Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- bubanek
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte HD 7850 OC - cierna obrazovka
Co jsem našel tak se to týkalo karet Gigabyte.
- Kedlub64
- Začátečník

Takže taktéž hlásím problém s MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC. Jenže v mém případě pc s kartou prostě nenajede. Prozkoušel jsem všechny možné kombinace PCIE slotů, napájení atd. Jelikož s integrovanou HD4000 všechno jede, je 7850 pravděpodobně vadná, takže ji jdu zítra vrátit. Po přečtení tohoto threadu si značně promyslím, zda koupím zase AMD. Škoda.
- Riku
- Začátečník

To snad není možný, to bude s něčím haprovat, přece není možný aby někomu 10 karet nefungovalo a někomu zas jo... 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Kedlub64
- Začátečník

Tak to, co se stalo v mém případě, se může stát u každého nového hardwaru, jednou jsem podobnou věc zažil s deskou, byla prostě DOA (dead on arrival). Nicméně zrovna na czc.cz je u zmiňované GB 7850 OC poruchovost vysokých 11,1 %, takže chyba někde bude...
- Riku
- Začátečník

Já vím že ty 7850 maj hodně problémy, ale je to hodně smůla dostat několik karet a všechny špatný. Já měl v PC 2 různý 7850 a žádnej problém 
PS5 Pro | LG OLED CX55
- Kedlub64
- Začátečník

Tak to míš holt štěstí, no
To já naopak mám letos na HW jen smůlu, musel jsem kvůli vadě vrace skříň a teď i grafiku.
Tipuji, že pokud se jedná o HW chybu, tak může postihnout všechny karty, jen se u některých projeví a jinde ne. Jako byla u chipsetu P67 chyba v revizi B2. Nebo to může být kiks ve výrobě, ale to už hodně spekulujeme.
Tipuji, že pokud se jedná o HW chybu, tak může postihnout všechny karty, jen se u některých projeví a jinde ne. Jako byla u chipsetu P67 chyba v revizi B2. Nebo to může být kiks ve výrobě, ale to už hodně spekulujeme.
- rigix
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Proč vám to nefunguje ? Protože tu jste všichni amaterský patlalové a neumíte používat mozek. Instaloval jsem desítky HD7800 a žádná problém neměla.
- bagger
- Nováček

-
na urcite problemy so stabilitou a kompatibilitou serie HD7800 uz zial upozornili aj na tomshardware 5.3.2012 
http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... 48-21.html
http://www.tomshardware.com/reviews/rad ... 48-21.html
Intel i5-3470, Noctua NH-U12P SE2, Asus P8Z77-M PRO, Kingston 2x8GB HyperX 1600MHz DDR3, Palit GTX 1060 3GB, Samsung 850 EVO 250GB, Samsung HD103SJ 1TB, 2x Noctua NF-S12B ULN, Enermax Liberty 620W, Fractal Design Define Mini, Emu 0404 USB, Philips BDM 3270QP/00, SEAS 3-Way Classic, mkII by Troels Gravesen, DPA 222mkII,..
- Dynasty
- Nováček

-
Takže patřím mezi vás pánové
Koupil jsem minulý týden HD 7850 1GB verzi, netaktovanou od Sapphire!
Zítra to vezu na reklamaci a jelikož jsem ve 14denní lhůtě tak budu požadovat vrácení peněz a koupím něco od staré dobré Nvidie
Když to tady tak čtu tak ani nemám zájem o výměnu za druhou...
mám pocit, že tady někdo něco pěkde doje*bal...
Koupil jsem minulý týden HD 7850 1GB verzi, netaktovanou od Sapphire!
Zítra to vezu na reklamaci a jelikož jsem ve 14denní lhůtě tak budu požadovat vrácení peněz a koupím něco od staré dobré Nvidie
Když to tady tak čtu tak ani nemám zájem o výměnu za druhou...
mám pocit, že tady někdo něco pěkde doje*bal...
- Kedlub64
- Začátečník

Upřímně, možná budeš větší IT odborník než my všichni dohromady, ale tvůj příspěvek o tobě jako člověku leccos vypovídá. Nechápu potřebu některých lidí rýt do ostatních, aniž by o záležitosti cokoliv věděli. Howgh, nebudu krmit trolla.rigix píše:Proč vám to nefunguje ? Protože tu jste všichni amaterský patlalové a neumíte používat mozek. Instaloval jsem desítky HD7800 a žádná problém neměla.
Abych nebyl OT - bůhví, kde ten problém je. Pokud je problém v driverech, bylo by to už dávno opraveno. Pokud by byl problém v návrhu karty určitým výrobcem, nevyskytoval by se plošně napříč výrobci. Z toho mi plyne, že je cosi shnilého v návrhu čipu. AMD mě zklamala, že se k problému nepostavila čelem, přitom co jsem četl, prodejci reklamace v těchto věcech řeší promptně a sami přiznávají, že karty jsou nestabilní.
- Dynasty
- Nováček

-
Kedlub64
jak jsi uspěl s vracením karty?
jak jsi uspěl s vracením karty?
- Kedlub64
- Začátečník

No bohužel stále čekám, poště trvalo dlouho doručit zásilku, zítra bych mohl mít jasno. Ono v mém případě byla karta spíše vadná z výroby. Nemluvě o tom, že když jsem kartu balil, zjistil jsem, že chladič je na jednom místě poškrábaný a v balení chybí CF můstek. Takže bůhví, co jsem to měl za kus...
Obecně pokud jsi kartu koupil v nějakém větším eshopu (CZC nebo Alfa) není většinou dle mých zkušeností s vrácením zboží ve 14-denní lhůtě problém.
Obecně pokud jsi kartu koupil v nějakém větším eshopu (CZC nebo Alfa) není většinou dle mých zkušeností s vrácením zboží ve 14-denní lhůtě problém.
- Ukuk
- Začátečník

Klasika nekdo ji mel, zjistil ze je v "pytli" a vratil ji do 14 dnu a ty jsi pak koupil grafiku ktera mela byt nova ale nejakej expert uz ji "odzkousel"...Tohle se mi stalo v czc...reklamoval sem 2x HD 7870 obe spatny chyba jako u HD7850 tak sem chtel vratit prachy oni ze jo ale o 1000,- kc min a bral sem HD 7950 kterou sem si musel vyzvednout na prodejne...Byl to sapphire,na otazku proc neni na karte ochrana folie a proc je karta zapatlana nejakym prasetem mi prodavac rekl ze je to s vyroby a ze mam bejt v klidu...Nuze ok vzal sem kartu zapojil fungovala jen neumela drzet rozliseni furt blbla s meritkem lcd tak sem ji vratil a bral Gigabyte ktera nebyla skadem a cekal sem 14 dni ale byla jistota vicemene ze kartu mi daj novou...Kedlub64 píše:No bohužel stále čekám, poště trvalo dlouho doručit zásilku, zítra bych mohl mít jasno. Ono v mém případě byla karta spíše vadná z výroby. Nemluvě o tom, že když jsem kartu balil, zjistil jsem, že chladič je na jednom místě poškrábaný a v balení chybí CF můstek. Takže bůhví, co jsem to měl za kus...
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Kedlub64
- Začátečník

No to je tedy pěkné, když už ani v tomhle člověk jinak serióznímu obchodu nemůže věřit. 
Přitom by vše vyřešila pečeť na balení od výrobce - jako má třeba Intel na krabičkách od procesorů.
Přitom by vše vyřešila pečeť na balení od výrobce - jako má třeba Intel na krabičkách od procesorů.
- Dynasty
- Nováček

-
Ahojte,
Takže jsem byl dnes na Zlínské pobočce CZC vrátit tuto kartu i s průvodním dopisem. Milá pracovnice kartu převzala i s dopisem, otevřela, zkontrolovala a zeptala se, co bylo za problém. Sdělil jsem, že s kartou nejsem spokojen a domnívám se, že nepracuje tak jak by měla i s nejnovějšími ovladači. V dopise jsem se pak vyjádřil, že uplaťnuji svoje práva a požaduji vrácení financí. Reklamace byla vyřízena, podepsal jsem papíry, že peníze chci odeslat na svůj bankovní účet a odporoučel jsem se.
Upozorňuji, že jsem tak učinil ve lhůtě 14 dní!
Dotaz na Kedlub 64: potřebuji poradit jakou kartu vzít místo ní? co bereš ty?
Takže jsem byl dnes na Zlínské pobočce CZC vrátit tuto kartu i s průvodním dopisem. Milá pracovnice kartu převzala i s dopisem, otevřela, zkontrolovala a zeptala se, co bylo za problém. Sdělil jsem, že s kartou nejsem spokojen a domnívám se, že nepracuje tak jak by měla i s nejnovějšími ovladači. V dopise jsem se pak vyjádřil, že uplaťnuji svoje práva a požaduji vrácení financí. Reklamace byla vyřízena, podepsal jsem papíry, že peníze chci odeslat na svůj bankovní účet a odporoučel jsem se.
Upozorňuji, že jsem tak učinil ve lhůtě 14 dní!
Dotaz na Kedlub 64: potřebuji poradit jakou kartu vzít místo ní? co bereš ty?
- Kedlub64
- Začátečník

No až mi vrátí peníze, koupím asi GTX 660. Pravděpodobně tuto:
http://www.czc.cz/asus-gtx660-dc2-2gd5/ ... ce+GTX+660
- Ukuk
- Začátečník

Priplat 1300 a vem HD 7950Kedlub64 píše:No až mi vrátí peníze, koupím asi GTX 660. Pravděpodobně tuto:
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
- Luda
- Začátečník

-
ja sem mel 7850 od sapphire a sem tam mi taky hazela cernou obrazovku.ted mam 7950 (gigabyte) a u te mi pro zmenu sem tam zamrzne cely pocitac u prehravani na youtube.AMD to s touhle generaci dost posralo.
CPU : Ryzen 7 7800X3D | RAM : G.Skill FLARE X5 32GB@6000MHz cl: 28 | MB : ASUS STRIX B650E-F | GPU : RTX 5080 (Gigabyte) OC 3200/36000 MHz | Chladič : Be quiet! Light Loop 360 mm | Zdroj : Corsair RM850x | Zvuk : Xonar Phoebus | SSD : Samsung 990 Pro 1TB | Skříň : Fractal Design 7 | Monitor : Alienware QD-OLED 34"
- Kedlub64
- Začátečník

Tak 7950 je v současnosti super kup, ale já osobně bohužel v momentálních podmínkách nemohu do počítače tolik vrazit. Cena GTX 660 je pro mě v podstatě limitem.
- bubanek
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Mně v alfě reklamaci neuznali - prý se závada neprojevila.