tohle je moje chyba? Recenze pristi tejden ... koukni poradne na screen ...
Tak jeste jednou pro mene chapave: na screenu je BIOS v zakladnim NEPRETAKTOVANEM stavu, ihned po sestaveni desky! Jak sami vidite teplota NB je
73 stupnu! ! ! - muzu potvrdit ze takova je, na chladici neudrzis prst ani desetinu vteriny ... (chladic chladi dva nenazrane nF680 + nF570 ... + nF200 čip)
jasne ze v tomto připade se deska vypinat nebude, protoze ani v zatezi nedosahne na tech 90, co tam vidis jako nastavene pro vypnuti! ALE pokud chces taktovat, musis zvednout voltaz cipsetu ... a to je pak v cudu ... protoze tech 90 dosahne cipset jeste nez dojede do Win, a je restart ...
Reseni jsou tri 1. netaktovat, 2. osadit dva rvouci vetraky na chladic cipsetu, 3. nebo pouzit vodu ...
ja jsem nakonec osadil vetraky a s miren zvysenym napetim jsem ted na frekvenci tesne pdo 500MHz ... a nepada to!
PS. oni si totiz ty zahranicni knedlici v recenzich ani nevsimli ze tahle deska ma jeste jeden cip na sobe, pod oranzovym chladicem - thermal protection chip ... a ten prave vypina tu desku ... takze recenze na prdel ... (kdyz chces dobrou recenzi tak jedine bit-tech.net, tam si toho ale nevsimli take!)
PS: Starej Striker sel provozovat bez tech ventilatorku uplne s prehledem, topil ale slo to ... tahle deska ale proste bez vetraku nebo lepsiho chlazeni NB nefunguje jak ma, v lete pojede jeden restart za druhym ...