Projekt: Pasivni chlazeni pocitace

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Jafido, to chceš říct, že nedokážeš udělat lepší kejs než tuhle parodii :), jako chlazení, pokud chladí, tak OK, sice mě překvapilo, že se bojíš Ge4600Ti, ale o to zase tolik nejde, ale to zpracování toho kejsu je fakt šílený, ani HDD jsi neodhlučnil, takže zatím zklamání, čekal jsem od tebe mnohem víc, zkus na tom ještě trochu zapracovat ..... (ber to jako motivaci, nic ve zlém jsem tím nemyslel :wink: )
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

To Vlatik:
kdyz se chces vytahovat, tak nahod nejdriv fotky ty tvy super case. Jinak si nech kecy na koledu. Nechci tim rict ze tvoje case nebude dobra, tomu ani neverim, ale jde spis o princip.
Nejvetsi borce vzdycky zdobi skromnost, to si pamatuj!!! Ty mezi ně patrit nikdy nebudes.

To Jafido: mas to fakt pekny, taky sem o necem takovym premejslel, ale myslim ze je to zbytecny :D Ale fandim ti
CASE: EA WINGS
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Honny: Snazil jsem se o rozumnou velikost fotek takze jsem je 25% puvodni velikosti. Jak to bude hotove nahodim par fotek v ve vetsim rozliseni, ted mi to vzhledem k tomu ze jsou to jen dilci upravy prijde zbytecne. GlacialTech od tebe jsem nepouzil, sice je upraveny pro pasivni chlazeni, ale na G550 je to zbytcne velke.

BTW puvodni verze s Ge4600 s nim pocitala a pri testech co jsem s tim chlazenim delal to docela slusne fungovalo. Pri 3Dmarku2001 mela se karta dostala k 70 stupnum a tam drzela.Problem byl ale ten ze uz se mi tam pak nevlezla dalsi PCI karta,kterou potrebuji a spotreba cele sestavy stoupla na dvojnasobek. Fotky upraveneho Glacialu nahodim po vikendu, vypada a funguje bezvadne, preci jen uchladil pasivne pres 40W ztratoveho tepla.

VlasTik: Ge4600 po vyzkouseni proste do celkoveho konceptu nezapadla, ne ze by to neslo, ale kvuli chlazeni bych musel ozelet televizni kartu a to je nepripustne.Case, jelikoz je vyrobena z masivniho materialu a je docela tezka, velice dobre tlumi vibrace.Navic disk je jedina mechanicka cast na celem pocitaci takze nedochazi k interferencim. Vysoke frekvenci z disku by mel utlumit vnejsi prexi kryt, hluboke bohuzel zustanou, ale s tim se jaksi neda nic moc delat.

Kdybys me znal tak bys vedel ze mam rad industrialni vzhled s nadechem futurismu a podle toho to taky bude vypadat.

Jen tak mimochodem., kdyz jste takovy puntickari, to nikoho z Vas nezarazi, ze tam nemam nijak upevnene karty? 8-)
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to BodyZ: :lol: tak tohle jsem přesně čekal, neboj, fotky ukážu tak za 3-4 týdny, ale ještě uvidím :wink: . Jinak snažil jsem se Jafida jen trochu popopíchnout, aby ještě trochu máknul :wink:, když mu napíšu, že je to takhle pěkný, tak by to bylo o ničem. Víš co, já jsem člověk co na vývoji a výrobě fanless case strávil tisíce hodin, tak mě tenhle pokus o kejs fakt rozesmál (nic ve zlém) a asi jsem to neměl ani komentovat. ... A skromnost? nevím, kdo se z nás dvou chlubil se svým výtvorem na Invexu :wink: , já to nebyl a v podstatě to, co tady sem tam říkám, je ještě hodně velká skromnost, na to co jsem vyrobil, ani fotkama se nikde nechlubím, tak co máš s tou skromností? Uchladil jsem 7800GTX pasivně, viděls někde thread a sto fotek? - neviděl, protože jsem skromnej a nepotřebuju se s tím takhle chlubit, ani nepotřebuju někomu dokazovat jakej jsem "borec". ...sorry za OT

to Jafido: pasivní chlazení jakékoliv grafické karty zabere i jen jeden slot, ale musí se chtít :), disk jde odhlučnit mnooohem líp než si myslíš, musí se ale chtít :), na tvém snažení se mě právě nezdá, že by se ti "chtělo", tak jsem tě chtěl jen trocho motivovat, aby se ti "chtělo" :)

// už PEACE a už žádný OT, ať se to tady zase nezvrhne
Naposledy upravil(a) VlasTik dne čtv 17. lis 2005, 23:57, celkem upraveno 1 x.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

VlasTik píše:...
tobě patří ta dřevěná case s měděnejma vějířema na gpu cpu co byla na 3 (nebo tak nějak) místě v casemoding soutěži na CC?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no ja jsem zastánecem tichho chlazení ... ale jestli to bude na ukor hmotnosti a ceny spokojim se s učiným a levným větrákem :)

jinak Jafido zajímavé moc moc jsem zvědav na vzhled case ten vnitřek na mě až příliš materiálů skoro nevidim ty krásné komponenty :lol:

to že to nemáš upevněný s tím se netrap já toho neměl na invexu upevněný haldu a nikdo se nad tím nepozastavil :) natěstí ,,parohy" drželi OK :) jinak co osvětlení ? bude ? :) descentní protože katody vcelku topí :( ...

Vlastik: rozhodne neberu to že ukažu svoji (nebo někdo) case jako vytahovaní nebo znak neskronosti ba naopak to beru že se chce podělit o to co udělal o nápady + chce znát názory dalších ... takže kruci nahoď foto 100% už něco máš ... protože mě case za 60 000,- fakt neskutečně za ty peníze je dost slušnej HW BTW: zajímalo by mě zda to máš udělaný na míru a nebo univerzálně i na jinej HW než co tam máš ?! :)

to KARF: jj ta je jeho :) se stím ale vytáhl , co ?! :roll: :lol:
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

To Vlastik: ukazovat nekde case neznamena ze se s ni vytahuju. Me stoobi nabidl jesli pojedu a ja rekl ze jo, proc taky ne? Ja se o casemoding zajimam jen okrajove a hlavni duvod proc jsem tam jel bylo abych poznal kluky tady z fora.
Chapu, ze jsi na ty case stravil hodne casu a jak sem videl tvoji drevenou case, tak to bude zase bomba, ale o to mi vubec nejde. Kdyz si prectes svoje prispevky, tak se skoro v kazdym necim chlubis a neopomenes zduraznit ze tys to zvladnul lip. To je ta skromnost o ktery mluvim. Kdyz uz zduraznujes jak to mas nejlepsi, tak ty fotky uz mely bejt dávno, nemyslis?

"Uchladil jsem 7800GTX pasivně, viděls někde thread a sto fotek? - neviděl, protože jsem skromnej a nepotřebuju se s tím takhle chlubit" - prave to je to chlubeni, kdyz pises co vsechno mas a jak udelany, tak se chlubis. kdybys nahodil fotky rovnou bylo by to o necem jinym.

Sorry za OT, ale musel sem to ze sebe dostat :D
A s tema fotkama pospes, opravdu sem hodne zvedavej a myslim ze nebudu sam.
CASE: EA WINGS
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

Tak chlazeni zajimave, ale doufam, ze nafotis treba i trochu detaily a otevreny zdroj aby bylo videt jak je to delany. Nejaka inspirace.
Jinak fotky postupu prace je presne to co me na foru bavi. Je videt jak se prace vyviji a hlavne uplatnuji napady.
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Jdete se hadat na smetak :x . Jestli me naserete , smazu cely thread a nebudete mit nic.

Uchladit cokoliv pasivne neni problem, kdyz ma clovek dost prostoru, nevidim problem udelat, jako u zesilovacu, jednu chladici stenu a na ni odvest vsechny komponenty.Problem je ale vaha takove silenosti.

Puvodni napad na horni kryt se lisil od toho jak to nakonec dopadlo. Neuvedomil jsem si ze nektere karty jsou vyssi jak ta plechova upinaci krytka a prave diky tomu se horni kryt nekona, musel bych to cele prekopat a to se mi vazne nechce.

2Digitaldoom: No prave ze karty upevnene jsou, jen nafocene to neni. Prasarnu typu volne lozene bych si nedovolil.Katody a podobne svitici kraviny tam nemaji co delat, ona tam vlastne nebude ani POWER LED.

2nem.p: Jak to bude hotove postnu sem pakpak vetsi fotky, tam jsou videt i detaily. Presne tenhle zdroj uz se tu resil drive v jinem threadu a jsou tam i fotky.Mam pro tebe jen jedno slovo HLEDEJ.
to Jafido: pasivní chlazení jakékoliv grafické karty zabere i jen jeden slot, ale musí se chtít
2Vlastik: U Ge4600 bylo tech problemu vice. Jeden z dalsich byl,ze karta presahovala rozmery case, protoze je to proste krava dlouha.Dalsi co se mi na tom nelibilo byl cervena barva, ktera se v kombinaci s modro-bilym chladicem ke zbytku moc nehodila.Proste vymenenim karty mi odpadlo docela dost problemu a chlazeni v tom hralo podstatnou roli.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Jafido, sorry, že jsem to zase nevydržel, začal tady říkat tyhle věci o mé určitě neskromné case, jinak osobně skromný jsem, ale to nemůžete takhle posoudit. Řekl jsem si, že fotky budou až to bude hotový (ani jsem to ještě nefotil), ale těžko se to dá vydržet, tak mě někdy nějaká ta "machrovina" uklouzne :).

Jinak k té tvé fanless case, nevím o co ti přesně tímhle šlo, ale mě se to zdá nějak hodně narychlo uspěchaný, uznej sám, že tohle není zrovna dobře udělaný a není to tak propracovaný, jak by si určitě tak zajímavý projekt žádal, o tobě jsem si vždycky myslel, že jseš přes chlazení NĚKDO, a že tady prezentuješ svoje znalosti a dovednosti s tímhle výtvorem, mě dost překvapilo, spíš to bylo něco ve smyslu, rychle vyrobit nějakou fanless case, narvat tam historické komponenty a unikátní dílo je hotovo. Jestli chceš tady dokázat jak jseš dobrej, tak začni znovu a pořádně si to všechno promysli, protože pasivní chlazení není vůbec jednoduchá věc a za dva víkendy to prostě nebylo možný nějak kvalitně udělat. A navíc ty hloupý výmluvy typu "nevejde", "špatná barva" a další kompromisy v usnadňování si práce s chlazením a odhlučněním, člověče se nad tímhle zamysli a začni dělat něco pořádnýho. Jestli jsem se tě tímhle nějak urazil, tak se omlouvám.
NeMeM9aA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NeMeM9aA »

VlasTik píše:.... A navíc ty hloupý výmluvy typu "nevejde", "špatná barva" a další kompromisy....
IMHO k pasivnimu chlazeni patri i spravny vyber komponent. A pokud na tom kompu nepotrebuje nejak zvlast 3D tak je matrox i lepsi volba diky sve "ultimativni" kvalite obrazu.
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

2 Vlastik: shut up!

2 Jafido: nafot ten zdroj zevnitr.....co je to za zdroj?
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

to NeMeM9aA: kdyby řekl, že to udělal kvůli lepší kvalitě obrazu, tak neřeknu ani slovo, ale jeho důvody byly jiné a takové důvody já nemám rád

to srna: snad jsem mohl taky vyjádřit svůj názor, ne? ale už mlčím
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

ehm, jak to rict... delas superhyper tichej komp a nijak neodhlucnis hdd? trosku divny ne? btw spis bych dal celou tu konstrukci z fotek na stojaka, takle vzduch bude narazet o mb :wink:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

2Flegy: Otocene je to spravne, chlazeni disku je na nejspodnejsi casti konstukce spolecne s chlazenim disku.disk ma pri max zatezi PC 42 stupnu.
2Vlastik: Mas pravdu za 14 dni (z toho jsem na tom delal vlastne jen 2) toho vazne moc stihnout nejde, proto to taky vypada, tak jak to vypada.Vubec se divim ze jsem toho stihl tolik.

Jelikoz nefunguje upload do galerie, nahral jsem fotky jinam.
Ge4600, karta je cca o 5 cm delsi jak Matrox G550.
Funkcni verze, Naskladane komponenty, vyresene chlazeni, nainstalovany system a upevnene karty.

Pocal je ted fukcni a konecne muzu zacit resit odhlucneni, kryty.
Naposledy upravil(a) Jafido dne ned 20. lis 2005, 21:45, celkem upraveno 1 x.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Jafido, víš co, já to někdy až moc přeháním a už z toho pomalu taky trochu "magořím" :), tak neber ty moje připomínky tak vážně, ono to není nic špatnýho cos vyrobil, naopak každý pokus o pasivní chlazení je uznání hodný, jen tomu chybý ještě to odhlučnění HDD, aby to pasivní chlazení mělo vůbec nějaký smysl, jinak samozřejmě je jen tvoje věc jak si tu case vyrobíš a jak bude vypadat, hlavně že to bude chladit a nebude to slyšet, ale snad trochu motivace neuškodilo :)

btw: nejde odkaz "Funkcni verze"
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

VlasTik píše:btw: nejde odkaz "Funkcni verze"
http://www.jafido.kgb.cz/P1010352.JPG

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

srna píše:2 Jafido: nafot ten zdroj zevnitr.....co je to za zdroj?
možná bych někde na něj ještě našel dxfka :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

2Vlastik: Chlape bidna zacni se lecit, me pripada ze trpis rozdvojenou osobnosti, nic ve zlem :lookround:
BTW. odkaz je jiz opraven, nejak se mi tam vetrelo male L. :oops:

2srna: Hned v prvnim prispevku je napsano,ze je to 300W fortron.Fotky zdroje a jeho vnitrnosti jsem prezentoval v jinem threadu, ale to jsem taky uz psal.

Jelikoz je tam napsano PROJEKT, ocekaval bych ze se to bude postupne vyvijet a ne ze bude vse najednou. Navic je krasne ze jste vsichni fascinovani tim ze neni nijak odhlucneny disk,ale proste jeste to neprislo na radu. Sam jeste presne nevim jak to bude vypadat, urcitou predstavu o tom mam ,ale jeste jsem ten vnejsi kryt nevymeril. Chci to udelat kvuli vaze a vzhledu z plexi a snad to nebude praskat, jinak nastoupi na radu nerez.
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

Jafido píše:2Vlastik...
:) ne tím netrpím, já mám v hlavě jenom fanless case a nic jinýho mě nezajímá a furt nad tím přemejšlím a furt něco vyrábím ... dá se to nějak léčit? :lol:

jinak psal jsi, že ještě uděláš nějaký tlačítka a displej, o odhlučnění hdd, jsem nevěděl ani jsem to v tvé case neviděl, tak z toho jsem vycházel, tak sorry
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“