![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
EDIT: nevíte někdo, můžou se fotit 15-leté holky svlečené? Nechci mít průser
![Laugh :lol:](./images/smilies/laugh.gif)
Tak na to ti prakticky stačí jakákoliv DSLR, možná i nějaká ta EVF ... jen to chce hodně světla.Accuphose píše:chci nějakej foťák co udělá pěkný fotky bez šumu
Accuphose píše:chci nějakej foťák co udělá pěkný fotky bez šum
myslím, že na něco takového můžeš zapomenout ... "nic nenastavovat, jednoduché na obsluhu" => kompakt => olejomalba i na nejnižší ISO.Accuphose píše:chci něco co odvede dobrou práci a nemusím nic nastavovat, případně to bude jednoduché na obsluhu....
Špatné přirovnání ... to co dokáže středoformát za půl mega s objektivem za čtvrt, tak o tom si můžou nechat všechny DSLR zdát.Accuphose píše:Abych to přirovnal, dá se koupit kolo za 300,000 nebo za 200,000 ale já třeba dokážu složit kolo za 50,000 - které sice nebude z karbonu, ale váhově, vlastnostma a výdrží na tom bude možná ještě lépe než to kolo za 200,000...
jestli to mám chápat tak, že chceš za 12k dokonalý foťák, tak na to rovnou zapomeň.Accuphose píše:Dneska jsou dobrý kamery za 12 000 korun, takže těžko bych dal víc peněz za foťák...
Tohle je slovo do pranice. Věřím že takový fotoaparát Pentax K7 se slušným objektivem si dá tvoji kameru za 12000 na svačinku i se stativem.Accuphose píše:
Dneska jsou dobrý kamery za 12 000 korun, takže těžko bych dal víc peněz za foťák...
Mě se u DSLR líbí to že je poměrně dobře funkční i plně automatický režim což se u kompaktů moc říct nedá. Když jsem se díval na pár prvních cvaků s K100D tak jsem byl překvapený jak dobře to fotí. Další pravda je ta že jsem o nastavování clony, času neměl ani tušení, vše jsem se naučil zkoušením, věřím že to zvládne taky.Smith píše:myslím, že na něco takového můžeš zapomenout ... "nic nenastavovat, jednoduché na obsluhu" => kompakt => olejomalba i na nejnižší ISO.
schová ale len v niektorých oblastiach. inak bude vo všetkom lepšia tá kamera za tých 12k. Tam kde je potreba malú hĺbku ostrosti si s kamerou za pár korún ani neškrtneš, teda väčšie čipy sú v kamerách tak od 150k kč a stále nemáš možnosť výmenných objektívov. Takže tu je obrovská výhoda možnosti natáčania u zrkadloviek. Za pár korún sa kúpi svetelný objektív kľudne MF, keďže AF zatiaľ tuším nikto neponúka u videa. Ďalšia výhoda je použitie špeciálnych objektívov (to ale u pentaxu odpadá až na nejaké FE) ako sú TSE, FE, či teleobjektívy 600/4, 800/5,6 s ktorými som už videl krásne videá prírody. Inak ale všetky ďalšie výhody patria kamerám a to aj tým lacným. Možnosť zoomovať (neviem ako by si držal zrkadlovku zoomoval a ešte preostroval), autofocus, a plynulé video pri pohybe kamery. Tak isto asi komfort ovládania atď. Takže video v zrkadlovke môže byť dobré keď nemáš státisíce na kameru s veľkým čipom, výmennými objektívmi a v neposlednej rade na tie objektívy, ktoré sú ďaleko drahšie ako ti k DSLR, a použiješ ho na pár statických scén kde chceš niečo špeciálne, čo ti bežná kamera neponúkne.Fox_25 píše:
Tohle je slovo do pranice. Věřím že takový fotoaparát Pentax K7 se slušným objektivem si dá tvoji kameru za 12000 na svačinku i se stativem.
Šel bych do 5D MkII ... fullframe je prostě lepší než jakýkoliv crop.Fox_25 píše:jestli K7 nebo bazarový canon 5D mark II, nebo bazarovou K7. Pro K7 hovoří cena, kompatibilita bajonetu se starým K systémem, velmi kvalitní ful HD video. Pro 5D zatím hovoří full frame čip.
A taky s velkým rizikem...Rhino.M píše:To sem výše psal. Z bazaru budeš mít více muziky za málo peněz...
Tak si v první řadě ujasni pár věcí ... co všechno chceš fotit a kolik do toho chceš skutečně investovat, jak pěnez, tak času.Accuphose píše:Až budu fotit 2-3 roky a projde mi rukou řada foťáků, tak nebudu potřebovat poradit, budu vědět kolik co stojí a co a za jakou cenu je možné, nebude pro mě problém nalézt optimální řešení.
Jestli budeš chtít otestovat sedmičku, tak vím, kdo jí má... Stačí říct.Smith píše:Já mám v plánu letos upgrade a vzhledem k tomu, že platformu měnit nebudu, tak na výběr mám 3 stroje: 7D, 5D MkII nebo bazarový 1D MkIII.
Zatím to má čas ... stále mi chybí drtivá většina financíTrinom píše:Jestli budeš chtít otestovat sedmičku, tak vím, kdo jí má... Stačí říct.