Dirty Case-Modding Project

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Dirty
Začátečník
Začátečník

Dirty Case-Modding Project

Příspěvek od Dirty »

Zdravim. Jelikož se blíží prázdniny a stůj co stůj se chci ubránit všem závyslostem v podobě MMORPG,tak jsem se pustil do přestavby jednoho starého case, co se mi válel na půdě. Předem upozornuji ze hlavní cíl je výkoné a tiché chlazení... Ale tak proč to celé nezabalit do příjemného zevnějšku. :) Nevím proč, ale něco mě vedlo k tomu že celý case stavím jako desktop. Možná nezvyklé a někomu se to nemusí líbit, ale chtěl sem si to skusit 8) Výsledný case je planovaný s 2 intake a 2 outtake 120mm ventilatorama napájenýma 5 nebo 12V a nebo uplně vypnutýmy podle polohy přepínače. na přední straně budou ty 2 intake a nad procesorem a grafikou budou 2 outtake... Grafika bude mit wind tunel s přívodem chladneho vzduchu z okoli casu.. To samé bude u procesoru. Pevne disky budou umistene kazdy u jednoho intake ventilatoru. Dvd mechanika bude mezi nima... Ventilatory (In,out) budou vybaveny wind tunelem z ohebne plastové trubky aby nedochazelo k sani prachu a taky aby nevznikal vzduchovy zkrat mezi outtake ventilatorama a wind tunelama pro grafiku/procesor. Přikládám fotky toho co zatím mám... Nic moc krásného nečekejte... temeř každej díl čeká jeste finalní broušní, lakovaní. Zatim se jen snažím vyrobit jednotlive díly a pak teprv je obrobit na detail a složit. A prosím o připomínky/návrhy/kritiku :) PS. datumy u fotek sou spatny pac sem mel spatne nastanej fotak.

Obrázek
puvodni case..

Obrázek
rozebranej

Obrázek

Obrázek
takle by mohla vypadat nožička. jeste naka gumova podlozka na izolaci :)

Obrázek
ventilaturky

Obrázek
vyrízlá bočnice

Obrázek
hrubě vyšmiklé plexo pro outtake

Obrázek
jedna cast pohromade.. ten vrchni dil plechu bude vyrezanej do nejakyho znaku... jeste to musim promyslet.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

nikde nevidim upravy :?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dirty Case-Modding Project

Příspěvek od yupee »

Dirty píše:Obrázek
Kde jsi sehnal ten plech? Kolik stojí? :) Jinak držim :up:
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

To yupee:
Plech byl puvodne deska 50x100cm. Zkus se mrknout do nejakeho zamečnictví... Třeba budou mit odřezky.. jinak je to 1.5mm plech s 8čkou perforací.

To OndraSter:
A jako upravy bereš co konkretně ? :)
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Dirty píše:A jako upravy bereš co konkretně ? :)
Já nevím, ale mělo by to vypadat nějak jinak, nebo možná to vypadá jinak, ale z těch fotek to není moc dobře poznat. Jenom že místo boku je děrovanej plech a něco s plexi a par vetracku..
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Jak sem napsal výše.. toto je pouze začátek 8-)
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

Jsem zvědav na pokračování :wink:
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
(marty)
Nováček
Nováček

Příspěvek od (marty) »

Hodně podobný ventilátorky Arctic Cooling mám a docela nemile mě překvapila jejich hlučnost. Třeba je tohle jinej typ, ale už jsi je slyšel zapojený všechny čtyři pohormadě?
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

tie AF12025ky su na 12V hrozne, ale pri 5V to este ide, ale aj ten airflow je nic moc
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
ondra.hynek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra.hynek »

Guli píše:tie AF12025ky su na 12V hrozne, ale pri 5V to este ide, ale aj ten airflow je nic moc
Coze ? Ony se ti rozjedou na 5V?Ja sem cetl ze jim musis pomoct....obecne kazde 120" :shock:
Modified Asus EEE PC 701 4G - 2xUSB Connector(1,Flash 2,Bluetooth) ; Wireless mouse receiever Logitech LX-8; 2GB Ram Samsung 667MHz)
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

ondra.hynek píše:
Guli píše:tie AF12025ky su na 12V hrozne, ale pri 5V to este ide, ale aj ten airflow je nic moc
Coze ? Ony se ti rozjedou na 5V?Ja sem cetl ze jim musis pomoct....obecne kazde 120" :shock:
ide to uplne normalne, netreba im vobec pomahat...a nieje to nic neobvykle pri 12cm fanoch...
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Mno ja je zkoušel jak doma tak ve třídě a byly naprosto tichoučké i na 12V.. uvidime... stejne pro obyčejny provoz budou na 5V.. Možná se mi to zdá taky proto, že tak 6 let sem nemenil zdroj ani chladic procesoru takze mi to tu hlučí dost :D
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

dalsia z moznosti je ze v poslednych reviziach mohli zmenit tie hrozne huciace cievky....ale aj tak, napr. na taky glaciaktech silentblade za priblizne rovnaku cenu sa to nechyta
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Ten plech (mřížka) po celem casu se mi docela líbí , těším se co z toho bude ;)
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

To Maddogg:
ta mřížka bude po celé masce, ale nahore bude vyřezána do určitého tvaru aby tam vznikla moznost nahlednout do casu.. jen jeste nevim do jakeho stylu to vyřežu.. Dnes sem přitáhl tmel, lepidlo, plnič a nejake brusné papiry takze rozjedu jemnejsi pracičku :)
Nightavanger
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nightavanger »

asi je to na ho*** p[sat asi po 2 mesicich ale - tak vidim zacatek to rika kazdej tohle je jen zacatek jenze co potom obnasi dockat se konce?

takze se chci zeptat jestli na tom pracujes nebo neni cas prachy atd ...
faltis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faltis »

zajimavy projekt akorat pripada mi to moc monotoni jinak peknej napad
Odpovědět

Zpět na „Projekty“