Je mi jasný že deska ukáže své možnosti u povedenějších CPU, ale 450x6 bych čekal že E4400 prostě dá. Každopádně s 350x10, 1,4V jsem směle najel do woken, projel testy everest a SuperPI, ovšem Orthos do 10s padnul. Sice to bylo nestabilní, ale se slušným chlazením a vyšším napětím by myslím ještě nejakej výsledek udělal, takže uplnej "shit" tenhle E4400 zase neni.Shit píše:No - u E4400 je 400MHz FSB (i tak je to 100%-ní nárůst od defaultu) defakto strop. Něco podobného se řeší i tady.Hermi píše:..P35 NEO2-FIR, C2D E4400....Zkoušel jsem taky max FSB, 500x6 napětí CPU 1,45V, NB 1,4V, RAM 1:1(1000Mhz) 5-5-5-15, 2,2V a NIC! Při nastavení 450x6, RAM 1:1(900Mhz) 4-4-4-12 i 5-5-5-15, 2,2V a rovněž NIC! Zkoušel jsem i jiné kombinace 450x7 NIC.....Ono taky záleží na CPU - na takovéto FSB potřebuješ i povedenější kousek CPU (E6600, E6700, E6800 EE, E6850 a pod.).armando píše:dosiahol vobec este aj niekto iny aspon 550FSB ??? (mozna to je podvod)
MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)
Moderátor: Eddward
- Hermi
- Nováček

Re: Osobní zkušenost s P35 NEO2-FIR
CPU: Intel Core2Duo E8400 3,000 @ 4,005 MHz (1,35625V) + Noctua NH-U12P + orig.dodávaná pasta v tubě MB: Gigabyte GA-P35-DS4 Rev 1.1 BIOS F11 RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz EE (800@890MHz CL2-4-4-4-12, 2,1V) Grafika: BFG GeForce 8800 GTS OC 512MB @(GPU 756/SH 1890/ MEM 2120 MHz) HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ 500GB + Xilence HD-Cooler CL Mechaniky: Samsung SH-S203N, Front panel Akasa AK-ALL-01BK Case: CoolerMaster Centurion 534+ PSU: Enermax Liberty DXX 500W FANS: Intake 5,25" pozice 1x Scythe SCKB-1000BK, Outtake(back)1x Noctua NF-P12-1300, Intake(front) 1x 120x120 CoolerMaster, Intake(side)1x 120x120 CoolerMaster Monitor: 19" LCD Hyundai B91A
Orthos+Coretemp0.69 - teplota po 10h 53/54 stupňů
http://www.ukazto.com/img/2173403,Orthos.jpg
Orthos+Coretemp0.69 - teplota po 10h 53/54 stupňů
http://www.ukazto.com/img/2173403,Orthos.jpg
- Shit
- Odborník PCT

To chceš asi moc...Hermi píše:...ale 450x6 bych čekal že E4400 prostě dá...
To snad každého napadlo (pochopil) z toho kontextu (teda kromě Tebe).armando píše:myslel som na najmensom nasobici ...zaujima ma maximalna FSB a nie maximalny takt.Shit píše:Ono taky záleží na CPU - na takovéto FSB potřebuješ i povedenější kousek CPU (E6600, E6700, E6800 EE, E6850 a pod.).
Maximální hodnota FSB je sice krásná veličina, ale prakticky je rozhodně důležitější výsledná frekvence CPU.
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Narazil sem na problem, mam tuhle desku a pri zapnuti se nenacte ani Bios a ani se nic neobjevi na obrazovce, mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu), na desce jsou takove ty ledky co rikej co prave deska dela, no a ono se to zastavi pri "decompressing image bios to ram", ramky mam A-DATA 800mhz (non EE), budu rad za kazdou pomoc
Jinak sem zkousel zapojit i jednu, i druhou z paru a nic, zapojeny nemam vubec nic krom pw-switch kabliku, grafiky cpu a napajeni
Pridano 12:30//
Asi uz maji ten novej bios (1.2) od vyrobce protoze ja nic neflashoval, hned co koupim nejakou disketu tak to zkusim, moc diky shite
http://www.msicomputer.com/support/BIOS ... covery.asp
Jinak sem zkousel zapojit i jednu, i druhou z paru a nic, zapojeny nemam vubec nic krom pw-switch kabliku, grafiky cpu a napajeni
Asi uz maji ten novej bios (1.2) od vyrobce protoze ja nic neflashoval, hned co koupim nejakou disketu tak to zkusim, moc diky shite
Naposledy upravil(a) Finkky dne úte 4. zář 2007, 12:30, celkem upraveno 2 x.
- Shit
- Odborník PCT

Jj. -> http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=109856.80Finkky píše:..mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu)..
- Finkky
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam tam dat 1.1, nebo 1.4b? A na tech strankach od MSI je nejakej blbej live update (http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1261) a zadny biosy primo ke stazeni, nevite kde se to da sehnat ?
nasel sem ted http://www.bgslevi.cz/soubor.php?produk ... m%29&typ=b
ale je to pro Platinum, ovsem deska ma stejny oznaceni MS-7435, pujde to ?
nasel sem ted http://www.bgslevi.cz/soubor.php?produk ... m%29&typ=b
ale je to pro Platinum, ovsem deska ma stejny oznaceni MS-7435, pujde to ?
- armando
- Červená karta

-
to si myslis len ty.Shit píše:To snad každého napadlo (pochopil) z toho kontextu (teda kromě Tebe).
a to, ze si to myslel inac, svedcia aj tvoje dalsie reakcie o cpu len s vysokymi taktami, pritom ako si vyssie spomenul, je podstatna fsb procesoru... takze napr. e6300 s 1066fsb
tu sa riesi vykon zakladnej dosky a nie cpu!Shit píše:Maximální hodnota FSB je sice krásná veličina, ale prakticky je rozhodně důležitější výsledná frekvence CPU.
- Shit
- Odborník PCT

Shit píše:Ono taky záleží na CPU - na takovéto FSB potřebuješ i povedenější kousek CPU (E6600, E6700, E6800 EE, E6850 a pod.).
Někdo asi fakt neumí číst.armando píše:...a to, ze si to myslel inac, svedcia aj tvoje dalsie reakcie o cpu len s vysokymi taktami..
Nejvyšší FSB docílíš na nejlepších procesorech ->Snad nechceš tvrdit, že E4400 nebo E6320 je lepší kousek křemíku, než E6700, E6850...
Pokud hodláš tvrdit, že FSB CPU není závislé na kvalitě "křemíku" CPU, tak to je pouze Tvůj mylný názor. Závisí to na MB i na CPU.
Je nahrazeno E6320...armando píše:... takze napr. e6300 s 1066fsb
FSB nad 450-500MHz je v praxi defakto na nic a na FSB 450MHz a víc potřebuješ i adekvátní procesor. Těžko tohoto FSB docílíš s procákem za 2-3 litry...armando píše:tu sa riesi vykon zakladnej dosky a nie cpu!Shit píše:Maximální hodnota FSB je sice krásná veličina, ale prakticky je rozhodně důležitější výsledná frekvence CPU.
Máš tam jasný důkaz, že tato deska umí jet na FSB přes 550MHz (s adekvátním procesorem).
Nikdo Tě nenutí do koupě této desky.
Tímto dialog s Tebou končím, na Tvoje rýpavé a nepravdivé připomínky, připomínající výslech u Policie, nejsem zvyklý a ani zvědavý.
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no tak som skusal teda tento navod ale nepomohlo mi to ... musim asi len niekde zohnat ddr2 pamate okrem adata a flashnut si bios .. dufam ze to pojdeFinkky píše:Narazil sem na problem, mam tuhle desku a pri zapnuti se nenacte ani Bios a ani se nic neobjevi na obrazovce, mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu), na desce jsou takove ty ledky co rikej co prave deska dela, no a ono se to zastavi pri "decompressing image bios to ram", ramky mam A-DATA 800mhz (non EE), budu rad za kazdou pomoc![]()
- armando
- Červená karta

-
- armando
- Červená karta

-
to som nepovedal ani to netvrdim. myslim si vsak ze sa to hlavne prejavi na mximalnom takte procesora a nie na maximalnej FSB... o com svedcia aj vsetky tie vysoke vysledky FSB na webe. a preto hovorim ze ubrat nasobic a testovat len FSB dosky ...na co staci aj e6300Shit píše:Pokud hodláš tvrdit, že FSB CPU není závislé na kvalitě "křemíku" CPU, tak to je pouze Tvůj mylný názor. Závisí to na MB i na CPU.
uf, som nevedel ze chodili po domacnostiach sa zbavovat vsetkeho co sa uz nevyraba... pekne od nich. aj chceli nieco za tu vymenu, alebo to bolo grátis?Shit píše:Je nahrazeno E6320...armando píše:... takze napr. e6300 s 1066fsb
tie tvoje ostatne zbytocne reci vyvratim uplne jednoducho... e6300...7x565=3958Mhz
a nezaujima ma ako to bolo chladene... opakujem ze ma zaujima maximalna stabilna FSB dosky a je jedno ci bol pri tom cpu extremne chladeny. takze tam mas priklad ze na to staci aj e6300.
alebo chces snad povedat ze na kazdej doske sa da dosiahnut vysoke FSB s tymi tvojimi procesormi? heh... to urcite
ok ok ok nechcem aby tu bol narek, takze asi koncimShit píše:Tímto dialog s Tebou končím, na Tvoje rýpavé a nepravdivé připomínky, připomínající výslech u Policie, nejsem zvyklý a ani zvědavý.
- Jurawood
- Začátečník

Mě došla deska z druhé strany jako by zapiplaná od nějakýho shitu (něco jako kalafuna) a v tom vymačkaný drsný otisky prstů. Taky na mě hned po zapnutí vybaflo WARNING!! Overclocking seting is failed.. No snad je to standard a nedostal sem použitou desku, prodejce tedy neuvádím.
Čipset má 31 stupínků
trochu mě zlobila instalace HD audio ale po 4 přeinstalu XP to ovladače nainstalovalo dobře.
Deska mě při resetu biosu nastavuje Vcore 1,8V ..
Čipset má 31 stupínků
- Shit
- Odborník PCT

2 armando:
Něco závěrem: Podle Tebe všechny E6300 poběží na 7x565Mhz.... Tohle nemůže napsat člověk, který trochu přemýšlí... Argumentovat jedním případem u E6300 je více než dětinské. Projdi si ten odkaz pozorněji.
Rozhodně je větší pravděpodobnost, že takto vysoké FSB docílíš s "lepšími" procesory.
Připájený šváb na desce flashovat na běhu? To snad ani ne...

Něco závěrem: Podle Tebe všechny E6300 poběží na 7x565Mhz.... Tohle nemůže napsat člověk, který trochu přemýšlí... Argumentovat jedním případem u E6300 je více než dětinské. Projdi si ten odkaz pozorněji.
Rozhodně je větší pravděpodobnost, že takto vysoké FSB docílíš s "lepšími" procesory.
Připájený šváb na desce flashovat na běhu? To snad ani ne...
Standardní to teda není...Jurawood píše:Mě došla deska z druhé strany jako by zapiplaná od nějakýho shitu (něco jako kalafuna) a v tom vymačkaný drsný otisky prstů. Taky na mě hned po zapnutí vybaflo WARNING!! Overclocking seting is failed.. No snad je to standard a nedostal sem použitou desku, prodejce tedy neuvádím..
- xmen2
- Začátečník

-
Ja si myslim ze prodejce by jsi uvest mnel,od takove firmy bych si radsi uz nikdy nic nekoupil.Jinak flashovani biosu s prendavanim svaba za behu jsem uz zazil.Nekdy je to jedina moznost jak ozivit desku.Jurawood píše:Mě došla deska z druhé strany jako by zapiplaná od nějakýho shitu (něco jako kalafuna) a v tom vymačkaný drsný otisky prstů. Taky na mě hned po zapnutí vybaflo WARNING!! Overclocking seting is failed.. No snad je to standard a nedostal sem použitou desku, prodejce tedy neuvádím.
Čipset má 31 stupínkůtrochu mě zlobila instalace HD audio ale po 4 přeinstalu XP to ovladače nainstalovalo dobře.
- armando
- Červená karta

-
dobre... uznavam.... mas pravdu(really)Shit píše:Rozhodně je větší pravděpodobnost, že takto vysoké FSB docílíš s "lepšími" procesory.
pripajeny? na novych doskach a pripajeny? ...to som este nevidel. dokonca ani stara msi kt3v ho ma vymenitelny.Shit píše:Připájený šváb na desce flashovat na běhu? To snad ani ne...
Naposledy upravil(a) armando dne stř 5. zář 2007, 10:44, celkem upraveno 1 x.
- Shit
- Odborník PCT

- Jurawood
- Začátečník

Ještě jeden dotaz, zadní plech na I/O porty vám seděl?? já měl všechny Sata zaslepeny, stejně jako Firewire a dokonce i myš, to sem musel odlámat jinak se to tam nedalo zasunout. Ten tišťák si vyfotím a půjdu se do Alfacompu zeptat zda je to standardní postup..
Je originál zabalená krabice přelepena nějakou nálepkou?? sorry za OT
Je originál zabalená krabice přelepena nějakou nálepkou?? sorry za OT
- armando
- Červená karta

-
- IQLogic
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: