marcos píše:zdárek.tak jsem si pořídil taky toho Acera..ale mám jeden problém, poblikává mi dispaly..ve windowsech to moc vidět neni ale jakejkoliv film,tmavá stránka nebo cokoliv a je to hrůza...windows mi povolej jen 60hz obnovovací frekvenci..pak jsem zkoušel dát i 100 ale nepomáhá to..grafiku mám ATI RADEON x16000 takže problém bych v tom taky neviděl..doinstalovávali jste někdo k tomu ovladače do windows?dají se stáhnou na Aceru,ale mě je windowsy odmítnou..ale jinak ten monitor je super..až vyřešim tohle tak budu uplně spokojenej.
Já na něm jedu už v poho 2 dny a vše je úplně v pohodě. Zapojil jsem a pohoda...Grafiku mam x1950Pro 256MB a fakt bez problémů...Zkus ho zapojit třeba u kámoše a uvidíš...Jinak žádný ovladače jsem neinstaloval...
DFI Lan Party nf4 ultra-d; AMD 3200+Venice@2600;1GB Corsair; ATI x1950PRO 256MB; 160 SataII Seagate...
marcos píše:zdárek.tak jsem si pořídil taky toho Acera..ale mám jeden problém, poblikává mi dispaly..ve windowsech to moc vidět neni ale jakejkoliv film,tmavá stránka nebo cokoliv a je to hrůza...windows mi povolej jen 60hz obnovovací frekvenci..pak jsem zkoušel dát i 100 ale nepomáhá to..grafiku mám ATI RADEON x16000 takže problém bych v tom taky neviděl..doinstalovávali jste někdo k tomu ovladače do windows?dají se stáhnou na Aceru,ale mě je windowsy odmítnou..ale jinak ten monitor je super..až vyřešim tohle tak budu uplně spokojenej.
Jses blbec ze ? 100Hz ?
A LCD neblika.
taky jsem si to myslel, nez jsem zapojil HP1940T do jiny zasuvky - na jinej okruh nez kompa, odnekud tam lezlo ruseni a obraz se celej vlnil, jakoby blikal... zkousel jsem taky ruzny veci, jako obnovovaci frekvenci, jiny kabely, ale nakonec pomohla ta zmena zasuvky...
jo a je tu jeste jeden kandidat, LG 226WT za 7800 s DPH, TN+ , asi docela dobrej, o malicko horsi nez Samsung 226BW a dost lepsi nez 225BW, problem je ale zatim s dostupnosti...
nejlepší TN+, nejlepší poměr cena výkon, perfektní barvy
"Samsung 226BW " za pár dní nafotím pár fotek,protože sem amater na focení tak se pár nepovedlo i když barevne spektrum a pozorovací uhly ušly,ale ja sem pečlivka tak se budu to snažit doplnit dalšíma kvalitníma fotkama a pak bych je někam hodil sem na forum...
jinak mužete mi doporučit kam uploadnout obrázky aby to taky nákej čas vydrželo, tu na PCtuningu je sice galerie, ale čert aby se v tom vyznal.
TO Wilik 6bitu neni 16,7m barev ale 262 144 barev (64*64*64) , jinak vy co tu to lcd chvalite to bude asi vaše prvni lcd co ? Měli jste někdo možnost srovnat třeba PVA a TN panel vedle sebe asi ne co ?, jinak by tu nikdo z vas ten panel nevychvaloval
a mas nejaky 22'' pva monitor? moznost srovnani jsem mel a pva je sakra lepsi, ale zase neni v ty 22''. ja ten monitor chci hlavne na filmy. to ze to bude tn me presvedcil tn lcd monitor od notase acer 5602wsmi (snad je to spravne) - 17'' 5ms (je to posledni revize, ma rychlejsi lcd). naprosta spokojenost, pozorovaci uhly 160/170 a odbarveni ma pri pohledu zespoda, z ostatnich stran akorat pri hodne velkym uhlu nevidis nic - cerno.
O palec mensi, ale taky o 2500 drazsi, proti LG226 dokonce o nejake 3-4 tisice, to je bohuzel taky silny faktor.
Nicmene, ten Samsung 215 asi neni spatny v recenzi na 226 pisou ze prave 215 je pro ne super model a ze kdyz jdes nad 300 liber ze jsou lepsi modely nez ta 226, ale ze v te dane cenove kategorii je ten samsung naprosta bomba, takze tak asi, at si kazdy probere svoje plusy a minusy a rozhodne se podle nich
viper86 píše:TO Wilik 6bitu neni 16,7m barev ale 262 144 barev (64*64*64) , jinak vy co tu to lcd chvalite to bude asi vaše prvni lcd co ? Měli jste někdo možnost srovnat třeba PVA a TN panel vedle sebe asi ne co ?, jinak by tu nikdo z vas ten panel nevychvaloval
Souhlas, v práci mám předraženej 19" palcovej DELL - PVA. Doma oproti tomu používám levnej 19" ACER 1916W - TFT a rozdíl je patrný. Na Aceru není černá černou (takže rozdíl barev je jasný) a krom toho třeba tabulky v excelu a vůbec písmo je hůř čitelný. O pozorovacích úhlech ani nemluvě. Tam se TFT nechytá vůbec. A to neporovnávám ty monitory vedle sebe... Pouze pracuji ve stejných aplikacích doma a v práci, tak vidím rozdíly...
Ovšem na hry, film atd. to doopravdy stačí a nevidím důvod, proč se levým TFT vyhýbat, když peněz nění nazbyt.