Analýza latencí gpu - FLACalculator

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
webwalker
Začátečník
Začátečník

Re: Analýza latencí gpu - FLACalculator

Příspěvek od webwalker »

Kdo by si tedy chtěl otestovat novou verzi FLAC ještě před oficiálním vydáním, má nyní možnost.

Udělal jsem ještě na poslední chvíli pár změn:

1. Automatická detekce log souboru (už nemusíte nastavovat jestli se jedná o fraps, fcat ...)
Start.jpg
2. Graf histogramu
Histogram.jpg
Stahovat můžete ZDE

PS: Vaše připomínky nebo nahlášení chyb prosím do tohoto vlákna neb SZ.
Samozřejmě dortíky jsou stále k dispozici :)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

parádní by bylo kdyby to umělo samo ty frametimes měřit společně s CPU a GPU loadem chápu že to by tu aplikaci dost zkomplikovalo, ale bylo by to fajn
případně vytvořit něco co by to zvládlo odečítat např z MSI afterburner OSD serveru:) kterej umí jak frametimes tak CPU/GPU load

a pak ješte vypínání jednotlivejch čar v grafu a použití kolečka pro zoom v grafu

jinak moc pěkná aplikace :)
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@oneb1t: Díky :)

Hm, tam je problém v tom, že FLAC vlastně nic neměří, ale jen počítá na už naměřených datech. Ono udělat dneska program, který by něco měřil univerzálně je prakticky nemožné. Fraps se dá použít pouze na DX, u Mantle musí zaznamenávat frame times samotná hra a FCAT zase čte pouze obrazová data.

Mám za to, že AB skutečné frame times neměří, ale pouze odečítá fps v nějakých time slices (jestli se něco nezměnilo). Přidat z AB cpu a gpu load by šlo, problém je ale v synchronizaci naměřených dat. Musel by se nějak zajistit stejný časový začátek u frame times logu a záznamu cpu/gpu load.

Vypínání čar u grafů by udělat šlo, to není problém. Důvod?
Scroll by udělat také šel, ale co zoomovat? OsuX, OsuY nebo celé okno?

Popravdě, chtěl bych aby FLAC zůstal co nejjednodušší, aby s ním mohl dělat úplně každý a nemusel nic moc študovat. Takže následující verze bude už poslední a maximálně se budou opravovat pouze chyby (budou-li tam nějaké).

Teď spíš přemýšlím o vytvoření jakéhosi BenchStudia, kde bys zadal pouze umístění naměřených log souborů testovaných grafických karet a ono by ti to vyplivlo (jedním klikem) kompletně všechny grafy pro recenze. Měření by byla umístěna v databázi a mohl bys je používat pro další recenze, či porovnání. :)

Problém je, že je to už o něco pracnější a návratnost investice musí být zaručena. Takovéto programy jsou totiž pouze pro úzkou skupinu lidí (spíše nadšenců) :(
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Tak jsem dnes zpřístupnil novou verzi FLACalculatoru. Kdo již FLACalculator používá, ohlásí se mu upozornění na stažení, kdo ne, může stahovat na obvyklém místě zde:
http://webwalkers.cz/Windows/FLAcalcula ... lator.aspx
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Aby to tu dlouho nestálo, tak malinká ukázka z připravovaného doplňku pro FLA Calculátor :wink:

FLA Presenter >>
GPUreport.cz
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Dobra prace. :up:
Taky jsem puvodne uvazoval pro Fraps log o zobrazeni vice prubehu frametimes do jednoho grafu. Ale nakonec jsem to zavrhnul kvuli (ne)prehlednosti. Kdyz mas jeden prubeh perfektne vyrovnany, tak to vypada dobre, ale kdyby byly oba rozhazene, tak se uz bude hur zkoumat, co je lepsi. V mem pripade - kdybych takhle vykreslil pres sebe ctyri grafy, vzniknul by maglajz. :-D

Vlastne i narocnost implementace by byla pro me docela masakr. Precejen vykreslit tohle vsechno pres drawLine(od, do)... to bych programoval jeste za rok. :oops:
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@havli: Díky :)

Tak to je celkem jasný, že tam vzniká děsnej maglajz a o přehlednosti se každému může jen zdát (i když si tam můžeš nastavovat z-ordering), ale co naplat, lidi to chtěj, tak to budou mít :)
Naštěstí to bude jen jeden z několika grafů.
GPUreport.cz
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

mo-mo-monster kill!

Fakt dost dobrý, to vypadá až moc dobře na to že to děláš jen tak pro free použití. Třeba to jednou bude za těžký keše, protože to spíš už začíná vypadat jak nástroj pro profíky (no dobrá, spíš pro pisálky :P ).

Já sem třeba dlouho sledoval vývoj (naleznete tam i jeden z mých DSP profilů) + jsem dost testoval bety tohohle super DSPčka:
http://www.stereotool.com/
a teprve nedávno za to začal chtít rozumný peníze, před tím fulová licence byla za směšných 30€. Přitom podobný DSP který je řešený jako HW (takže stejně nějaký PC + SW) stojí klidně 9000$.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Ache: Heh chlape, zase to s tím monsterkill nepřeháněj, ale potěšilo mě to, díky :-D

Ono to není zdaleka dokonalé protože produktivita tam trochu vázne. Musíš nejdřív použít FLA Calculator, který všechno vypočítá a zobrazí graf (pro každé gpu zvlášť), následně přetahovat každý graf do Presenteru a tam pak ještě vše upravovat. Prostě efektivita práce není taková, aby to mohl používat nějaký profík.
Proto zůstane flacalculator i presenter free pro každého, kdo o něj bude mít zájem.
Pro opravdové profíky už bych v hlavě měl něco jiného, ale byl by to poměrně rozsáhlý projekt, který by se vzhledem k (ne)velikosti trhu nemusel vyplatit, takže zatím váhám :(

Tady ještě nějaké obrázky z Presenteru:
1. Průběh frametimes pro 4 gpu (ten maglajz)
prubeh.jpeg
2. Výsledkový graf s připočtením variability a stutteringu
result.jpeg
Přibude ještě graf percentil a graf TimeSpent (to bude novinka, protože bude překvapivě vypadat úplně jinak, než kdo kdy na internetu vytvořil :) ).

PS: Ten DSP vypadá opravdu sexy :-D
GPUreport.cz
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

webwalker píše:DPS: Ten DSP vypadá opravdu sexy :-D
Teď nevím jak to myslíš, protože ten design se mi líbí:
http://abload.de/img/beznzvuujdfk.png
- a ještě před cca třemi lety jsem přesně věděl co jaký nastavení dělá :-D (proto sem taky přispěl mým jedním profilem), ale za ty tři roky mě ujel vlak a zůstala mě akorát licence...

Ale případ je to dost podobný, taky z obyčejnýho programu který na začátku byl jen multiband compresor (takovývh pluginů do hlavně do winampu existovali desítky) a nakonec je z toho něco, co z příšernosti jako jako clipnutá metalika něco poslouchatelného.

teď mi došlo... že se mi tu ještě válí "pracovní screenshot" z výroby toho mého nastavení pro to DSP:
http://abload.de/img/lucidityfx-remasterinuzcrb.png 8)

jinak sorry za OT :-D snad to nevadí, až budeš mít verzi na testy toho Presenteru tak pošli. Sice já to využiji stejně asi jako to DSP, ale jak to bylo v tom portálu s tim testováním... :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Ache: Nehledej v mém příspěvku zbytečně žádný podtext.
Sexy je prostě sexy. Tedy něco, co je moc hezké a stojí za to si to prohlédnout ze všech stran, jako právě ten tvůj DSP :)
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Takže presenter pro FLA Calculator je prakticky hotový (zbývá dodělat nějaké věci okolo jako web, videa atd). Předpokládám, že bude připraven k otestování v příštím týdnu.
Zatím tedy jen další malá video ochutnávka :)

https://www.youtube.com/watch?v=wMnr836NBjQ
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Nová verze FLACalculator hotova a dávám jí sem jen pro otestování. Je to zatím beta verze!

FLACalculator - co nového:

1. Přidán graf "Time spent" jako křivky
TimeSpentCurve.jpg
Je to vlastně graf doby, kterou gpu tráví nad stanovenou hranicí. Graf ukazuje všechny trávené doby po 1ms od 33milisekundy výše - tedy to, co nás nejvíce zajímá - od 30fps níže.

2. Přidána podpora Drag&Drop pro potřeby FLA Presenter

FLA Presenter je hotov. Zatím pouze v alfa verzi.

FLA Presenter
Všechno o FLA Presenteru najdete zde:
http://webwalkers.cz/Windows/FLApresent ... enter.aspx

Doporučuji, abyste si nejdříve prohlédli ta 4 krátká videa a pak už nebudete tápat, jak se s presenterem pracuje. Vše je poměrně snadné, jen musíte vědět kam sáhnout, nemusíte se tedy bát.

Stahovat můžete zde:
http://webwalkers.cz/Windows/FLApresent ... ulator.rar

Rar obsahuje jak nový FLACalculator, tak také FLAPresenter. Stačí rozbalit do nějakého adresáře.

Pokud mohu požádat, tak všechny reporty chyb, nápady a náměty dávejte sem do tohoto vlákna.

enjoy it! :)
GPUreport.cz
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Obrázek
Predbezne mi vyslo taketo nieco :) ta ista trasa, bugy som nezaznamenal ale je to robene na rychlo a prazdny server, mapa siege of sanghai. Na konci ten spike vyhodilo ked som cez alt+f4 zatvaral hru a ukoncovalo to :D

Pokus c. 2, na MP s hracmi nervy nemam a testoval som to takto, presiel som si viac menej celu mapku(AF na HQ a 16* nastavena v ovladacoch).
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jde to merit i jinak,nez frapsem? pripadne jak ten fraps nastavit v zalozce benchmark - neco extra?
me totiz treba WD nechce najet,kdyz bezi fraps,tak bych potreboval jinej logovaci nastroj...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Ingamacek: No pěkný. Tak a teď se pokus tyhle dva výsledky nahodit do Presenteru. Stačilo by frametimes graf a result graf.

@Alfajk: V BF4 je nejlepší zaznamenávat frametimes logy přímo pomocí konzole. U ostatních her ti asi nic jiného než fraps nezbývá.
GPUreport.cz
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

BF4 nemam a chtel jsem ozkouset prave WD...no tak to mam asi smulu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Obrázek
Trosku tam vidno na zaciatku pauzu pri mantle ze logovalo FPS kym som vypol konzolu a na konci ten spike kym sa vypinala hra ale inac to celkom ujde

Obrázek
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Alfajk: U WD ti opravdu nic jiného než Fraps nezbývá, ale myslím při troše experimentování by to fachat mělo. Nevím.

@Ingamacek: Myslím, že jsou "všepopisující" grafy a zřejmě problém s GCN1.0 a Mantle už vyřešili.
PS: A teď ty grafy ještě nějak graficky vyšperkuj :-D
GPUreport.cz
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

Zatím žádný bug? To se mi nějak nezdá!
Nějaké nápady, než to budu veřejně publikovat?
GPUreport.cz
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“