vista
no ja som xcel naisnstalit vistu, dal som juna particiu, kde mamlen filmy-na skusku si pozrem ako vyzera ta vista, funguje. zacina instalacia, a pri 51 % mi vypise, ze nevie cosi precitat z disku a instalacia konci, tak sa to zopakovalo este 5-10 krat a nic. najlepsie na tom je , ze som instalil z image....takze zaverom, skusenosti ziadne, lebo sa ta pi*ovina nedala nainstalit.
zostava: X2 3800+, 300 MB HDD, 2 GB RAM Corsair CL3, X1600XT 256 DDR3, Fire wire
zostava: X2 3800+, 300 MB HDD, 2 GB RAM Corsair CL3, X1600XT 256 DDR3, Fire wire
- mrkvis
- Nováček

Re: vista
apreco, sak to islo xludom predo mnou, tak nevidim dovod perco by to nemalo ist mne. alebo je tam nejaka ochrana. lebo skusal som aj s DVD kde nebol image aneslo to takisto. takze babo rad!Shit píše:Jako z virtuálky?mrkvis píše:.... instalil z image....nedala nainstalit....Potom se ani nedivím....
- zombux
- Odborník PCT

- mrkvis
- Nováček

- to.burda
- Nováček

-
- Butch
- Středně pokročilý

Bude DX10 pouze pro Vista nebo MS uvazuje o jeho implementaci i do WINXP?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Red Devil
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Přidal bych skou zkušenost po jednodenním používání, tzn. první dojmy a pocity: instaloval jsem na notebook, tedy studijní zařízení, kde opravdu potřebuju Operu, Office, Pohodu 2006, Účto 2005 a 2007, ZoomPlayer, Winamp, Acrobat a používám nějakou tu síťovou gamesku ( Quake III, CS 1.6, LFS ) - pozn. řazeno podle důležitosti. Vše funguje, takže se použití nesmrsklo na hodinu, po které by při nefunkčnosti jediného programu z první sorty letěly Visty do šuplete, odkud bych je vytáhl tak za půl roku.
Nejdřív k náročnosti na HW - mám Aspire 3692, Celeron 1,6 GHz, 512 RAM ( v úterý dokupuju dalších 512 ) a GMA 950. Start i běh je v pohodě, nějak necítím zpomalení proti XP@nLite, možná trošičku, ale to je dáno taky tím, že se mi povedlo XPčka nádherně "osekat". Samozřejmě že ihned následovalo Start -> Spustit -> services.msc - to musim MS pochválit, že tohle nechal naprosto stejné jako v XP, i služby se většinou jmenujou stejně, takže člověk okamžitě ví, co zakázat ( třeba Centrum zabezpečení, Firewall, Defender atp, co stejně okamžitě nahradím AVS a Comodem, já tomu integrovanému prostě nevěřím ). Ale už sem narazil na takovou blbost, kdy nejde vypnout Plánovač multimédií, co má měnit priority k multimediálnímu SW, což mi přijde jako blbost a zavání zatuhnutím, když si k práci pustím muziku. Jenže je na tom závislej celej zvuk, takže vypnutí prostě nehrozí. Podobně opět naprosto trapná věc jako Plánovač úloh, který prostě zakázat vůbec nejde ( nechápu
). Kdo poradí, jak to zakázat má u mě pivo 
Vzhled je "trochu jiný", celkem rychle se na to zvykne, člověk si stejně ze zvyku zase dá staré start menu, staré Ovládací panely atp. Stejně se to za chvíli okouká a přijde na řadu Deviantart. Je ale dobré, že se to logo na liště centruje, takže když chcete dvouřádkouvou lištu, tak to nevypadá tak trapně.
Teď k negativám - dvě už jsem řekl, pak mě štve tlačítko vypnout - defaultně nastaveno na režim spánku místo vypnutí, takže je to ( pro mě ) zbytečné vybírání v menu. Nad čím mi ale tekly nervy bylo Řízení uživatelských účtů, to je něco tak ******* a ****** ( kdo zažil, ví ).
To by bylo zatím vše, jdu se ještě pohrabat a pak zase napíšu zkušenosti, možná po týdnu, možná po měsíci...
P.S. Nevypínejte službu Licencování software - nepůjdou Ovládací panely a pokud zakážete Defender, tak ho nezapomeňte odstranit v registrech z HKLM -> SW -> MS -> Windows -> CV -> Run, nebo to bude při startu pořád otravovat.
EDIT: Tak to nezobrazování Ovládacích panelů není jmenovanou službou, prostě to po spuštění Visty nejde, musí se spustit services.msc a pak to běhá
Musim to pořešit.
EDIT2: Takže to s tou službou asi fakt souvisí, jsem zmaten
EDIT3: Ehm, takže platí co jsem psal nejdříve, bez SPUŠTĚNÉ služby Licencování software si neškrtnete a díky centralizaci v Ovládacích panelech nenastavíte opravdu "ani prd".
Omlouvám se za zmatení...
Nejdřív k náročnosti na HW - mám Aspire 3692, Celeron 1,6 GHz, 512 RAM ( v úterý dokupuju dalších 512 ) a GMA 950. Start i běh je v pohodě, nějak necítím zpomalení proti XP@nLite, možná trošičku, ale to je dáno taky tím, že se mi povedlo XPčka nádherně "osekat". Samozřejmě že ihned následovalo Start -> Spustit -> services.msc - to musim MS pochválit, že tohle nechal naprosto stejné jako v XP, i služby se většinou jmenujou stejně, takže člověk okamžitě ví, co zakázat ( třeba Centrum zabezpečení, Firewall, Defender atp, co stejně okamžitě nahradím AVS a Comodem, já tomu integrovanému prostě nevěřím ). Ale už sem narazil na takovou blbost, kdy nejde vypnout Plánovač multimédií, co má měnit priority k multimediálnímu SW, což mi přijde jako blbost a zavání zatuhnutím, když si k práci pustím muziku. Jenže je na tom závislej celej zvuk, takže vypnutí prostě nehrozí. Podobně opět naprosto trapná věc jako Plánovač úloh, který prostě zakázat vůbec nejde ( nechápu
Vzhled je "trochu jiný", celkem rychle se na to zvykne, člověk si stejně ze zvyku zase dá staré start menu, staré Ovládací panely atp. Stejně se to za chvíli okouká a přijde na řadu Deviantart. Je ale dobré, že se to logo na liště centruje, takže když chcete dvouřádkouvou lištu, tak to nevypadá tak trapně.
Teď k negativám - dvě už jsem řekl, pak mě štve tlačítko vypnout - defaultně nastaveno na režim spánku místo vypnutí, takže je to ( pro mě ) zbytečné vybírání v menu. Nad čím mi ale tekly nervy bylo Řízení uživatelských účtů, to je něco tak ******* a ****** ( kdo zažil, ví ).
To by bylo zatím vše, jdu se ještě pohrabat a pak zase napíšu zkušenosti, možná po týdnu, možná po měsíci...
P.S. Nevypínejte službu Licencování software - nepůjdou Ovládací panely a pokud zakážete Defender, tak ho nezapomeňte odstranit v registrech z HKLM -> SW -> MS -> Windows -> CV -> Run, nebo to bude při startu pořád otravovat.
EDIT: Tak to nezobrazování Ovládacích panelů není jmenovanou službou, prostě to po spuštění Visty nejde, musí se spustit services.msc a pak to běhá
EDIT2: Takže to s tou službou asi fakt souvisí, jsem zmaten
EDIT3: Ehm, takže platí co jsem psal nejdříve, bez SPUŠTĚNÉ služby Licencování software si neškrtnete a díky centralizaci v Ovládacích panelech nenastavíte opravdu "ani prd".
- Shit
- Odborník PCT

- meca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ad tlacitko "vypnout" - defaultne je opravdu nastaveno na rezim spanku, ovsem jeho funkce se da zmenit v zalozce "moznosti napajeni"wector píše: Teď k negativám - dvě už jsem řekl, pak mě štve tlačítko vypnout - defaultně nastaveno na režim spánku místo vypnutí, takže je to ( pro mě ) zbytečné vybírání v menu. Nad čím mi ale tekly nervy bylo Řízení uživatelských účtů, to je něco tak ******* a ****** ( kdo zažil, ví ).
UAC se da vypnout uplne
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: