del42sa píše:Hladis: já vím co jim tam chybí, ale proto se ptám, jakto že to tak dobře škáluje na AMD procesorech ? K BF3 by to chtělo nějaký test, který by podpořil to co říkáš, protože zatím všechno co jsem našel na netu dokazuje spíše to, že BF3 neumí dobře využívat více jader u CPU.
Rozhodně si nemyslim, že toho o týhle problematice vim víc, než ty, právě naopak, ale tady se mi zdá, že pleteš dvě věci dohromady, právě proto, že:
webwalker píše:To je případ právě MT, kde vývojář neovlivní renderovací thready driveru, které se pletou a užírají zdroje threadům hry.
Což než to webwalker napsal, chtěl sem okolo toho nahodit téma, ale přece zprovoznění MT renderingu u AMD karet nemá co dělat s AMD CPU...se jedná právě o thready Driveru, že procesor instruuje GPU více, jak jednim jádrem, to že pak samotnej engine má sám víc threadu, tzn. že umí využívat více jader, jak si se zmínil ve svejch citátech o BF3, kde ikdyž je to MultiThreaded, tak jak Carmack řekl v 2006, že vícevláknový hry dlouho ještě nebudou a následne neznámej citát, kterej tvrdí, že to úslí a práce co to stojí je tak moc, že za ten benefit se to nakonec nevyplatí, je vlastně úplně jiný téma...v podstatě tohle se týká spíš psaní aplikací obecně na více vláken než jedno a navíc možná i z doby, kdy vícejádrový procesory teprve začínaly objevovat svět (2006 a Carmackovo prohlášení).
Téma o AMD je ale o ovladačích a vyřešení multithread Renderingu v nich...myslim, že smícháváš 2 věci a to je Multi Threading aplikací a Mutlithread rendering GPU instrukcí přes driver skrze API do GPU.
A tim pádem i fakta o "náročnosti" dělání MT aplikací a o tom, že se to nevyplatí za ty peníze, který to pak bude stát a čas, se týká vývojářů a toho, že to nechtěj dělat, navíc jestli maj ještě pravdu...línej vývojář se ti ještě bude chvástat, že kdby chtěl, tak by mohl, jen by musel zapnout mozek a používat efektivnější algoritmy a neplácat to tam raz dva aby torychle bylo, protože ten, kdo to platí, tomu stejně nerozumí a "on ten HW to stejně nějak pobere...", že jo?... Rozhodně to neplatí ale pro AMD, který maj vyřešit funkčnost chodu MTR v driverech, když už teda, jak ten neznámej citát tvrdí, pár her má jistý segmenty MultiThreadovaný, přestože to teda není "fully Multithreaded" stále...