me se teda zda u ATI lepsi prokresleni vetviShit píše:
Nasvětlení scény mě připadá rozdílné.
pouzily vubec u ATI patch na DX10.1? nikde to tam nemuzu vycist
Moderátoři: morke, Walker1134

me se teda zda u ATI lepsi prokresleni vetviShit píše:
Nasvětlení scény mě připadá rozdílné.

Je to na první stránce.Stratos píše:pouzily vubec u ATI patch na DX10.1? nikde to tam nemuzu vycist
Stalker: Clear Sky (DX10/DX10.1, 1.680 x 1.050, 2x TAA/16:1 AF)
Mě se zdá naopak ten obraz "bez jiskry".Stratos píše:me se teda zda u ATI lepsi prokresleni vetvi

nj tak v tom ti nepomuzuShit píše:Mě se zdá naopak ten obraz "bez jiskry".

Hmmm, na screenshotech na PCGH obraz "jiskru" má -> Stalker - Clear Sky: Geforce180.48 vs. Catalyst 8.12Shit píše:Mě se zdá naopak ten obraz "bez jiskry".

To jsou stejné screany (převzaty z PCGH), pouze uploadovány na jiný server => Nějak nerozumím významu Tvojí větyKrteq píše:..na screenshotech na PCGH obraz "jiskru" má..

Překlad:Catalyst 8.12 vs. Geforce 180.48: Visual Quality compared: Introduction
...While texture filter optimizations can be deactivated separately from the Shader Replacements on Geforce cards, AMD combines both in the Catalyst A.I. and even with deactivated A.I. several optimizations are active. Furthermore Catalyst A.I. tends to under-filter textures. The result: sharper but susceptible to flickering.

Na to jsi přišel jak? Typ stínů a jejich vytvoření si nevymýšlí ovladač, ale programátoři. Záleží na nich, jaké aspekty budou nebo nebudou brány v úvahu při vykreslení stínu. Pokud jsou stíny navržené tak, že jsou stejně dlouhé pro všechny pražce, neudělá s tím ovladač nic, i kdyby se pánové v ATi na uši stavěli. Pokud je ovladač korektní, vykreslí stíny tak, jak je navrhli vývojáři hry. Ovladač může ošidit nějaký typ filtrace, nebo stíny vynechat úplně, ale těžko bude měnit jejich délku - není mi jasné, proč by to měl ovladač dělat a čeho by tím dosáhlHerkis píše:nezávisí na tom, jak vysoko pražec vystupuje ze země, což je samozřejmě špatně.

snad tyhle optimalizace nebudou i v dalsich hrachHerkis píše: Vyčkejme na další verze ovladačů, třeba uvidíme, jak to ve skutečnosti je.

V tom může být zakopaný pes. FC2 určitě nepočítá stín jen od jednoho zdroje. Ten stín "navíc" může být např. od světlého mraku na obloze, u kterého je špatně vypočtena výsledná intenzita.no-X píše:...A připadá mi mnohem pravděpodobnější, že objekty nějaké (byť nepříliš korektní) stíny mají, než aby si driver dokázal vymyslet stíny z ničeho