Pasivní chlazení zdroje
Moderátor: morke
- Jafido
- Středně pokročilý

u se to tu zase zvrhava ve fantasmagoricke predstavy co jde a nejde. Proste KDO chce at to zkusi, kdo nechce a nema cim prispet tak at alespon nekritizuje. Na vlastika jsem zvedavy. Docela mi hlava nebere jak to chce resit ale rad se necham inspirovat.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
- VlasTik
- Začátečník

- Jan Dostál
- Nováček

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- Jan Dostál
- Nováček

-
- Spirit
- Středně pokročilý

-
- VlasTik
- Začátečník

No konečně napadlo někoho něco rozumnýhoSpirit píše:...a nenapadlo nikoho skusit nieco zbastlit na principe salania tepleho vzduchu nahor?? Ze by teply vzduch prirodzene salal nahor a zdola sa teda do zdroja nasaval studeny (ako radiator). Pri posilnenom pasivnom chladeni by to aj slo, nemyslite?
- Spirit
- Středně pokročilý

-
hehe, podozrieval som ta ze to budes mat na tomto principe...pretoze si spominal ze fanless, bez oleja, vody, vetrakov a zaroven chladis aj suciastky mimo pasivov. Takze mi ztoho vyplynulo zen tam pohyb vzduchu musi byt. Stacilo porozmyslat a napadlo ma to
Takze som ta odhalil
Na tomto principe som upravil zdroj 350w ktory bol na zostavu s tualatinom dostatocne predimenzovany a kedze sa hrial minimalne, chladil som ho fanless...uspesne funguje uz pol roka...
btw: ale na fotky som aj tak velmi zvedavy...
Na tomto principe som upravil zdroj 350w ktory bol na zostavu s tualatinom dostatocne predimenzovany a kedze sa hrial minimalne, chladil som ho fanless...uspesne funguje uz pol roka...
btw: ale na fotky som aj tak velmi zvedavy...
- VlasTik
- Začátečník

že mám ve zdroji pasivní cirkulaci vzduchu jsem psal už před dvěma měsícema =TADY=
, tak mě právě dostalo, že i eXp10it, který se té diskuze zůčastnil, tady napsal, že to mám v oleji
, lidi berte mé slova už trochu vážně, já si rozhodně z VÁS tady srandu nedělám!!! Jinak ta cirkulace není ještě ta klíčová věc, ve zdroji mám ještě jiné "vychytávky", bez kterých by to nefungovalo, základ je i vlastní speciální box, který má ale rozměry srovnatelné s běžným zdrojem, pak taky bez homemade case se těžko obejdete, ikdyž i do běžné case by to šlo, ale né hodně výkonný zdroj. Jinak moje řešení není zrovna levný, vlastně mě to stálo stejně jako koupený pasivní zdroj (to nepočítám teploměr za 5k), ale zase mám kvalitní zdroj Akasa (brzy snad Enermax Liberty 620W) než nějaký šmejd typu Silentmaxx apod.
- Spirit
- Středně pokročilý

-
ja som ani len nenaznacil ze ti neverim
Ale tamtu diskusii som necital a z tejto som usudil co som usudil 
Ako som napisal, tesim sa na fotodokumentaciu... Moj nazor bol vzdy ze vsetko sa da...len treba chciet a vediet a pokial sa ti dari pasivne chladit takto vykonne zdroje, tak ta musim pochvalit
ze si sikovny...

Ako som napisal, tesim sa na fotodokumentaciu... Moj nazor bol vzdy ze vsetko sa da...len treba chciet a vediet a pokial sa ti dari pasivne chladit takto vykonne zdroje, tak ta musim pochvalit
- Jan Dostál
- Nováček

-
Zkoušel jsem to s přirozenou cirkulací vzduchu ale k ničemu sem nedospěl protože ten zdroj i když mimo komp jel tak se mi nechtěl přes desku sepnout (asi už vím proč ho označili za nefunkční) a jelikož se mi nechce otravovat se stakovou úpravou pasivů na dalším zdroji tak do toho co mám budu montovat 120mm fan.Dneska sem ho kupoval a sem zvědav
- Jan Dostál
- Nováček

-