MB: ASUS M2N-VM HDMI - nForce 630a
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3GHz
GPU: ATI Sapphire HD3650 512MB DDR2
RAM: Kingston 4x1024MB DDR2 800MHz
HDD: Samsung HD321KJ - 320GB
Zdroj: Fortron ATX-400PNF 400W
OS: Windows Vista Ultimate SP1 (později SP2)/ nyní i XP SP3
Vše to začalo problémem se zvukem:
Asi před dvěmi měsíci se mi ještě za XP SP3 stávalo to, že mi samovolně vypadával zvuk (zvukovka je integrovaná v desce, je to nějakej Realtek), prostě to jelo, jelo a najednou vypadlo, jakoby se zasekly ovladače zvukovky, ovladač Realtek mi ukazoval, že nemám zapojenej jack u sluchátek, ale já ho zapojenej měl, prostě se to seklo a nereagovalo. Jenže kdyby nešel jenom zvuk, tak bych si třeba pustil hudbu, ale neslyšel bych jí, ale nešla mi pustit ani hudba, ani filmy a dokonce ani nějaké hry, prostě tam byla nějaká kolize a spousta aplikací z toho nechtěla naběhnout. Přeinstaloval jsem tedy systém, avšak i po všech nainstalovaných ovladačích to stále nešlo, když to vypadlo, tak se to někdy třeba za 5 minut zase nehodilo a jelo to dál, ale někdy se to už nenahodilo a když jsem PC restartoval, tak se ten ovladač vůbec nenačetl. Občas pomáhalo to, že sem PC nechal třeba hodinu nebo rovnou celou noc vypnutý, tak to po zapnutí zase jelo, dokud se to znova neseklo. Pak jsem kvůli jiným problémům nainstaloval Visty Ultimate a s těma to vypadalo, že to jede, ale teď se mi ten problém znova objevil. Úplně to stejné, jako u XP, je tam nějaká kolize, že to někdy jde a někdy ne a že se to po delším vypnutí zase nahodí a já nevím co s tím. Prostě zvuk šel, pak se to seklo a oznámilo mi to, že se odpojil konektor (přitom byl stále v jacku), nešly spustit hry ("Bla.exe přestal pracovat") a když jsem třeba něco náhodou hrál, tak když to vypadlo, tak se sekla celá hra a spadlo to (to se dělo u WoW, CoD2, GTA4, GRID...), flashnul sem BIOS, reinstaloval ovladače zvuku, chipsetu, prostě všeho co šlo, pak jsem zkusil odinstalovat ovladače tý zvukovky a zakázat jí v domění, že budu sice beze zvuku, ale ty hry půjdou, jenže když teď spustím jakoukoliv hru, tak to 10 sekund jede plynule a pak se to tak na 15 sekund zpomalí na 3 FPS a takhle furt dokola (i po nainstalovaání ovladačů zpět se to takhle seká), prostě to nespadne ale takhle se to seká, zkusil sem teda přeinstalovat systém, ale i na úplně novym systému, na kterym sem ještě nenainstaloval ovladače zvukovky, tak se WoWko (jediná hra, kterou sem zkusil) zase sekala úplně stejně, jako předtim... jediná hra, která mi jede, je Live for Speed, ale jinak se všechno ostatní seká... je to stejnej problém, jako když jsme PC koupili, ale pak sme to zavezli zpět do obchodu a tam nám vyměnili deksu za lepší typ (původně tam byla M2A-MX) a od tý doby to už jelo celej rok dobře... nyní jsem zkusil nasadit XP, všechno doinstaloval, včetně SP3 a všech ovladačů, zvuk zatím nevypadává, takže zvuk je možná vyřešený, ale ty hry se zase sekají... prostě chvíli to jede plynule, pak se to zpomalí na 3-4FPS a pak zase plynule a takhle furt dokola... už nevim co dělat, DMA u disku mám zaplé, RAMky sem zkoušel různě přehazovat a vyndavat, ale ve všech kombinacích se to sekalo, kvůli původnímu problému se zvukem jsem na aukru vydražil externí zvukovku Creative Sound Blaster Live 5.1, až mi dojde, tak jí zkusím, nevím, jestli se to tím spraví, ale přecejenom ten problém se sekáním her vznikl z toho problému se zvukovkou, ale když se zvukovka očividně spravila, tak by hry měly taky, ale tomu se tak nestalo... takže nevím, jestli to furt koření z té zvukovky a nebo se náhodou problém se sekáním objevil ve stejnou chvíli jako problém se zvukovkou... no prostě už nevím, co dělat, kdyby ste někdo věděl cokoliv, co by mohlo pomoct, tak to sem prosím napište, budu vděčný