Takže jsem zas lehce pokročil, takže jsem předělal tu nožičku vepředu, takže teď je to ve steným stylu jako zadek. Osvětlení bublinek (na předku) je uděláno tak, že pořád je osvicuje UV dioda a dioda od hdd (supersv. zelená) je nasvětluje při práci disku.
Na zadní straně jsem nastřík záslepky a IO/Shield, dal jsem jinej přepínač a předělal ten nápis (předtím u toho písma nebyly úplně rovný okraje), teď je to plottrem vyřezaný z folie. Jinak teď tam nemám ten větrák vzadu, budu tam dávat jinej, protože se mi rozbil.
Pak jsem ještě chtěl pořešit trochu lak, protože nebyl úplně lesklej, takže jsem to celý vyblejskal autoleštěnkou, takže teď už je lak myslím celkem solidní. Leštěnka se mi dostala přes bubliny za plexi a vypadalo to blbě, takže jsem plexi oddělal, nalepil silikonem po celý ploše (takže teď už na tom plexi sedí dobře). Aby nebylo vidět přes plexi ten silikon a aby to plexi tolik nezářilo, tak jsem to i zevnitř nastříknul barvou.
Jak to vypadá, vidíte na obrázku:
Pak jsem u expanzky neměl moc pořešený nalejvání (aby se nemuselo odšroubovávat víčko), takže jsem zboku navrtal dírku, kudy prostrčím hadičku a tudy napustím, samozřejmě se to ucpe špuntíkem.
Dál jsem předělal zdroj, je to LC Power 550W, udělal jsem tam cable-free, je to řešený miniDin konektorama (samozřejmě je např. pro 4pin jiný než pro molex, aby nedošlo k záměně). Jak je vidět i z obrázku, nebylo tam pro to moc místa, takže to spájet ve zdroji byla docela práce. Jinak by asi byly lepší normální DIN konektory (jsou robustnější), ale neměl jsem na ně místo. Krytky jsem zkoušel nastříknout na bílo, jenže na tom barva vůbec nedrží a slupuje se, takže jsem je nechal černý. Proudění vzduchu je tím stylem, že zepředu bublinkama nasává a pod sebe hned vyfukuje. Naházel jsem na to flexo (musel jsem dát černý bužírky, zelený potř. průměru jsem nesehnal), ale metr mě chybí, takže některý kabely ještě nejsou ve flexu. Molex a ATX konektory jsou zatím nechaný, jaký byly, zítra bych měl mít zelený, takže to předělám. Samozřejmě vzadu je relé na čerpadlo a napáj. kabel a k čerpadlu jsou odpojitelný kvůli vydělávání zdroje. Jinak zatím nekoukejte na binec v kabelech, to ještě pořeším.
Konečně jsem teď v sobotu dal do kupy i vodárnu, protože mě hrozně štval ten řev větráků (už asi 2 týdny na Ementalu jedu). Musel jsem předělat blok na chipset, protože měl jiný uchycení. Jsou použitý silikonový hadice, všechny spoje jsou na silikonu a zatáhlý páskama, takže to vůbec nesákne. Víčko u expanzky je přitažený na silikon, takže když skříň otočím na bok, voda nikde neteče. Kvůli rozmístění vývodů se chlazení nezavzdušňuje, stačilo nalít vodu a čerpadlo si vzduch vytlačilo pryč. Takže chlazený je procesor, grafika a chipset. Problém celkem byl s rozmístěním hadic kvůli ne moc dobře umístěnému chipsetu. Jinak s účinností jsem celkem spokojen, i když tam je chladič ze stodvacítky, který má hodně husté žebrování. Při přetaktovaném procesoru a stažených otáčkách větráků je teplota na cpu 30C.
Takže ještě na mě čeká kryt na karty, čudlíky na regulátor, někam umístím display na měř. teploty vody, no a ještě mrtě dalšího.
Fotky osvětlenýho Ementalu (jo a ještě mechanik) snad zítra

.