Projekt Samurai

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Alan Wake
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Projekt Samurai

Příspěvek od Alan Wake »

martinnovak8 píše:Jj psal to,to je napájení,myslím že je i matná vhodnější :)
Jak jsem se na ty fotky podíval znovu, tak mi to došlo...sorry..:) No, nevím...zda je matná vhodnější. Teď ten matný předek samozřejmě sedí k těm šasi, ale důležité je, jak to bude vypadat kompletní a hlavně s tím bambusem.
Moje sestavička - CPU : AMD Athlon 64 X2 3800+ 2,0GHz @ 2,6GHz BOX cooler (coming soon : Thermalright Ultra 120 cooler), MB : DFI LP UT NF4 SLI-DR Venus, VGA : Gigabyte NX7900GTX 512MB PCI-E 650/1600 @ 701/1808, HDD : Seagate SATA 200 GB, Operační paměť : 2x1GB G-Skill F1-4000USU2-2GBHZ, Power Supply : Enermax Liberty 620W Modular System, Kláveska : Logitech G15 Gaming Keyboard, Hlodavec : Logitech MX1000, Audio System : Logitech Z-2300, Monitor : Sony SDM-HS73 LCD 17"

Mafia2Forum.com - Největší mezinárodní portál o Mafii 2
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Great job :!:

Už po shlédnutí první strany mi spadla čelist... jen tak dál :worship:
Darsilius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darsilius »

Moc pěkná práce...těším se na pokračování :) ;)
Motherboard: Gigabyte P35-DS3..F10
Procesor: C2D E6750 3,2 Ghz, cooler: cm gemin II
Vga: His Ati HD3870 854/2450, cooler: accelero S1
HDDs: samsung F1 640GB+ WD 250 GB,
Ram: A-data vitesta extreme edition 4GB cl4 800Mhz
Case: Sharkoon Rebel 9 (Ati casemod)
H.o.m.i.e.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H.o.m.i.e. »

:shock: Nádhera. Není co vytknout.
Obrázek
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Som ohromený :shock: len neviem či k tomu bude pasovať tá bambusová "vec" :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Skacee
Nováček
Nováček

Rychlý update

Příspěvek od Skacee »

Posílám další fotky, upozorňuji, je to z půlky práce, takže je to velmi, velmi orientační, nehotové, nečisté (ale pro představu dostačující), jak to celé bude vypadat.

Case už má po dnešku nový bambus kabát, nalepený, nutno upozornit, že druhý v pořadí, protože první verze (Ikea) padla za vlast nevhodně zvolenému odstínu lazury... :sad: Takže nakonec bambus Cupák, přírodní, povrch samozřejmě mat - lak Valejo. Problém trochu širší proužky rolety => horší kopírování požadovaného tvaru, ale nějak ještě budu muset některé partie doladit.

Dalo to celkem zabrat, a ještě dá - broušení, tmelení a ještě lakování. Chtěl jsem tam nechat jenom bambus, ale když jsem na předek a zadek zkusil dát tu gumovou lemovku, tak se mi to
líbí více a nechám to asi s tím. Otvory pro fany budu dělat příští týden.

Dřevěné profily pod kabát...
Obrázek

Obrázek

Předek:
Obrázek

Zadek:
Obrázek

Bok, bohužel trošku zkreslený, příště pošlu lepší fota:
Obrázek

Na prostředek příjde ještě japonský znak:
Obrázek

Elektřina:
Obrázek
Trošku divočejší, ale snázší odletovat...

Podložky jen tak na okraj:
Obrázek

Obrázek
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

parada, az na ten silnoproud....zaizoluj to poradne :evil: lepsi rezat smrstovacku pri odletovavani nez prijit k urazu nahodnym dotykem
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

škoda bez toho bambusu se mi to líbilo víc, ale to je tvoje věc...ale stále se mi to moc líbí
Naposledy upravil(a) martinnovak8 dne ned 15. lis 2009, 00:53, celkem upraveno 1 x.
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Mno ... hezky, ale nesedne mi tam ta cervena :( mozna oranzova by byla husta, ale cerna by tam byla uplne v klidu ... ta cervena to IMHO dost rusi, jako celek ...
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Oranžová by tam vypadala pěkně, to je pravda. Ale jinak mazec, moc pěkný. Zase něco jinýho. :up:
Ryzen 7 9800X3D + Lian-li Galahad 360; MSI MPG X870E EDGE TI WIFI; G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x32GB 6000 MHz; XFX Quicksilver AMD Radeon RX 9070 XT White Magnetic Air 16G ; SSD: Samsung 990 EVO Plus - 1TB + Samsung 980 PRO - 1TB + Crucial MX500 - 250GB; HDD: WD Blue - 1TB; Corsair RM850X White 850W, NZXT H7 Flow Black&White
Rhino.M
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rhino.M »

Velmi povedený kus práce. Líbí :!:
Now working on Project Gaia
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=22340
CPU: Intel C2D E8400 MB: Gigabyte GA-P35-DS3 RAM: 2x 1024MB DDR2 A-data 800 MHz EE GPU: GAINWARD BLISS GTX260 Golden Sample PCIe OS: WinXP Pro SP3 CD/DVD: Lite-On SHW-16H5S LightScribe Case: CoolerMaster Dominator CM 690K Power: ATX Fortron 400W
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

S oranžovou též souhlasím, ale jinak to máš moc pěkný. Takže na srazu se pokocháme live :).
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Tak jestli toto bude k vidění na srazu tak se těším :)
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
martinnovak8
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinnovak8 »

Tak ještě bych snad dal do flexa ty kabely od těch předních fanů, moc tam vyčnívají.
Naposledy upravil(a) martinnovak8 dne ned 15. lis 2009, 00:53, celkem upraveno 1 x.
Skacee
Nováček
Nováček

Projekt Samurai update

Příspěvek od Skacee »

Další update:

Po zakrytí bambusem jsem musel udělat další díry pro boční ventilátory:

Obrázek

Obrázek
Otvory přesné sedí na pozici ventilátorů - vnitřek měl rezervu.

Obrázek

Obrázek
120 mm mřížky jsou moc malé a tak jsem koupil 2x140 mm. Pěkně to prokouklo. Samozřejmě otvory jsem ještě zvětšil a tak zase úpravy a úpravy...Asi budu muset zadek změnit a ten červený akryl s mřížkou vyměnit za černou 120 mřížku. U této stavby prostě platí 3x (změna) a dost. :(

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Pod tyto větrací díry příjdou 2x 140 mm fany - šroubovaný hliníkový rámeček s měděnými háčky - romantické, ale ne vždy praktické...

Obrázek

Obrázek
Ventilátory při testech ukázali jednu chybu: nástřik plničem a barvou nebyl rovnoměrný, takže byly pěkně nevyvážené a brutálně na pružinkách vybrovaly. Vibrace byly tak silné, že rozechvívaly celou case. Musel jsem je dovažovat plastelinou. Teď je to v klidu a na konstrukci se žádné vibrace nedostanou.

Příchytné šroubky s gumovou podložkou ucvaknutou z hadice.

Obrázek

Celé to bude položené asi takto:
Obrázek
Počkejte až zaplním vnitřek!

Obrázek
Detail úchytu horního krytu ke kovové konstrukci (vnitřek bude černý), 6x imbus M6...Docela složitá konstrukce - viz nakres:
Obrázek

Obrázek
Po upravě na M3. Namontované vypadají docela dobře...Imbus klíč asi bude součástí case... :)

Zítra přidám mod Ati 4850 s Accelerem.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Nechceš to vyrábať na zákazky ? :lol:
Mimochodom tá ATina trochu mešká (neviem sa dočkať, tento mod ma fakt neuveriteľne zaujal)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

RiCK píše:Nechceš to vyrábať na zákazky ? :lol:
Kdyby to vyráběl na zakázky, zákazník by se nedoplatil, protože lidská práce v tomto směru je k nezaplacení. :roll:
RiCK píše:neviem sa dočkať, tento mod ma fakt neuveriteľne zaujal
Přesně tak, máš to moc pěkné a za poměrně dlouhou dobu je tu opravdu povedený mod. Jen tak dál. :up:
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
Airm@n64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Airm@n64 »

Je to fakt nádhera.Myslel jsem že ten bambus tam bude ypadat špatně,ale vypadá fakt skvěle..
ASRock X670E Steel Legend , AMD 7800x3D - Vodnik , FURY 64GB 6000MHz CL36 EXPO , FURY Renegade NVMe 1TB , Samsung 980 , RTX 5070 , Corsair RM850i
Skacee
Nováček
Nováček

Projekt Samurai update

Příspěvek od Skacee »

Zdravím a díky za pochvaly! Ty imbusy by se vešli tak do 10 Kč, za kus. Není to tak náročné, když jsou přípravky... :wink:

Slíbená Ati 4850. Pár problémů pořád s tím je, hlavní, že má PWM regulaci a tyto Scythe 100mm Slip streamy ne. Ale hlučnost byla minimalní při testech, takže to zatím moc neřeším. Časem. Teď jenom vyzkoušet zátěž, jak dopadnou teploty. Drátky jsem stříknul černým Motipem...Pasivní chladič nejmenované značky...Pěkně se to tam vleze, Ale bohužel už to je na 3 sloty...

Obrázek

Obrázek

Toto nejsou cigarety,
Obrázek

ale pro mně docela užitečná novinka (a překvapivé řešení pro můj problém s chlazením) od Nanoxie - adaptér PWMX (4 pin) na 3 pin, použiji to pro chlazení okolo CPU, protože 140 ventilatory nejsou PWM. Stojí 150 Kč, a doopravdy funguje. 8-)

Obrázek

Rozdvojka Y na ventilatory - smršťovku jsem udělal delší a pak ji oříznu a mám přesné okraje, které pak začerním. Nevíte, kde se dají sehnat tyto spojky na 3 pin - vždycky je musím z něčeho kanibalizovat a GES, GME je nemají?
Obrázek
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Ty na ventilátory v gme mají, a ty druhé netuším, nevidím pořádně jak vypadaj. Mohl bych se ti kouknout do katalogu...
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Odpovědět

Zpět na „Projekty“