taktování cpu, pamětí.. pcie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Nihilath píše:No newim musím se smát :), každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod ...
Ked mi rozbehas Coretemp na Vista x64 bez vypinania kontroly podpisov ovladacov, tak ti pogratulujem. To iste TAT. Jedina moznost vo Viste x64 je speedfan.
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

Nihilath píše:No newim musím se smát :), každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod taky novej Everest (oba programy používa zakladatel postu a taky daval foto), takže tomu věř, tyhle teploty máš. Mám to doma to samý (taky mi TAT ukazuje blbosti kolem 20 a everest s coretempem 95.4 asi 32°C, mám Zalman 9500AT), takže tyhle bláboly, že to je nesmysl mít tyhle teploty je blbost a rozhodně si žádných 15°C nepřidávej :) JINAK SAMOZŘEJMĚ KLOBOUK DOLŮ PŘED TAKOVÝHLEMA TEPLOTAMA S BOXEM! Ale jak jsem koukal, tak máš vcelku vysoky točky na všech větrákách v CASE a na procáku, takže to podle mě možný je, páč OC bud nemás vůbec nebo málo. Hoj :)

Jinak mám OC na 3520 Mhz, jak jsem psal v IDLE prumer 35°C a Orthos 55°C :)
to mám větráky vpředu a vzadu.. Xilence fan 120mm red.. (aux0 + Aux1) a CPU fan . to je kolem cca 2000 RPM (max je 3000.. to když jsem ještě neměl ani jeden přídavný větrák a upravený fan ve zdroji..)a zavřenou case... teď už se to ustálilo.. normal mám omezené větráky CPU na cca 1000-1500 RPM a přední zadní na 700 RPM... když hraju nebo dělám něco náročnějšího tak to zvednu... ještě jsem tě nepochopil jak si to myslel s těma teplotama jako že coretemp ukazuj správně a speedfan klame???
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

faugusztin píše:
Nihilath píše:No newim musím se smát :), každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod ...
Ked mi rozbehas Coretemp na Vista x64 bez vypinania kontroly podpisov ovladacov, tak ti pogratulujem. To iste TAT. Jedina moznost vo Viste x64 je speedfan.
mám xp pro.. to je jenom vzhled..

Kód: Vybrat vše

[url]http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plochy/programy/universal-vista-inspirat-brico-pack/[/url]
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

jurcja1 píše:mám xp pro.. to je jenom vzhled..

[url]http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plochy/programy/universal-vista-inspirat-brico-pack/[/url]
Ach jaj, toto nebudem komentovat. Hlavne bolo slovo x64, nie Vista.

PS: URL nedavaj do tagu code.
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

faugusztin píše:
jurcja1 píše:mám xp pro.. to je jenom vzhled..

Ach jaj, toto nebudem komentovat. Hlavne bolo slovo x64, nie Vista.

PS: URL nedavaj do tagu code.
ok
Nihilath
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nihilath »

jurcja1 píše:
Nihilath píše:No newim musím se smát :), každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod taky novej Everest (oba programy používa zakladatel postu a taky daval foto), takže tomu věř, tyhle teploty máš. Mám to doma to samý (taky mi TAT ukazuje blbosti kolem 20 a everest s coretempem 95.4 asi 32°C, mám Zalman 9500AT), takže tyhle bláboly, že to je nesmysl mít tyhle teploty je blbost a rozhodně si žádných 15°C nepřidávej :) JINAK SAMOZŘEJMĚ KLOBOUK DOLŮ PŘED TAKOVÝHLEMA TEPLOTAMA S BOXEM! Ale jak jsem koukal, tak máš vcelku vysoky točky na všech větrákách v CASE a na procáku, takže to podle mě možný je, páč OC bud nemás vůbec nebo málo. Hoj :)

Jinak mám OC na 3520 Mhz, jak jsem psal v IDLE prumer 35°C a Orthos 55°C :)
to mám větráky vpředu a vzadu.. Xilence fan 120mm red.. (aux0 + Aux1) a CPU fan . to je kolem cca 2000 RPM (max je 3000.. to když jsem ještě neměl ani jeden přídavný větrák a upravený fan ve zdroji..)a zavřenou case... teď už se to ustálilo.. normal mám omezené větráky CPU na cca 1000-1500 RPM a přední zadní na 700 RPM... když hraju nebo dělám něco náročnějšího tak to zvednu... ještě jsem tě nepochopil jak si to myslel s těma teplotama jako že coretemp ukazuj správně a speedfan klame???
Jasná věc, prostě věř Coretempu 95.4, si tady precti thread o E6750, tam to píše každý, ne po pravdě je to i reálná teplota po osáhání chladiče, kterej při 50°C je skoro studenej, takže veřim že v jadře cpu je opravdu "jen" 50°C. Hoj
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

chci se zeptat.. stačí freezer pro 7 na taktování.. já myslím že je to vzhledem k ceně dobrý ventilátor.. a moc ho lidí chválí.. tak co vy na to?
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

ještě otázečka.. DRAM jsou paměti?? a co vlastně zlepším když změním hodnotu u PCI-e ?? to je slot??
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

jurcja1 píše:ještě otázečka.. DRAM jsou paměti?? a co vlastně zlepším když změním hodnotu u PCI-e ?? to je slot??
Jo,jsou to ram.... Dynamic random access memory
Jinak když změníš hodnotu PCI-e, je možnost větší stabilit...Osobně nastavuji 101 či 110 MHz.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

jurcja1 píše:chci se zeptat.. stačí freezer pro 7 na taktování.. já myslím že je to vzhledem k ceně dobrý ventilátor.. a moc ho lidí chválí.. tak co vy na to?
ok a toto?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

AC Freezer nechladí špatě za cenu jakou stojí,ale na Quad není dobrý,jinak je OK i na OC
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

Sicco2 píše:AC Freezer nechladí špatě za cenu jakou stojí,ale na Quad není dobrý,jinak je OK i na OC
já nemám quad ale C2D E6750
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Tak to uchladí vpoho ja mam E6600 @ 3400Mhz na def.1,35V a chladi jak sem psal výše 8-)
Merlinn
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od Merlinn »

izerS18 píše:
jurcja1 píše:ještě otázečka.. DRAM jsou paměti?? a co vlastně zlepším když změním hodnotu u PCI-e ?? to je slot??
Jo,jsou to ram.... Dynamic random access memory
Jinak když změníš hodnotu PCI-e, je možnost větší stabilit...Osobně nastavuji 101 či 110 MHz.
8) ahojte...nastavujes 101 nebo 110 nebo 101 az 110... a podle ceho,nebo jak urcis kolik..dik... :)
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

při těch 110 zvedáš už napětí PCI-E slutu nebo to máš stále na default?
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

izerS18 píše: Jinak když změníš hodnotu PCI-e, je možnost větší stabilit...Osobně nastavuji 101 či 110 MHz.
tohle me taky docela zajima?? ja mel vzdycky dojem ze pokud chces stabilni pc tak pci-e nechavas na 100Mhz
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

možná zkusim OC na 3.2 GHz.. mám nechat paměti.. tak jak jsou? mám změnit časování.. ? co mám všechno vypnout v biosu u CPU ? takže mám akorát zvednout fsp.. a zkusit orthos na hodinu.. a když to nezpadne tak je to good..? a hlídat teploty.. přes co bych se neměl dostat? (mám BOX chladič) co když to spadne tak co mám zvětšit napětí +0,2 v ?? pci-e nechám tak
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

zvyš FSB a sniž násobič pamětí,podle zvýšení Mhz na FSB zvyš napětí na CPU jestli bude potřeba a taky na pamětech,tu PCI-E sběrnici zvedni tak na těch 101 Mhz
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

Sicco2 píše:zvyš FSB a sniž násobič pamětí,podle zvýšení Mhz na FSB zvyš napětí na CPU jestli bude potřeba a taky na pamětech,tu PCI-E sběrnici zvedni tak na těch 101 Mhz
jak se jmenuje kolonka kde se snižuje násobič..(to je ten násobič procesoru ? ten mám při vytížení na 8 normál na 6..) nakolik ho tak mám asi snížit..? a jaký je poměr mezi zvýšení MHz ku FSB? když mám teď FSP 333 neboli 1333 MHz a když mám násobič procesoru na 8 (tedy max co jde) a FSB dám na 375 Mhz tak jak mám zvýšit napětí?
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Vubec,pleteš si sběrnici desky a procesoru s frekvencí procesoru :)
Snížení násobiče je System memory Multiplier
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“