MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Hermi
Nováček
Nováček

Re: Osobní zkušenost s P35 NEO2-FIR

Příspěvek od Hermi »

Shit píše:
Hermi píše:..P35 NEO2-FIR, C2D E4400....Zkoušel jsem taky max FSB, 500x6 napětí CPU 1,45V, NB 1,4V, RAM 1:1(1000Mhz) 5-5-5-15, 2,2V a NIC! Při nastavení 450x6, RAM 1:1(900Mhz) 4-4-4-12 i 5-5-5-15, 2,2V a rovněž NIC! Zkoušel jsem i jiné kombinace 450x7 NIC.....
No - u E4400 je 400MHz FSB (i tak je to 100%-ní nárůst od defaultu) defakto strop. Něco podobného se řeší i tady.
armando píše:dosiahol vobec este aj niekto iny aspon 550FSB ??? (mozna to je podvod)
Ono taky záleží na CPU - na takovéto FSB potřebuješ i povedenější kousek CPU (E6600, E6700, E6800 EE, E6850 a pod.).
Je mi jasný že deska ukáže své možnosti u povedenějších CPU, ale 450x6 bych čekal že E4400 prostě dá. Každopádně s 350x10, 1,4V jsem směle najel do woken, projel testy everest a SuperPI, ovšem Orthos do 10s padnul. Sice to bylo nestabilní, ale se slušným chlazením a vyšším napětím by myslím ještě nejakej výsledek udělal, takže uplnej "shit" tenhle E4400 zase neni. :P Jinak FSB 400 je velice slušný nárůst, to bezesporu!!
CPU: Intel Core2Duo E8400 3,000 @ 4,005 MHz (1,35625V) + Noctua NH-U12P + orig.dodávaná pasta v tubě MB: Gigabyte GA-P35-DS4 Rev 1.1 BIOS F11 RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz EE (800@890MHz CL2-4-4-4-12, 2,1V) Grafika: BFG GeForce 8800 GTS OC 512MB @(GPU 756/SH 1890/ MEM 2120 MHz) HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ 500GB + Xilence HD-Cooler CL Mechaniky: Samsung SH-S203N, Front panel Akasa AK-ALL-01BK Case: CoolerMaster Centurion 534+ PSU: Enermax Liberty DXX 500W FANS: Intake 5,25" pozice 1x Scythe SCKB-1000BK, Outtake(back)1x Noctua NF-P12-1300, Intake(front) 1x 120x120 CoolerMaster, Intake(side)1x 120x120 CoolerMaster Monitor: 19" LCD Hyundai B91A
Orthos+Coretemp0.69 - teplota po 10h 53/54 stupňů
http://www.ukazto.com/img/2173403,Orthos.jpg
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Hermi píše:...ale 450x6 bych čekal že E4400 prostě dá...
To chceš asi moc... :sad:
armando píše:
Shit píše:Ono taky záleží na CPU - na takovéto FSB potřebuješ i povedenější kousek CPU (E6600, E6700, E6800 EE, E6850 a pod.).
myslel som na najmensom nasobici ...zaujima ma maximalna FSB a nie maximalny takt.
To snad každého napadlo (pochopil) z toho kontextu (teda kromě Tebe). ;-)
Maximální hodnota FSB je sice krásná veličina, ale prakticky je rozhodně důležitější výsledná frekvence CPU. :wink:
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Narazil sem na problem, mam tuhle desku a pri zapnuti se nenacte ani Bios a ani se nic neobjevi na obrazovce, mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu), na desce jsou takove ty ledky co rikej co prave deska dela, no a ono se to zastavi pri "decompressing image bios to ram", ramky mam A-DATA 800mhz (non EE), budu rad za kazdou pomoc :(
Jinak sem zkousel zapojit i jednu, i druhou z paru a nic, zapojeny nemam vubec nic krom pw-switch kabliku, grafiky cpu a napajeni

Pridano 12:30//
Asi uz maji ten novej bios (1.2) od vyrobce protoze ja nic neflashoval, hned co koupim nejakou disketu tak to zkusim, moc diky shite

http://www.msicomputer.com/support/BIOS ... covery.asp
Naposledy upravil(a) Finkky dne úte 4. zář 2007, 12:30, celkem upraveno 2 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Finkky píše:..mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu)..
Jj. -> http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=109856.80
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Mam tam dat 1.1, nebo 1.4b? A na tech strankach od MSI je nejakej blbej live update (http://global.msi.com.tw/index.php?func ... od_no=1261) a zadny biosy primo ke stazeni, nevite kde se to da sehnat ?
nasel sem ted http://www.bgslevi.cz/soubor.php?produk ... m%29&typ=b
ale je to pro Platinum, ovsem deska ma stejny oznaceni MS-7435, pujde to ?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Finkky píše:Mam tam dat 1.1, nebo 1.4b?
Dej tam zatím 1.1, ale 1.43beta maká v pohodě. BIOS je stejný, jako pro P35Platinum.
1.43 beta je ke stažení zde - musíš se ale regnout...
armando
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od armando »

Shit píše:To snad každého napadlo (pochopil) z toho kontextu (teda kromě Tebe). ;-)
to si myslis len ty.
a to, ze si to myslel inac, svedcia aj tvoje dalsie reakcie o cpu len s vysokymi taktami, pritom ako si vyssie spomenul, je podstatna fsb procesoru... takze napr. e6300 s 1066fsb
Shit píše:Maximální hodnota FSB je sice krásná veličina, ale prakticky je rozhodně důležitější výsledná frekvence CPU. :wink:
tu sa riesi vykon zakladnej dosky a nie cpu!
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Shit píše:Ono taky záleží na CPU - na takovéto FSB potřebuješ i povedenější kousek CPU (E6600, E6700, E6800 EE, E6850 a pod.).
armando píše:...a to, ze si to myslel inac, svedcia aj tvoje dalsie reakcie o cpu len s vysokymi taktami..
Někdo asi fakt neumí číst.
Nejvyšší FSB docílíš na nejlepších procesorech ->Snad nechceš tvrdit, že E4400 nebo E6320 je lepší kousek křemíku, než E6700, E6850...
Pokud hodláš tvrdit, že FSB CPU není závislé na kvalitě "křemíku" CPU, tak to je pouze Tvůj mylný názor. Závisí to na MB i na CPU.
armando píše:... takze napr. e6300 s 1066fsb
Je nahrazeno E6320... ;-)
armando píše:
Shit píše:Maximální hodnota FSB je sice krásná veličina, ale prakticky je rozhodně důležitější výsledná frekvence CPU. :wink:
tu sa riesi vykon zakladnej dosky a nie cpu!
FSB nad 450-500MHz je v praxi defakto na nic a na FSB 450MHz a víc potřebuješ i adekvátní procesor. Těžko tohoto FSB docílíš s procákem za 2-3 litry...
Máš tam jasný důkaz, že tato deska umí jet na FSB přes 550MHz (s adekvátním procesorem).
Nikdo Tě nenutí do koupě této desky.

Tímto dialog s Tebou končím, na Tvoje rýpavé a nepravdivé připomínky, připomínající výslech u Policie, nejsem zvyklý a ani zvědavý. ;-)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Finkky píše:Narazil sem na problem, mam tuhle desku a pri zapnuti se nenacte ani Bios a ani se nic neobjevi na obrazovce, mam podezreni na RAMky (nekompatibilitu), na desce jsou takove ty ledky co rikej co prave deska dela, no a ono se to zastavi pri "decompressing image bios to ram", ramky mam A-DATA 800mhz (non EE), budu rad za kazdou pomoc :(
Jinak sem zkousel zapojit i jednu, i druhou z paru a nic, zapojeny nemam vubec nic krom pw-switch kabliku, grafiky cpu a napajeni

Pridano 12:30//
Asi uz maji ten novej bios (1.2) od vyrobce protoze ja nic neflashoval, hned co koupim nejakou disketu tak to zkusim, moc diky shite

http://www.msicomputer.com/support/BIOS ... covery.asp
no tak som skusal teda tento navod ale nepomohlo mi to ... musim asi len niekde zohnat ddr2 pamate okrem adata a flashnut si bios .. dufam ze to pojde
armando
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od armando »

IQLogic

co tak vybrat švába(chip biosu) a vrazit ho za chodu do inej dosky a tam ho flashnut?

nemam paru ci je to vobec mozne... ci komp nekrachne ked sa z neho za jazdy vytiahne svab(neskusal som to este, akurat som nad tym uvazoval keby ma neco podobne stretlo)
armando
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od armando »

Shit píše:Pokud hodláš tvrdit, že FSB CPU není závislé na kvalitě "křemíku" CPU, tak to je pouze Tvůj mylný názor. Závisí to na MB i na CPU.
to som nepovedal ani to netvrdim. myslim si vsak ze sa to hlavne prejavi na mximalnom takte procesora a nie na maximalnej FSB... o com svedcia aj vsetky tie vysoke vysledky FSB na webe. a preto hovorim ze ubrat nasobic a testovat len FSB dosky ...na co staci aj e6300
Shit píše:
armando píše:... takze napr. e6300 s 1066fsb
Je nahrazeno E6320... ;-)
uf, som nevedel ze chodili po domacnostiach sa zbavovat vsetkeho co sa uz nevyraba... pekne od nich. aj chceli nieco za tu vymenu, alebo to bolo grátis?

tie tvoje ostatne zbytocne reci vyvratim uplne jednoducho... e6300...7x565=3958Mhz
a nezaujima ma ako to bolo chladene... opakujem ze ma zaujima maximalna stabilna FSB dosky a je jedno ci bol pri tom cpu extremne chladeny. takze tam mas priklad ze na to staci aj e6300.
alebo chces snad povedat ze na kazdej doske sa da dosiahnut vysoke FSB s tymi tvojimi procesormi? heh... to urcite

Shit píše:Tímto dialog s Tebou končím, na Tvoje rýpavé a nepravdivé připomínky, připomínající výslech u Policie, nejsem zvyklý a ani zvědavý. ;-)
ok ok ok nechcem aby tu bol narek, takze asi koncim
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Mě došla deska z druhé strany jako by zapiplaná od nějakýho shitu (něco jako kalafuna) a v tom vymačkaný drsný otisky prstů. Taky na mě hned po zapnutí vybaflo WARNING!! Overclocking seting is failed.. No snad je to standard a nedostal sem použitou desku, prodejce tedy neuvádím.
Čipset má 31 stupínků :-) trochu mě zlobila instalace HD audio ale po 4 přeinstalu XP to ovladače nainstalovalo dobře.
Deska mě při resetu biosu nastavuje Vcore 1,8V ..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 armando:
Něco závěrem: Podle Tebe všechny E6300 poběží na 7x565Mhz.... Tohle nemůže napsat člověk, který trochu přemýšlí... Argumentovat jedním případem u E6300 je více než dětinské. Projdi si ten odkaz pozorněji. ;-)
Rozhodně je větší pravděpodobnost, že takto vysoké FSB docílíš s "lepšími" procesory.

Připájený šváb na desce flashovat na běhu? To snad ani ne... ;-)
Jurawood píše:Mě došla deska z druhé strany jako by zapiplaná od nějakýho shitu (něco jako kalafuna) a v tom vymačkaný drsný otisky prstů. Taky na mě hned po zapnutí vybaflo WARNING!! Overclocking seting is failed.. No snad je to standard a nedostal sem použitou desku, prodejce tedy neuvádím..
Standardní to teda není... :sad:
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Jurawood píše:Mě došla deska z druhé strany jako by zapiplaná od nějakýho shitu (něco jako kalafuna) a v tom vymačkaný drsný otisky prstů. Taky na mě hned po zapnutí vybaflo WARNING!! Overclocking seting is failed.. No snad je to standard a nedostal sem použitou desku, prodejce tedy neuvádím.
Čipset má 31 stupínků :-) trochu mě zlobila instalace HD audio ale po 4 přeinstalu XP to ovladače nainstalovalo dobře.
Deska mě při resetu biosu nastavuje Vcore 1,8V ..
Ja si myslim ze prodejce by jsi uvest mnel,od takove firmy bych si radsi uz nikdy nic nekoupil.Jinak flashovani biosu s prendavanim svaba za behu jsem uz zazil.Nekdy je to jedina moznost jak ozivit desku.
armando
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od armando »

Shit píše:Rozhodně je větší pravděpodobnost, že takto vysoké FSB docílíš s "lepšími" procesory.
dobre... uznavam.... mas pravdu(really)
Shit píše:Připájený šváb na desce flashovat na běhu? To snad ani ne... ;-)
pripajeny? na novych doskach a pripajeny? ...to som este nevidel. dokonca ani stara msi kt3v ho ma vymenitelny.
Naposledy upravil(a) armando dne stř 5. zář 2007, 10:44, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

BIOS je připájený - bohužel tento nešvar se začíná projevovat i u více výrobců MB - je to levnější řešení pro výrobce. :sad:
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

Ještě jeden dotaz, zadní plech na I/O porty vám seděl?? já měl všechny Sata zaslepeny, stejně jako Firewire a dokonce i myš, to sem musel odlámat jinak se to tam nedalo zasunout. Ten tišťák si vyfotím a půjdu se do Alfacompu zeptat zda je to standardní postup..
Je originál zabalená krabice přelepena nějakou nálepkou?? sorry za OT
armando
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od armando »

Shit píše:BIOS je připájený - bohužel tento nešvar se začíná projevovat i u více výrobců MB - je to levnější řešení pro výrobce. :sad:
tak to je od nich riadna hovadina/hlupost... kolko uz len na tom usetria, heh
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to armando: pri pocte vyrabanych dosiek usetria dost ... ked pozeras na jeden kus tak neusetria prakticky nic .... a mam este jednu otazku ... ked hodim na ten bios 1.3 ine pamate MB sa rozbeha ???
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Shit píše:BIOS je připájený - bohužel tento nešvar se začíná projevovat i u více výrobců MB - je to levnější řešení pro výrobce. :sad:
Upřímně kdo ten bios někdy vytahoval z patice :wink:
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“