PROJECT: Emental MOD

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

lord Morpheus píše:sem rad ze si poslechl moji radu a zadelal ty vystupy z mb, jsem pocten
myslim, ze ide o to, co pises tu.
inac ked sa to vyriesi, tak tento ot by sa mohol vymazat.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

lord Morpheus píše:Krouzkovat se mi to nechce... jak je motherboard a z toho sou vystupy (na klavesnici, mys atd...) tak tam to couha do takovyho toho okynka co je na to udelany ale ty mezery mezi vystupama nejsou zadelany takze je videt cela MB a trosku to tam rusi... chtelo by to bilej plech...?
I/O shield?

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Lubitel píše:
lord Morpheus píše:sem rad ze si poslechl moji radu a zadelal ty vystupy z mb, jsem pocten
myslim, ze ide o to, co pises tu.
inac ked sa to vyriesi, tak tento ot by sa mohol vymazat.
jj, přesně o tohle, jde, tohle jsme nikdo nechápal. Každopádně teď už vím, že jde o IO Shield a ten bude zadělanej. Ale nejde všechno hned...:)

A jinak dneska jsem zase po delší době viděl Emental "na živo" a musím se polonit. Vypadá o hodně líp než na fotkách. Ta zelená to neuvěřitelně rozzáří. Soce zatím chybí dořešit ještě nějaký detaily, ale je to rozhodně velice zajímavej kousek, což určitě potvrdí ti, kteří ho za nějaký čas uvidí v reálu v Polsku a pak i na Invexu. :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

hergot ... držím vám palec do Polska já to nemám šanci stihnout a SlaYer z invexu je už rozebranej :) a ... no dělaj se na něm podstatné upravy ... :)
ale poku´d bude polsko i na podzim tak semnou počítejte :) ...

BTW: pokud tenhle ementál mod pěkně svítí tak má reálnou šanci na super umístění v Polsku ...viď stoobi :lol:

pěkná zelený display dopředu a bylo by to ...mňam :)
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

konecne to tady zase oziva. Je to super, co bych vic psal. Nozicky i knofliky se mi libily i puvodni, ale novy nozky jsou ted jeste lepsi a knofliky taky dobry, ale ty puvodni pro me lepsi.
BodyZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BodyZ »

Je to pecka, presne tohle se mi libi. Tot vse....
CASE: EA WINGS
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

I want some new pictures :roll:
F.A.N.T.O.M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.A.N.T.O.M »

Jo je to hustý, ale možná by to chtělo přestříkat an jinou barvu než je bílá, jinak to bude vypadat určitě dobře až to bude hotoý.
SaSa.K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaSa.K »

Takže jsem zas lehce pokročil, takže jsem předělal tu nožičku vepředu, takže teď je to ve steným stylu jako zadek. Osvětlení bublinek (na předku) je uděláno tak, že pořád je osvicuje UV dioda a dioda od hdd (supersv. zelená) je nasvětluje při práci disku.

Na zadní straně jsem nastřík záslepky a IO/Shield, dal jsem jinej přepínač a předělal ten nápis (předtím u toho písma nebyly úplně rovný okraje), teď je to plottrem vyřezaný z folie. Jinak teď tam nemám ten větrák vzadu, budu tam dávat jinej, protože se mi rozbil.

Obrázek
Obrázek

Pak jsem ještě chtěl pořešit trochu lak, protože nebyl úplně lesklej, takže jsem to celý vyblejskal autoleštěnkou, takže teď už je lak myslím celkem solidní. Leštěnka se mi dostala přes bubliny za plexi a vypadalo to blbě, takže jsem plexi oddělal, nalepil silikonem po celý ploše (takže teď už na tom plexi sedí dobře). Aby nebylo vidět přes plexi ten silikon a aby to plexi tolik nezářilo, tak jsem to i zevnitř nastříknul barvou.
Jak to vypadá, vidíte na obrázku:

Obrázek

Obrázek

Pak jsem u expanzky neměl moc pořešený nalejvání (aby se nemuselo odšroubovávat víčko), takže jsem zboku navrtal dírku, kudy prostrčím hadičku a tudy napustím, samozřejmě se to ucpe špuntíkem.

Dál jsem předělal zdroj, je to LC Power 550W, udělal jsem tam cable-free, je to řešený miniDin konektorama (samozřejmě je např. pro 4pin jiný než pro molex, aby nedošlo k záměně). Jak je vidět i z obrázku, nebylo tam pro to moc místa, takže to spájet ve zdroji byla docela práce. Jinak by asi byly lepší normální DIN konektory (jsou robustnější), ale neměl jsem na ně místo. Krytky jsem zkoušel nastříknout na bílo, jenže na tom barva vůbec nedrží a slupuje se, takže jsem je nechal černý. Proudění vzduchu je tím stylem, že zepředu bublinkama nasává a pod sebe hned vyfukuje. Naházel jsem na to flexo (musel jsem dát černý bužírky, zelený potř. průměru jsem nesehnal), ale metr mě chybí, takže některý kabely ještě nejsou ve flexu. Molex a ATX konektory jsou zatím nechaný, jaký byly, zítra bych měl mít zelený, takže to předělám. Samozřejmě vzadu je relé na čerpadlo a napáj. kabel a k čerpadlu jsou odpojitelný kvůli vydělávání zdroje. Jinak zatím nekoukejte na binec v kabelech, to ještě pořeším.

Obrázek

Konečně jsem teď v sobotu dal do kupy i vodárnu, protože mě hrozně štval ten řev větráků (už asi 2 týdny na Ementalu jedu). Musel jsem předělat blok na chipset, protože měl jiný uchycení. Jsou použitý silikonový hadice, všechny spoje jsou na silikonu a zatáhlý páskama, takže to vůbec nesákne. Víčko u expanzky je přitažený na silikon, takže když skříň otočím na bok, voda nikde neteče. Kvůli rozmístění vývodů se chlazení nezavzdušňuje, stačilo nalít vodu a čerpadlo si vzduch vytlačilo pryč. Takže chlazený je procesor, grafika a chipset. Problém celkem byl s rozmístěním hadic kvůli ne moc dobře umístěnému chipsetu. Jinak s účinností jsem celkem spokojen, i když tam je chladič ze stodvacítky, který má hodně husté žebrování. Při přetaktovaném procesoru a stažených otáčkách větráků je teplota na cpu 30C.

Takže ještě na mě čeká kryt na karty, čudlíky na regulátor, někam umístím display na měř. teploty vody, no a ještě mrtě dalšího.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Fotky osvětlenýho Ementalu (jo a ještě mechanik) snad zítra :).
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

NAPROSTO CISTA PRACE!!!GOOD WORK! :up: :up: :worship: neni snad ani co vytknout :?
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

famózní práce, líbí se mi jak to je čístý a uhlazený a to sladění dvou barev je taky super
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

mas to pekny moc jen sem me ta nozicky (hlavne ta zadni) zdaj dost pofiderni :oops:

//ty cudliky bych asi nechal takovy jaky sou
F.A.N.T.O.M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od F.A.N.T.O.M »

Je to naprosto super, nevidim vtom žádnou chybičku. :D
CPU - AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ 1,8@2,55 GHz, RAM - Kingston 2x512MB CL2,5 2,5-3-3-7 1T 231 MHz (462 MHz), Grafika - ATI Radeon HD2600XT 800(857)/1400(1710) MHz DDR3, Disk - 120Gb.
SaSa.K
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SaSa.K »

2Xan : S těma nožičkama je to asi tak, že jsem dával vzadu uhelníček, kterým jsem přišroubovával zadní stranu ke spodku, takže jak jsou na tom přitažený, tak ty zadní jsou teď trochu nakřivo, budu to muset srovnat. Jinak nevím, jestli jsi tím myslel, že se zdaj "fórový", tak jsou dělaný z 1mm nerezovýho pásku, takže pevný jsou dost. Akorát u těch předních je plexi asi o 1 cm nad spodkem kvůli tomu, že když jsem odtrhával ty původní, tak se mi posral spodek plexi, takže jsem to musel udělat takhle vejš. A ohejbat znovu celek se mi už nechtělo i kvůli tomu, že mi už nezbylo moc polykarbonátu.

Ty čudlíky asi dám ty, co jsem dělal, ale ještě přijdou upravit, aby byly víc do zelena (takhle je to moc průhledný a nesedí to tam úplně). Chci, aby byly z plexi, protože je chci trochu podsvětlit uv diodou. No ale to ještě musím promyslet, jak by to tam bylo nejlepší.
nem.p
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nem.p »

je to vyborny, az srovnas ty nozky tak to bude dokonaly :up:
koza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od koza »

bublinky rulz! barva rulz! všechno rulz! :worship: btw máš iPoda? docela by se ti k tomu poči hodil :)

-a ještě fotky jak to svítí by nebyly? :roll:
Sir_-_Death
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sir_-_Death »

Srovnat nožičky a je to nádhera. Vynikající case :thumbsup: :worship: :thumbsup:
Michrex
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michrex »

kdyby se ten CASE vyrabel seriove tak nevaham a koupim ho :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted:
crash3r_cz
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crash3r_cz »

SASA.k:

Kde si pls koupil ten plech jak máš na masce-ten s těma dírama.
Pleshoun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pleshoun »

Hodnoceni:
Zpracovani... Super
Napad, originalita... Super

Autor... Sebevrah!!!

Kdybych mel toto ja jako clovek znaly predpisu pro umisteni elektrickych spotrebicu vzhledem k umisteni rozvodu vody schvalit pro vyrobu, tak ackoli je mi to vzhledove velice sympaticke musel bych to utnout a nechat predelat...
Riziko uniku chladici kapaliny primo do zdroje je totiz znacne...

Nezlobte se na me, hrajte si, modujte, upravujte co potkate, ale nehazardujte...

//edit - trochu mi to pripomina majitele"vytunenych aut" kteri ztmavuji zadni svetla svych "nadupanych kar" a ohrozuji tim vsechno zive na silnici...
Odpovědět

Zpět na „Projekty“