Desky s nForce 780i SLI a 790i SLI - problemy, zkusenosti ..

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Stratos píše:90°C :onfire: tak to je masakr. za chvili budou k deskam od Nvidie pribalovat varovani nesahat hrozi popaleni jako to tedka bude nejspsi u 9800X2 :). jako Tahle deska s 90°C k tomu 2x9800X2 a cely se to roztece :)
oni to tam pisou uz minimalne rok, a na GTX a Ultra je to napsane take ...

Striker 2 Formula je prvni deska kterou jsem kdy mel, ktera se z bezpecnostnich duvodu vypina pri prehrati chipsetu ... a deje se to celkem casto - cipset ma normalne kolem 80-ti stupnu!, ale ja kvuli testu nebudu davat vodu na chipset ... to je blbost, ta deska musi fungovat tak jak je ...
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

načo také dosky vôbec dávajú na trh, keď ich nejde normálne uchladiť. A čo potom v lete keď sú teploty v izbách aj o 8°C vyšie ako teraz. A to ju máš v nejakej skrini kde je prievan alebo len tak na stole?
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Maňo píše:načo také dosky vôbec dávajú na trh, keď ich nejde normálne uchladiť. A čo potom v lete keď sú teploty v izbách aj o 8°C vyšie ako teraz. A to ju máš v nejakej skrini kde je prievan alebo len tak na stole?
na stole ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

do 780i SLI bych nesel ani zadara, jedine nF790 ... mensi vyrobni proces a snad i mensi spotreba, problem je v tom ze nF790 stale pouziva jako SB ten zhavej nF570! Bude to zase topeni ... navic abys mohl nF78 musis do NB rvat napeti jak bejk, to se ti ale za chvili sam vypne pocitac tou ochranou - zacarovanej kruh, bez vodnika ani ranu!
M1key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1key »

Stratos píše:kdo by nebyl proti vyrobku kterej se prehrejva az tak moc ze hrozi popaleniny a vyrobek je nestabilni. Jak si vubec dovolej tohle prodat zakaznikovi
no právě se mi pokazil počítač a chci procesor intel a chci taky podporu SLI a tohle je jediný čipset, který to zvládne. Teplota je sice nepříjemná, ale pokud mi ukážeš jedinou desku která zvládne SLI a Intel a není to 780i tak do ní hned jdu...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

M1key píše:
Stratos píše: nj INtel SLI chtel podporovat ale zasahla nvidie prootze vedela ze by pak jeji predrazene a prehrivajici desky nikdo nechtel :) Proste uplne vydiraj lidi co chtej SLI aby kupovaly vyrobky jenom od nich. Pak je nic nenuti davat vic penez do vyvovej aby desky byly chladnejsi a podporovaly aktualni technologie.
tohle já vše vím, ale chci prostě sli a intel a tohle je v této době jediná možnost.
tak te ale cekaj pekny problemy s nestabilitou. Jak zde psal OBR.

cituji
"Striker 2 Formula je prvni deska kterou jsem kdy mel, ktera se z bezpecnostnich duvodu vypina pri prehrati chipsetu ... a deje se to celkem casto - cipset ma normalne kolem 80-ti stupnu!"
Naposledy upravil(a) Stratos dne čtv 7. úno 2008, 19:53, celkem upraveno 1 x.
M1key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1key »

http://www.trustedreviews.com/motherboa ... Formula/p1
We were using a quiet Zalman cooler on the CPU with no fans above the chipset coolers and the Northbridge end of things remained at a steady 45 degrees while the Southbridge was hotter at 60 degrees and it continued to behave with a second 8800 GT in SLI.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

tohle je moje chyba? Recenze pristi tejden ... koukni poradne na screen ...

Obrázek

Tak jeste jednou pro mene chapave: na screenu je BIOS v zakladnim NEPRETAKTOVANEM stavu, ihned po sestaveni desky! Jak sami vidite teplota NB je 73 stupnu! ! ! - muzu potvrdit ze takova je, na chladici neudrzis prst ani desetinu vteriny ... (chladic chladi dva nenazrane nF680 + nF570 ... + nF200 čip)

jasne ze v tomto připade se deska vypinat nebude, protoze ani v zatezi nedosahne na tech 90, co tam vidis jako nastavene pro vypnuti! ALE pokud chces taktovat, musis zvednout voltaz cipsetu ... a to je pak v cudu ... protoze tech 90 dosahne cipset jeste nez dojede do Win, a je restart ...

Reseni jsou tri 1. netaktovat, 2. osadit dva rvouci vetraky na chladic cipsetu, 3. nebo pouzit vodu ...

ja jsem nakonec osadil vetraky a s miren zvysenym napetim jsem ted na frekvenci tesne pdo 500MHz ... a nepada to!

PS. oni si totiz ty zahranicni knedlici v recenzich ani nevsimli ze tahle deska ma jeste jeden cip na sobe, pod oranzovym chladicem - thermal protection chip ... a ten prave vypina tu desku ... takze recenze na prdel ... (kdyz chces dobrou recenzi tak jedine bit-tech.net, tam si toho ale nevsimli take!)

PS: Starej Striker sel provozovat bez tech ventilatorku uplne s prehledem, topil ale slo to ... tahle deska ale proste bez vetraku nebo lepsiho chlazeni NB nefunguje jak ma, v lete pojede jeden restart za druhym ...
Naposledy upravil(a) OBR dne pát 8. úno 2008, 11:59, celkem upraveno 1 x.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Prosím abyste se zdrželi OT a vyjadřovali se pouze k věci.

lehčí průmaz+ velký průmaz, všichni se uklidni, nebudou flámovat, ano víme že chipset topi tak se nehádejte jak děti :roll:
Naposledy upravil(a) Maddogg dne pát 8. úno 2008, 17:49, celkem upraveno 1 x.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
M1key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1key »

to OBR: a co třeba že máš špatnou desku? Já jen říkám že jsem viděl několik recenzí a ani v jedné nebyly tak vysoké teploty a pokud na třech serverech tam nic takového nebylo, tak by se dalo předpokládat, že je asi vadná deska...
a pochybuji že si na zahraničních serverech nevšimli, že je tam ještě jeden čip. Podle mě na zahraničních serverech nejsou zase tak velcí knedlíci.
Stačí si jen pořádně přečíst celý článek
bit-tech:"Despite the large central heatsink, the new nF200 chipset is not located underneath there next to the north bridge – an extra heatsink with the Asus label on it covers that as it adjoins yet another heatsink covering the south bridge too"

PS: Jo a proč teda v těch není nic o nestabilitě?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

M1key a vidis to je prave ta blbost ... pod tim chladicem neni nF200! ale prave thermal control chip ... takze se potvrdilo - jsou to knedlici!
M1key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1key »

tak to jsem nevěděl :oops: . Ale pořád to nemění nic na tom, že v žádném testu neměli tak vysoké teploty a ještě k tomu tu nestabilitu. Já by jsem si tipnul že to bude asi nějaký vadný kousek
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

M1key píše:tak to jsem nevěděl :oops: . Ale pořád to nemění nic na tom, že v žádném testu neměli tak vysoké teploty a ještě k tomu tu nestabilitu. Já by jsem si tipnul že to bude asi nějaký vadný kousek
je to mozne, a nebo treba meri nejak cidlo spatne ... ale takto vysoke teploty jsou divne ... deska jinak fachci v pohode ...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

OBR píše:
M1key píše:tak to jsem nevěděl :oops: . Ale pořád to nemění nic na tom, že v žádném testu neměli tak vysoké teploty a ještě k tomu tu nestabilitu. Já by jsem si tipnul že to bude asi nějaký vadný kousek
je to mozne, a nebo treba meri nejak cidlo spatne ... ale takto vysoke teploty jsou divne ... deska jinak fachci v pohode ...
no kdyz na tom neudrzis prst ani vterinu sou teploty pravdu vysoky :) Jetsly mas doma nakej teplomer tak to skus zmerit rucne kolik to asi ma stupnů.
M1key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1key »

si nejsem moc jistý, jestli to bude na chladiči teplota čipu. Zdá se mi, že to má společného něco s thermodynamikou, ale o té vůbec nic nevím :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

M1key píše:si nejsem moc jistý, jestli to bude na chladiči teplota čipu. Zdá se mi, že to má společného něco s thermodynamikou, ale o té vůbec nic nevím :)
tady se nekdo ucil :)
M1key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M1key »

můžu mít na tebe dotaz OBŘe? vleze se na Striker 2 Formula chladič Noctua NH-U12P? nebude tam tomu něco zavazet?
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Stejne zhavy chipset

Příspěvek od Shaquille »

Zdravim,

da se predpokladat, ze takhle zhavy chipset budou mit desky vsech vyrobcu, nebo ma Asus spatne resene chlazeni? Co treba MSI, nebo EVGA ale ta ma aktivni vetrak.

Mam dobre vetranou skrin Thermaltake Armor, vpredu Noctua 800 ot/min, vzadu stejny. V bocnici je Noctua 1200 ot/min, ale planuju ji nahradit bocnici s 22cm vetrakem.

Chci urcite 2 GK v SLI, mam Q6600 (na P35 desce jel na 3200MHz)... Uchladim ji? :-)

Shaquille
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ten chladic tam vleze, k chlazeni je nutnost osadit ty vetracky ... a pak to funguje, ale rachot je nechutnej
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

OBR píše:ten chladic tam vleze, k chlazeni je nutnost osadit ty vetracky ... a pak to funguje, ale rachot je nechutnej
jak sou ty dva vetraky asi hlasity muzes to zmerit necim?
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“