Ked mi rozbehas Coretemp na Vista x64 bez vypinania kontroly podpisov ovladacov, tak ti pogratulujem. To iste TAT. Jedina moznost vo Viste x64 je speedfan.Nihilath píše:No newim musím se smát, každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod ...
taktování cpu, pamětí.. pcie
- faugusztin
- Začátečník

-
- jurcja1
- Začátečník

-
to mám větráky vpředu a vzadu.. Xilence fan 120mm red.. (aux0 + Aux1) a CPU fan . to je kolem cca 2000 RPM (max je 3000.. to když jsem ještě neměl ani jeden přídavný větrák a upravený fan ve zdroji..)a zavřenou case... teď už se to ustálilo.. normal mám omezené větráky CPU na cca 1000-1500 RPM a přední zadní na 700 RPM... když hraju nebo dělám něco náročnějšího tak to zvednu... ještě jsem tě nepochopil jak si to myslel s těma teplotama jako že coretemp ukazuj správně a speedfan klame???Nihilath píše:No newim musím se smát, každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod taky novej Everest (oba programy používa zakladatel postu a taky daval foto), takže tomu věř, tyhle teploty máš. Mám to doma to samý (taky mi TAT ukazuje blbosti kolem 20 a everest s coretempem 95.4 asi 32°C, mám Zalman 9500AT), takže tyhle bláboly, že to je nesmysl mít tyhle teploty je blbost a rozhodně si žádných 15°C nepřidávej
JINAK SAMOZŘEJMĚ KLOBOUK DOLŮ PŘED TAKOVÝHLEMA TEPLOTAMA S BOXEM! Ale jak jsem koukal, tak máš vcelku vysoky točky na všech větrákách v CASE a na procáku, takže to podle mě možný je, páč OC bud nemás vůbec nebo málo. Hoj
Jinak mám OC na 3520 Mhz, jak jsem psal v IDLE prumer 35°C a Orthos 55°C
- jurcja1
- Začátečník

-
mám xp pro.. to je jenom vzhled..faugusztin píše:Ked mi rozbehas Coretemp na Vista x64 bez vypinania kontroly podpisov ovladacov, tak ti pogratulujem. To iste TAT. Jedina moznost vo Viste x64 je speedfan.Nihilath píše:No newim musím se smát, každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod ...
Kód: Vybrat vše
[url]http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plochy/programy/universal-vista-inspirat-brico-pack/[/url]- faugusztin
- Začátečník

-
Ach jaj, toto nebudem komentovat. Hlavne bolo slovo x64, nie Vista.jurcja1 píše:mám xp pro.. to je jenom vzhled..
[url]http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plochy/programy/universal-vista-inspirat-brico-pack/[/url]
PS: URL nedavaj do tagu code.
- jurcja1
- Začátečník

-
okfaugusztin píše:Ach jaj, toto nebudem komentovat. Hlavne bolo slovo x64, nie Vista.jurcja1 píše:mám xp pro.. to je jenom vzhled..
[url]http://www.stahuj.centrum.cz/uprava_plochy/programy/universal-vista-inspirat-brico-pack/[/url]
PS: URL nedavaj do tagu code.
- Nihilath
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jasná věc, prostě věř Coretempu 95.4, si tady precti thread o E6750, tam to píše každý, ne po pravdě je to i reálná teplota po osáhání chladiče, kterej při 50°C je skoro studenej, takže veřim že v jadře cpu je opravdu "jen" 50°C. Hojjurcja1 píše:to mám větráky vpředu a vzadu.. Xilence fan 120mm red.. (aux0 + Aux1) a CPU fan . to je kolem cca 2000 RPM (max je 3000.. to když jsem ještě neměl ani jeden přídavný větrák a upravený fan ve zdroji..)a zavřenou case... teď už se to ustálilo.. normal mám omezené větráky CPU na cca 1000-1500 RPM a přední zadní na 700 RPM... když hraju nebo dělám něco náročnějšího tak to zvednu... ještě jsem tě nepochopil jak si to myslel s těma teplotama jako že coretemp ukazuj správně a speedfan klame???Nihilath píše:No newim musím se smát, každej správnej OC týpek snad už dávno ví, že správně teploty ukazuje Coretemp 95.4 a shodou náhod taky novej Everest (oba programy používa zakladatel postu a taky daval foto), takže tomu věř, tyhle teploty máš. Mám to doma to samý (taky mi TAT ukazuje blbosti kolem 20 a everest s coretempem 95.4 asi 32°C, mám Zalman 9500AT), takže tyhle bláboly, že to je nesmysl mít tyhle teploty je blbost a rozhodně si žádných 15°C nepřidávej
JINAK SAMOZŘEJMĚ KLOBOUK DOLŮ PŘED TAKOVÝHLEMA TEPLOTAMA S BOXEM! Ale jak jsem koukal, tak máš vcelku vysoky točky na všech větrákách v CASE a na procáku, takže to podle mě možný je, páč OC bud nemás vůbec nebo málo. Hoj
Jinak mám OC na 3520 Mhz, jak jsem psal v IDLE prumer 35°C a Orthos 55°C
- jurcja1
- Začátečník

-
- jurcja1
- Začátečník

-
- izerS18
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo,jsou to ram.... Dynamic random access memoryjurcja1 píše:ještě otázečka.. DRAM jsou paměti?? a co vlastně zlepším když změním hodnotu u PCI-e ?? to je slot??
Jinak když změníš hodnotu PCI-e, je možnost větší stabilit...Osobně nastavuji 101 či 110 MHz.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- jurcja1
- Začátečník

-
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jurcja1
- Začátečník

-
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Merlinn
- Žlutá karta

-
izerS18 píše:Jo,jsou to ram.... Dynamic random access memoryjurcja1 píše:ještě otázečka.. DRAM jsou paměti?? a co vlastně zlepším když změním hodnotu u PCI-e ?? to je slot??
Jinak když změníš hodnotu PCI-e, je možnost větší stabilit...Osobně nastavuji 101 či 110 MHz.
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- KnOx
- Začátečník

-
- jurcja1
- Začátečník

-
možná zkusim OC na 3.2 GHz.. mám nechat paměti.. tak jak jsou? mám změnit časování.. ? co mám všechno vypnout v biosu u CPU ? takže mám akorát zvednout fsp.. a zkusit orthos na hodinu.. a když to nezpadne tak je to good..? a hlídat teploty.. přes co bych se neměl dostat? (mám BOX chladič) co když to spadne tak co mám zvětšit napětí +0,2 v ?? pci-e nechám tak
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- jurcja1
- Začátečník

-
jak se jmenuje kolonka kde se snižuje násobič..(to je ten násobič procesoru ? ten mám při vytížení na 8 normál na 6..) nakolik ho tak mám asi snížit..? a jaký je poměr mezi zvýšení MHz ku FSB? když mám teď FSP 333 neboli 1333 MHz a když mám násobič procesoru na 8 (tedy max co jde) a FSB dám na 375 Mhz tak jak mám zvýšit napětí?Sicco2 píše:zvyš FSB a sniž násobič pamětí,podle zvýšení Mhz na FSB zvyš napětí na CPU jestli bude potřeba a taky na pamětech,tu PCI-E sběrnici zvedni tak na těch 101 Mhz
- Sicco2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: