Asus A7V880 (VIA KT880) - zkušenosti, typy, triky...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
amonet
Nováček
Nováček

A7V8800 problémy s HDD SATA

Příspěvek od amonet »

Poradíte někdo? Po půl roce se mi začal zasekávat počítač a ve výpisu událostí systému se objevuje že na disku (SATA) se objevila chyba při stránkování, někdy počítač přestane bootovat, musím disk prohlédnout diagnostickým programem v DOSu a pak zase chvíli, někdy třeba týden je vše v pořádku.Zkoušel jsem tři různé SATA disky, a je to pořád stejné. Mám tam nejnovější BIOS.Že by tři nové disky různých výrobců vvyazovaly stejnou chybu se mi moc nezdá, deska je také půl roku stará, jinak žádný problém nemám, pokud disk odpojím a jedu na druh PATA disk, je vše v pořádku. Nevím co s tím. Díky pokud má někdo podobné zkušenosti a poradí co s tím
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Kde je na této desce 4 pinový 12v napájecí konektor? Nějak ho nemůžu najít...
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Pajax píše:Kde je na této desce 4 pinový 12v napájecí konektor? Nějak ho nemůžu najít...
Tato deska ho nemá (důvod neznám). Ale ničemu to nevadí
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
ghosthunter
Začátečník
Začátečník

Re: A7V8800 problémy s HDD SATA

Příspěvek od ghosthunter »

amonet píše:Poradíte někdo? Po půl roce se mi začal zasekávat počítač a ve výpisu událostí systému se objevuje že na disku (SATA) se objevila chyba při stránkování, někdy počítač přestane bootovat, musím disk prohlédnout diagnostickým programem v DOSu a pak zase chvíli, někdy třeba týden je vše v pořádku.Zkoušel jsem tři různé SATA disky, a je to pořád stejné. Mám tam nejnovější BIOS.Že by tři nové disky různých výrobců vvyazovaly stejnou chybu se mi moc nezdá, deska je také půl roku stará, jinak žádný problém nemám, pokud disk odpojím a jedu na druh PATA disk, je vše v pořádku. Nevím co s tím. Díky pokud má někdo podobné zkušenosti a poradí co s tím
nemas nahodou zvedle FSB? vic nez je zdravo, SATA disku to muze vadit.
Gigabyte GA-B85M-DS3H-A | Intel Core i5-4590 | 16 GB Kingmax DDR3-1600 | Sapphire Radeon HD 7770 | SSD OCZ-ARC100 120GB | SATA Barracuda 2TB | Sound Blaster Audigy Fx | Creative GigaWorks T20 Series II | …
PhoenixK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PhoenixK »

jakto ze se da regulovat otacky jen u cpu fan???????Jde v biosu aj ve speedfanu ale cha van mi nejde ani v biosu ani ve sped fanu neni na to jeste najaka utilitka nebo neco????
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Mám jeden takový dotaz. Na desce mám paměti v dualu (v popisu). Chci si koupit další kit 2x512 pravděpodobně A-DATA Vitesta 500. Moje otázka zní můžu oba páry těchto paměti provozovat v dualu dohromady 1500MB nebo je toto možné jenom na A64.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
Picmaus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Picmaus »

Nevite nekdo jak lze na teto desce (A7V880) zapnout podpora Wake on LAN? V BIOSu jsem nikde nenasel tuto moznost (mam ver.1009), je tam mimo jine jen moznost Wake on PCI. Muze to byt ze verze 1009 tuto funkci nepodporovala? Jake mate zkusenosti s novou verzi (viz http://support.asus.com/download/downlo ... del=A7V880), doporucujete upgrade na 1010.04? Dik.
Zephyr.Killer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ASUS A7V880 - resetování BIOS

Příspěvek od Zephyr.Killer »

Pokaždé když odpojím počítač od sítě,vymaže se mi nastavení BIOSu a musím všechno nastavovat znovu.Včetně multiaplikátoru nastavení bootovacího disku atd.
Jak by se to dalo vyřešit?
Baterku jsem dal novou a dělá to pořád :-((
A7V880 + Atholon 2600+ + 1024MB RAM + Saphire RADEON 9550 + 80GB SATA + 160GB IDE + IEEE Pinacle
Frz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frz »

killerTJ píše:Mám jeden takový dotaz. Na desce mám paměti v dualu (v popisu). Chci si koupit další kit 2x512 pravděpodobně A-DATA Vitesta 500. Moje otázka zní můžu oba páry těchto paměti provozovat v dualu dohromady 1500MB nebo je toto možné jenom na A64.
U této desky v manuálu psáno jest:
Use a maximum of two DDR DIMM slots when using Dual-channel DDR400(PC3200) DIMMs for stable performance.

A nemate nekdo zkusenoti z beta verzemi biosu 1010.004 a 1010.002? Co maji noveho, opravujou neco?
odkaz na download Asusu:http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz
Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 4GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
TomBr
Nováček
Nováček

Deska kaput

Příspěvek od TomBr »

Zdravim ve spolek. Měl jsem tuto desku, chtěl jsem zkusit OC. Sehnal jsem si bartona 2500 a šupl sem mu fsb 200. Ramky mám 333 tak jsem je dal z auto na 333. No a po resetu mi kompl nenajel. Zkoušel jsem reset cmos, ale nic. V servisu mi řekli že je deska kaput. Udělal jsem něco špatně? A ještě bych chtěl poradit. Chtěl bych si koupit novou desku ale nevím jakou ( na socket A) Jaká by byla dobrá na OC? Přemýšlel jsem o MSI KT880. díky za odpověď.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tady se resi deska Asus A7V880, jakou desku koupit se resi v jinych threadech.

Jakou desku s nForce2 chipsetem
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14264

Jakou desku s VIA chipsetem
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14509

Takze si projdi tyto dva thready, pro OC ti spis doporucim desku s nForce2 chipsetem, konkretne modely Abit NF7-S nebo Epox 8RDA3+.
Thready o konkretnich techto dvou deskach najdes tady:
Epox 8RDA3+ http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=23298
Abit NF7-S http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=1647

Ve FAQ http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=14268 najdes i odkazy k diskuzim o ostatnich deskach.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

A nemate nekdo zkusenoti z beta verzemi biosu 1010.004 a 1010.002? Co maji noveho, opravujou neco?
Já ji mám (1010.002) a ten bios prý opravuje problém s nefunkčním AGP Lockem.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
TomBr
Nováček
Nováček

Diky efineSS

Příspěvek od TomBr »

Děkuji efineSS za rady ohledně desek. Můj hlavní dotaz byl na tuto desku ( viz výše). Co jsem tedy udělal špatně?S OC nemám moc velké zkušenosti.

Pro upřesnění: Nastavil jsem fsb na 200, po restartu mi to napsalo něco o biosu a flahování, hned mi to začalo hrabat na Ačko a pak na CDrom a poté se to resetovalo. No a pak už to nenajelo. Zkoušel jsem reset cmos, baterku jsem taky vytáhl, ale nic. Procesor i ramky jsou v pořádku. Jak je možné že jsem takto oddělal desku? Bo sem něco udělal špatně? dík
Zephyr.Killer
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS A7V880 - resetování BIOS

Příspěvek od Zephyr.Killer »

Zephyr.Killer píše:Pokaždé když odpojím počítač od sítě,vymaže se mi nastavení BIOSu a musím všechno nastavovat znovu.Včetně multiaplikátoru nastavení bootovacího disku atd.
Jak by se to dalo vyřešit?
Baterku jsem dal novou a dělá to pořád :-((
A7V880 + Atholon 2600+ + 1024MB RAM + Saphire RADEON 9550 + 80GB SATA + 160GB IDE + IEEE Pinacle
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Diky efineSS

Příspěvek od sh »

TomBr píše:Děkuji efineSS za rady ohledně desek. Můj hlavní dotaz byl na tuto desku ( viz výše). Co jsem tedy udělal špatně?S OC nemám moc velké zkušenosti.

Pro upřesnění: Nastavil jsem fsb na 200, po restartu mi to napsalo něco o biosu a flahování, hned mi to začalo hrabat na Ačko a pak na CDrom a poté se to resetovalo. No a pak už to nenajelo. Zkoušel jsem reset cmos, baterku jsem taky vytáhl, ale nic. Procesor i ramky jsou v pořádku. Jak je možné že jsem takto oddělal desku? Bo sem něco udělal špatně? dík
desku si neoodelal , akorat je tam spatny bios , proste se tam flashnul bad bios , takze to MB nezkousla a nenajede , nic vic v tom neni :( musis si sosnout zpet dobrej bios a zkusit to flashnout z diskety ci ty hodit na CD udelat autoboot , nebo to zaslat napr do LEVI a za 300kc ti to udelaj :wink:
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Pro upresneni problemu:

2 TomBr: Ty si tam zkousel flahovat BIOS?

2 sh: Sam od sebe by se BIOS asi tezko flashnul.. :wink:

Jinak BIOS myslim za cenu kolem 100kc flashuji v GM Elektronics http://www.gme.cz
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
TomBr
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomBr »

Nezkoušel. Jen sem tam dal tu fsb na 200, resetoval a najednou to napsalo to o tom biosu a začalo to hrabat na disketovku a pak na cdrom. Bios sem neflashoval, a sám o sobě by taky neměl, ne? (neřád jeden). Myslím že by se mi ho po té ,,nehodě" nepodařilo naflashovat. Pak totiž už nic nenajelo. Pouze hučely větráčky, ale víc ani ranu, takže bios na disketě by asi nezabral. Nechápu čím to může bejt.... nebo su taková lama?? :(

Dík že ste se tím zaobírali
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

spatne jsem se vyjadril , nemyslel jsem flash biosu , ale jeho poskozeni az na te urovni , ze bude nutny flash , jelikoz ten stary bude poskozen , takhle jsem to myslel , omlouvam se za spatnou formulaci
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

2 sh: V pohode.. :)

2 TomBr: Asi mas smulu na kousek, proste odesla... Mas ji jeste v zaruce? Pokud ano tak urcite reklamuj, jestli ne, zajdi do GM Elektronics (jak jsem vyse uvadel), pokud to nemas nadohled, zkus mrknout se po nejakem jinem miste kde flashuji BIOSy. Ja znam pouze GME.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

EfineSS píše:2 sh: V pohode.. :)

2 TomBr: Asi mas smulu na kousek, proste odesla... Mas ji jeste v zaruce? Pokud ano tak urcite reklamuj, jestli ne, zajdi do GM Elektronics (jak jsem vyse uvadel), pokud to nemas nadohled, zkus mrknout se po nejakem jinem miste kde flashuji BIOSy. Ja znam pouze GME.
jak sem rikal LEVI to taky dela neni problem to zajistit staci mi napsat SZ a nejak se pokusim to zajistit :wink: dalsi moznosti je tzv flash on fly :) tj pouzit druhou desku a za behu prohodit biosy a flashnout tam spravny bios a pote opet prohodit svaby :wink:
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“