Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka

Příspěvek od bubanek »

Co jsem našel tak se to týkalo karet Gigabyte.
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Takže taktéž hlásím problém s MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC. Jenže v mém případě pc s kartou prostě nenajede. Prozkoušel jsem všechny možné kombinace PCIE slotů, napájení atd. Jelikož s integrovanou HD4000 všechno jede, je 7850 pravděpodobně vadná, takže ji jdu zítra vrátit. Po přečtení tohoto threadu si značně promyslím, zda koupím zase AMD. Škoda.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

To snad není možný, to bude s něčím haprovat, přece není možný aby někomu 10 karet nefungovalo a někomu zas jo... :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Tak to, co se stalo v mém případě, se může stát u každého nového hardwaru, jednou jsem podobnou věc zažil s deskou, byla prostě DOA (dead on arrival). Nicméně zrovna na czc.cz je u zmiňované GB 7850 OC poruchovost vysokých 11,1 %, takže chyba někde bude...
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já vím že ty 7850 maj hodně problémy, ale je to hodně smůla dostat několik karet a všechny špatný. Já měl v PC 2 různý 7850 a žádnej problém :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Tak to míš holt štěstí, no :) To já naopak mám letos na HW jen smůlu, musel jsem kvůli vadě vrace skříň a teď i grafiku.

Tipuji, že pokud se jedná o HW chybu, tak může postihnout všechny karty, jen se u některých projeví a jinde ne. Jako byla u chipsetu P67 chyba v revizi B2. Nebo to může být kiks ve výrobě, ale to už hodně spekulujeme.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Proč vám to nefunguje ? Protože tu jste všichni amaterský patlalové a neumíte používat mozek. Instaloval jsem desítky HD7800 a žádná problém neměla.
bagger
Nováček
Nováček

Příspěvek od bagger »

na urcite problemy so stabilitou a kompatibilitou serie HD7800 uz zial upozornili aj na tomshardware 5.3.2012 :(
http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... 48-21.html
Intel i5-3470, Noctua NH-U12P SE2, Asus P8Z77-M PRO, Kingston 2x8GB HyperX 1600MHz DDR3, Palit GTX 1060 3GB, Samsung 850 EVO 250GB, Samsung HD103SJ 1TB, 2x Noctua NF-S12B ULN, Enermax Liberty 620W, Fractal Design Define Mini, Emu 0404 USB, Philips BDM 3270QP/00, SEAS 3-Way Classic, mkII by Troels Gravesen, DPA 222mkII,..
Dynasty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dynasty »

Takže patřím mezi vás pánové :x
Koupil jsem minulý týden HD 7850 1GB verzi, netaktovanou od Sapphire!
Zítra to vezu na reklamaci a jelikož jsem ve 14denní lhůtě tak budu požadovat vrácení peněz a koupím něco od staré dobré Nvidie 8-)
Když to tady tak čtu tak ani nemám zájem o výměnu za druhou... :|
mám pocit, že tady někdo něco pěkde doje*bal...
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

rigix píše:Proč vám to nefunguje ? Protože tu jste všichni amaterský patlalové a neumíte používat mozek. Instaloval jsem desítky HD7800 a žádná problém neměla.
Upřímně, možná budeš větší IT odborník než my všichni dohromady, ale tvůj příspěvek o tobě jako člověku leccos vypovídá. Nechápu potřebu některých lidí rýt do ostatních, aniž by o záležitosti cokoliv věděli. Howgh, nebudu krmit trolla.

Abych nebyl OT - bůhví, kde ten problém je. Pokud je problém v driverech, bylo by to už dávno opraveno. Pokud by byl problém v návrhu karty určitým výrobcem, nevyskytoval by se plošně napříč výrobci. Z toho mi plyne, že je cosi shnilého v návrhu čipu. AMD mě zklamala, že se k problému nepostavila čelem, přitom co jsem četl, prodejci reklamace v těchto věcech řeší promptně a sami přiznávají, že karty jsou nestabilní.
Dynasty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dynasty »

Kedlub64
jak jsi uspěl s vracením karty?
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

No bohužel stále čekám, poště trvalo dlouho doručit zásilku, zítra bych mohl mít jasno. Ono v mém případě byla karta spíše vadná z výroby. Nemluvě o tom, že když jsem kartu balil, zjistil jsem, že chladič je na jednom místě poškrábaný a v balení chybí CF můstek. Takže bůhví, co jsem to měl za kus...

Obecně pokud jsi kartu koupil v nějakém větším eshopu (CZC nebo Alfa) není většinou dle mých zkušeností s vrácením zboží ve 14-denní lhůtě problém.
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Kedlub64 píše:No bohužel stále čekám, poště trvalo dlouho doručit zásilku, zítra bych mohl mít jasno. Ono v mém případě byla karta spíše vadná z výroby. Nemluvě o tom, že když jsem kartu balil, zjistil jsem, že chladič je na jednom místě poškrábaný a v balení chybí CF můstek. Takže bůhví, co jsem to měl za kus...

Obecně pokud jsi kartu koupil v nějakém větším eshopu (CZC nebo Alfa) není většinou dle mých zkušeností s vrácením zboží ve 14-denní lhůtě problém.
Klasika nekdo ji mel, zjistil ze je v "pytli" a vratil ji do 14 dnu a ty jsi pak koupil grafiku ktera mela byt nova ale nejakej expert uz ji "odzkousel"...Tohle se mi stalo v czc...reklamoval sem 2x HD 7870 obe spatny chyba jako u HD7850 tak sem chtel vratit prachy oni ze jo ale o 1000,- kc min a bral sem HD 7950 kterou sem si musel vyzvednout na prodejne...Byl to sapphire,na otazku proc neni na karte ochrana folie a proc je karta zapatlana nejakym prasetem mi prodavac rekl ze je to s vyroby a ze mam bejt v klidu...Nuze ok vzal sem kartu zapojil fungovala jen neumela drzet rozliseni furt blbla s meritkem lcd tak sem ji vratil a bral Gigabyte ktera nebyla skadem a cekal sem 14 dni ale byla jistota vicemene ze kartu mi daj novou...
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

No to je tedy pěkné, když už ani v tomhle člověk jinak serióznímu obchodu nemůže věřit. :evil:

Přitom by vše vyřešila pečeť na balení od výrobce - jako má třeba Intel na krabičkách od procesorů.
Dynasty
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dynasty »

Ahojte,

Takže jsem byl dnes na Zlínské pobočce CZC vrátit tuto kartu i s průvodním dopisem. Milá pracovnice kartu převzala i s dopisem, otevřela, zkontrolovala a zeptala se, co bylo za problém. Sdělil jsem, že s kartou nejsem spokojen a domnívám se, že nepracuje tak jak by měla i s nejnovějšími ovladači. V dopise jsem se pak vyjádřil, že uplaťnuji svoje práva a požaduji vrácení financí. Reklamace byla vyřízena, podepsal jsem papíry, že peníze chci odeslat na svůj bankovní účet a odporoučel jsem se.
Upozorňuji, že jsem tak učinil ve lhůtě 14 dní!

Dotaz na Kedlub 64: potřebuji poradit jakou kartu vzít místo ní? co bereš ty? 8-)
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

No až mi vrátí peníze, koupím asi GTX 660. Pravděpodobně tuto:
http://www.czc.cz/asus-gtx660-dc2-2gd5/ ... ce+GTX+660
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Kedlub64 píše:No až mi vrátí peníze, koupím asi GTX 660. Pravděpodobně tuto:
http://www.czc.cz/asus-gtx660-dc2-2gd5/ ... ce+GTX+660
Priplat 1300 a vem HD 7950
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
Luda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luda »

ja sem mel 7850 od sapphire a sem tam mi taky hazela cernou obrazovku.ted mam 7950 (gigabyte) a u te mi pro zmenu sem tam zamrzne cely pocitac u prehravani na youtube.AMD to s touhle generaci dost posralo.
CPU : Ryzen 7 7800X3D | RAM : G.Skill FLARE X5 32GB@6000MHz cl: 28 | MB : ASUS STRIX B650E-F | GPU : RTX 5080 (Gigabyte) OC 3200/36000 MHz | Chladič : Be quiet! Light Loop 360 mm | Zdroj : Corsair RM850x | Zvuk : Xonar Phoebus | SSD : Samsung 990 Pro 1TB | Skříň : Fractal Design 7 | Monitor : Alienware QD-OLED 34"
Kedlub64
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kedlub64 »

Tak 7950 je v současnosti super kup, ale já osobně bohužel v momentálních podmínkách nemohu do počítače tolik vrazit. Cena GTX 660 je pro mě v podstatě limitem.
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

Mně v alfě reklamaci neuznali - prý se závada neprojevila. :onfire:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“