project: Vulcanus

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
XeZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od XeZ »

tak ja som pozrel to video a musim povedat sergej, ze si oslovil moju hiphopovu dusu este aj tym rammsteinom ktory je nezvycajne dobry :D snad to aj potesi segru co to ma rada, ten trek tusim ani nema :-D
video je kvalitka, vulcanus si video zasluzi :-D

no ale teraz trosku z ineho sudka.. nevravim ze ten mod je uz hotovy, sak ty udajne stale nesi s tou case spokojny :lol: alebo ako to bolo na tej stranke napisane... ale napadlo by ti nieco originalne a aj by si to dobre spracoval, kebyze si robil novy mod? :wink:
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

koukám, jak se to tady rozjelo :-)

oyza: Tenhle, jak ty říkáš "krám na výstavu" byl ve Wroclawi otevřený (nebo spíše polootevřený) z toho důvodu, že nemá prosklené bočnice, takže do něj není vidět. A myslím, že by bylo docela pěkné ukázat i vnitřnosti počítače, které mi zabraly 80% času. Myslím, že je to docela pochopitelné...

Bylo by určitě jednodušší dát dovnitř do Vulcanusu standardní "papírové" komponenty, řvoucí větráky, nechat tam bordel v kabelech... teď když o tom přemýšlím, tak jsem to uvnitř mohl natřít balakrylem nebo asfaltem, aby to nerezatělo :-) :-) :-) - stejně do toho nikdo nevídí :-) ... no... určitě by mi to zabralo daleko míň času, ale to bych se pak musel stydět ho někomu ukázat...

... zkus si přečíst moje příspěvky, kde jsem popisoval postup výroby a vnitřní uspořádání Vulcanusu ... a pak můžeš začít něco vykřikovat o nefukčních krámech...

Tak jo... už musím končit... jdu dělat svůj nový prima casemod z krabic a lepící pásky... :-)
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

XeZ: Tu tvoji poslední otázku jsem moc nepochopil. Chceš vědět, zda už mám nějaké nápady na nové mody, nebo jestli už mám něco v plánu?

Právě je problém, že mám kupu návrhů, ale bohužel jen na papíře... a na realizaci není moc čas... asi nejdřív pořádně dodělám vulcanuse a pak když bude čas a chuť, tak se můžu pustit do něčeho novýho... :-)
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

boze asi neumim psat nebo nekdo nechape ironii.

sergeji ten casemod je krasnej, jen sem se pozastavil nad tim, proc neukazat i vnitrek zaroven. prislo mi divny, ze kdyz je vevnitr tak luxusne udelanej, proc tam neni videt z boku.... nic vic nic min :)

sam si to vystihl :
Tenhle, jak ty říkáš "krám na výstavu" byl ve Wroclawi otevřený (nebo spíše polootevřený) z toho důvodu, že nemá prosklené bočnice, takže do něj není vidět. A myslím, že by bylo docela pěkné ukázat i vnitřnosti počítače, které mi zabraly 80% času. Myslím, že je to docela pochopitelné... mel sem na mysli uplne to samy....

zatim co sem videl tak je to do detailu nejvic dotazeny casemod a obdivuju tu praci s kovem. musim rict ze tenhle a jeden "celodrevenej" nevzpominam si na jmeno je zatim u me nej casemod co sem videl. tak uz me nerezejte a neberte vsechno vazne a vytahnete ironii na svetlo sveta :)
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ze by tam to okno nebylo protoze by tam vypadalo nepatricne a priserne? :wink:
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rabinjakob »

jj taky si myslím :) a náhodou ten systém otvírání se mi líbí a ono to je zajímavější když není vidět dovnitř :wink:
Modding sraz 2 . http://www.modding.cz/?p=348#comment-1697
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=200 dole
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

no... nad oknem v bočnici jem přemejšlel... ale prostě fláknout tam nějaký čtvercový nebo kulatý okno by bylo jako pěst na oko... možná by ještě šlo vyříznout okno ve tvaru loga vulcanus (ale jen část, hodně zvětšené) ... to by ještě nevypadalo tak hrozně... ale nevím...

ono je to tak trochu založené na zvědavosti... prostě přes ty větrací mřížky je částečně vidět dovnitř - až se dodělá kompletně ostvětlení, tak se to světlo tam bude krásně odrážet od lesklého kovu a bude to vypadat velmi zajímavě... takže to je prostě tak, že ty vidíš přes tu mříž jen takové útřžky, náznaky, že uvniř bude něco víc... a ono tě to potom nutí ten počítač "vyklopit" a mrknout se... asi tak...

ono i ve fotce, v malbě... a kdekoli jinde je lepší, když se skutečnost jen naznačí, protože se tím daleko více zapojí fantazie diváka...

no... dost bylo filozofování... doufám, že jste pochopili, jak to myslím...
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Sergej:sice už jsi to tu někde psal,ale ptám se: kolik váží vulcanus??
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C-Nooty »

Blue Storm píše:2Sergej:sice už jsi to tu někde psal,ale ptám se: kolik váží vulcanus??
sergej_ píše:zdroj: 2 kg, expanzka: 5 kg, koš na disky: 2kg, ostatní plechy a držáky: 4 kg
... no takže celkově komplektní case zatím váží 38 kg Smile
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

CarbooNooty píše:
Blue Storm píše:2Sergej:sice už jsi to tu někde psal,ale ptám se: kolik váží vulcanus??
sergej_ píše:zdroj: 2 kg, expanzka: 5 kg, koš na disky: 2kg, ostatní plechy a držáky: 4 kg
... no takže celkově komplektní case zatím váží 38 kg Smile
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... c&start=60

No samozřejmě váha je teď úplně jiná, takže nemá cenu sem tahat starou verzi 38kg, kdy v casu skoro nic nebylo. Teď je někde kolem 50kg s komplet hw, vodníkem.... Přesně to ví jen Serža, a možná ani on ne. Tak snad se vyjádří, a třeba ho pro vás někdy zváží.
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

jak jste to rvali do auta panečku to jste měli půjčený vysokozdvižný vozík?? No jedno je jisté takový case nikdo nebude chtít ukrást a jestli už se o to pokusí tak z nim daleko neuteče :Dno jak to tak porovnám 50 kg to je jako kulatina 80 průměr něco kolem 3-3,5 m to se dá :D
Pomozte nám rozjet forum o moddingu na www.modding.cz projekty,nástroje pro modding,materiály,bazar a novinka pokec volná konverzace bez hranic.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

rabinjakob píše:jak jste to rvali do auta panečku to jste měli půjčený vysokozdvižný vozík??
No což o to, on zase není tak strašně těžkej když se to vezme do ruk. Samozřejmě manipulace není nic moc, ale do auta to šlo. Však to jistě uvidíte na videu. Tohle určitě Woyta nevynechá.
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

no každopádně ten case chci vidět v reálu prostě paráda jen škoda že je to taková štrěka za sergiejem já jedu počátkem měsíce do sklípků někde u brna to bych tak akorát moh hodit pokec ze stoobim protože do brna chci každopádně byl sem tam na vojně a chci skuknout jestli ten blázinec ještě funguje pro gumy Řečkovice nikdy více :D Třeba zavspomínat na šílenosti z vojny a ty gumácké nápady :D
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

mam takovou prosbu, ty wallpapery jsou sice hezky, ale preferuju jednoduchost, nemohl bys plz udělat jeden wall, jenom černý pozadí a na tom to logo vulcanuse? :) předem dík...
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Problem neni ani tak hmotnost jako jeho povrchova uprava. Navic je jeste natren olejem. Takze kdyz jsme ho se Sasou prenaseli na vystavisti do schodu tak to zadna sranda nebyla.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

Woyta píše:Problem neni ani tak hmotnost jako jeho povrchova uprava. Navic je jeste natren olejem. Takze kdyz jsme ho se Sasou prenaseli na vystavisti do schodu tak to zadna sranda nebyla.
a mně se zdálo divné že je jen tak bez laku tak už vím co zarucuje jeho nerezuschopnost :D Sergieji kdybys chtěl mám tu speciální konzervační látku která přischne k kovu můžu ti ji poslat poštou ale název neznám dostáváme to v velkých plastových sudech.
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

Woyta píše:Ze by tam to okno nebylo protoze by tam vypadalo nepatricne a priserne? :wink:
zalezi jak se to udela... nejaky pekne tvarovany okno, dejme tomu v souladu s designem casu, proste takovej tvarek hysterezni smycky... neco jako z tahokovu :)

ale sergej ma pravdu. naha zenska taky neni uplne ono, kdyz na sobe ma nejakej ten hadrik je to o to drazdivejsi :shock:
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
sergej_
Nováček
Nováček

Příspěvek od sergej_ »

chvilku tady nejsem a už je to tady takovej fofr :-) ... takže popořádku:
Nevím přesně, kolik teď váží Vulcanus, odhadoval bych to někde kolem 50 kilo. Až přijedu domů z Ústí ze školy, tak ho určitě zvážím :-) - sám jsem zvědavej...

filletzz: wallpaper s logem vulcanus máš tady : http://s4s4.wz.cz/vulcanus/vulcanus_wallp.gif

No - a s tím natřením olejem to není tak úplně pravda. Počítač samozřejmě není natřený olejem nebo tukem... Povrchová úprava je taková, že leštěný kov je nejdříve navoskován a vyleštěn a pak nastříkán silikonovým olejem a vytřen do sucha. Silikonový olej je lepší, protože to neklouže. Ale průser je v tom, že předtím, než se jelo do Polska, tak jsem Vulcanuse nastříkal silik. olejem, a nevytřel ho... - když se vytře, tak je to celkem vpohodě... a s reznutím taky není problém... Ale každopádně "nerezuschopnost" zaručuje především vosk, který se dostane do všech pórů...

Ale je fakt, že Vulcanus nemá žádný držadla, nebo tak něco... takže to přenášení je trochu horší... ono to není moc za co chytit.. já to většinou nosím tak, že ho držím zespodu :-)

rabinjakob: na tu konzervační látku jsem docela zvědavej... ale jde mi o to, že to nesmí bejt žádnej lak... aby se to pak neloupalo... Na voskování je super, že stačí vzít hadr s ředidlem - a můžeš to hned setřít... s lakem už je to horší...
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

dik moc :)
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
rabinjakob
Začátečník
Začátečník

sergej_ píše:
rabinjakob: na tu konzervační látku jsem docela zvědavej... ale jde mi o to, že to nesmí bejt žádnej lak... aby se to pak neloupalo... Na voskování je super, že stačí vzít hadr s ředidlem - a můžeš to hned setřít... s lakem už je to horší...
Ne to se nemusíš bát není to žáden lak je to normálně taková voda a tou stačí přetřít materiál a ono ti to vydrží bez další ůpravy hooodně dlouho používá se na konzervaci loupané oceli protože ta je nejvíc zranitelná jelikož nemá zádné okuje kolem sebe však víš jak to chodí z takovým materiálem kapne kapka vody a máš už tam rezavou tečku a jelikož se u nás dělá hodně pro automobilky tak je to nepřípustné aby byl ten materiál rezavý no kdyby tě to zajímalo tak ti můžu někdy zařídit exkurzi v železárnách abys viděl celý postup spracování oceli od samotné výroby oceli v pecích v tom není žáden problém .stačí se domluvit a můžu tady z fora tam vzít i víc lidí to je jen o domluvě.
Odpovědět

Zpět na „Projekty“